ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΨΕΚΑΖΟΥΝ;

Η πρώτη ταινία του Michael Murphy (2010)

14o  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας 

Κτήμα Κολλάτου

25η Αυγούστου 2021

Ωρα 10.00 μ.μ.

      Μετά από την προβολή οι “ψεκασμένοι” θα συζητήσουν για τα καυτά ζητήματα του σήμερα.

Η συνεισφορά του Michael Murphy

https://www.aeginaportal.gr/eidiseis/programmatismenesekdiloseis/31032-programmafestivalkinimatografouaiginas-2021.html  (Τετάρτη 25 Αυγούστου)

Οι αεροψεκασμοί chemtrails δεν είναι πια στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.  Ο χαρακτηρισμός “ψεκασμένος” όμως, αν όχι ακριβώς επίκαιρος, σίγουρα συνηθίζεται, ειδικά για να δυσφημίζονται οι συμπολίτες που απορρίπτουν – ή έστω έχουν επιφυλάξεις για – τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τα lockdowns – και όλα τα σχετικά. Στην πραγματικότητα “ψεκασμένος/η” είναι αυτός/ή που αμφισβητεί έναν όλο και μεγαλήτερο κατάλογο θεμάτων για τα οποία τον τελικό (αποκλειστικό;) λόγο έχουν οι τηλεοράσεις. Tι σημαίνει όμως να είναι κανείς “ψεκασμένος”;

Οι δύο ταινίες του αμερικανού σκηνοθέτη Michael Murphy είναι ίσως η καλύτερη απάντηση σε αυτή την ελληνική ερώτηση. Η πρώτη του ταινία “Τι στο καλό ψεκάζουν” (What in the World are they Spraying?) (2010) είχε το πλεονέκτημα της καινοτομίας κι έτσι διαθέτει ελληνικούς υπότιτλους από εθελοντική εργασία. Αυτή είναι η ταινία που θα προβληθεί στις 25 Αυγούστου (ό,τι και να πεί το πρόγραμμα του 14ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αίγινας). Η δεύτερη του ταινία “Γιατί στο καλό ψεκάζουν” (Why in the World are they Spraying)  δεν έχει ελληνικούς υπότιτλους επειδή ορισμένοι μεταφραστές ζητάνε πληρωμή.

Ο Michael Murphy πέθανε πρόωρα (https://chemtrailsnorthnz.wordpress.com/2020/07/27/award-winning-documentary-maker-activist-michael-j-murphy-passed-away-in-sleep/) στις 22 Ιουλίου 2020. Αρκετά έχουν γραφτεί για την αιτία θανάτου του αλλά παραμένουν εικασίες. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οι αδυναμίες του ήταν εκμεταλλεύσιμες και επίσης ότι η ρήξη του με τον ακτιβιστή Dane Wigington (τον βλέπουμε στις ταινίες) δεν τον βοήθησε.

Αν είναι αποδεκτό να μιλήσω προσωπικά, είχα συναντήσει τον Michael Murphy δύο φορές – πρωτη φορά στη Γάνδη, Βέλγιο, το 2010 στο συμπόσιο της ομάδας Belfort που παρουσιάζεται στο “Τι στο καλό ψεκάζουν”, τη δεύτερη φορά στις Βρυξέλλες το 2012 στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μετά από την τότε συγκέντρωση είχα προσθέσει κάποιες παρατηρήσεις (https://www.youtube.com/watch?v=bB03sUaVCP8) με τις οποίες συμφώνησε και ο Michael Murphy.

Η τρίτη ταινία του Murphy “An Unconventional Shade of Grey” (https://www.youtube.com/watch?v=ljaJIQ2siyY) κόντευε να ολοκληρωθεί όταν πέθανε. Ο αμερικανός ακτιβιστής Peter Kirby έχει αναλάβει να την τελειώσει με crowd funding.

(Η ταινία “Τι στο καλό ψεκάζουν” κρατάει μια ώρα και τριάντα επτά λεπτά, όχι δύο ώρες).

Γ. Χωλ

Η Παγκόσμια Συμμαχία για την Ελευθερία και η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών

Heiko Schoening: Είμαστε η Παγκόσμια Συμμαχία για την Ελευθερία και είμαστε μπροστά σε μια πολύ σημαντική τράπεζα. Ο συνεργάτης μου Mads Palsvig θα πει περισσότερα για αυτή.

Αυτό είναι το οργανωμένο έγκλημα. Πίσω μας. Και κοιτάζουμε το έτος 2021 με πολύ οργανωμένο έγκλημα παγκοσμίως. Είμαστε η Μεγάλη Αντίσταση. Η Μεγάλη Αντίσταση ενάντια στη Μεγάλη Επανεκκίνηση του Klaus Schwab. Γιατί αυτό είναι ένα σχέδιο της ολιγαρχίας. Δεν είναι υγιές. Δεν είναι καλό για εμάς από οικονομική άποψη. Δεν είναι καλό για κανέναν εκτός από τους ολιγάρχες. Είμαστε λοιπόν η Μεγάλη Αντίσταση, και αυτό είναι το κέντρο, εδώ στη Βασιλεία της Ελβετίας. Αυτή η τράπεζα. Οπότε, ελάτε μαζί μας. Θα ζήσουμε μια σημαντική χρονιά γιατί είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Οι κίνδυνοι αυξάνονται, ναι. Και οι ευκαιρίες επίσης αυξάνονται. Οπότε, η προσοχή εστιάζεται εκεί. Θα ζήσουμε μια σημαντική χρονιά και έναν σημαντικό αιώνα. Σας ευχαριστώ πολύ.

Mads Palsvig: Το όνομά μου είναι Mads Palsvig. Είμαι πρώην τραπεζίτης επενδύσεων. B.I.S. σημαίνει Bank of International Settlements ( Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών). Δημιουργήθηκε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο για να χρηματοδοτήσει τη λεηλασία της Γερμανίας. Και μετά από αυτό χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση του Αδόλφου Χίτλερ. Ξέρω ότι είναι αρκετά αντιφατικό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι ιδιωτική. Ανήκει σε διάφορες κεντρικές τράπεζες. Και έχει χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση πολέμων. Αυτή τη στιγμή καθορίζει τους κανόνες όλων των κεντρικών τραπεζών του κόσμου, των ιδιωτικών, όλων των ιδιωτικών κεντρικών τραπεζών. Εμείς στην Παγκόσμια Συμμαχία για την Ελευθερία πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργηθούν χρήματα για τους ανθρώπους. Έτσι παρουσιάζουμε τώρα στον Χάρτη της ΠΣΕ την ελευθερία από τα πιστωτικά συστήματα καταναγκασμού και εκμετάλλευσης, διασφαλίζοντας ότι η δημιουργία χρημάτων παραμένει υπό τον έλεγχο των ανθρώπων, με διαφανή τρόπο, σαν μέρος του Χάρτη. Αυτό λοιπόν θέλουμε να κάνουμε. Θέλουμε να εκθέσουμε ότι τα χρήματα που θα έπρεπε να ξοδεύουν για το καλό των ανθρώπων τα ξοδεύουν ενάντια στους ανθρώπους. Είμαι λοιπόν εδώ με τη γραμματέα της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Ελευθερία και την επικεφαλής της …..

Senta Depuydt: Οργάνωσης για την Υπεράσπιση της Υγείας των Παιδιών (Childrens Health Defense) (επικεφαλής στην Ευρώπη): Είμαστε εδώ απλά σαν ανθρώπινα όντα. Θέλουμε ελευθερία. Θέλουμε ευτυχία. Χωρίς δουλεία. Χωρίς μετανθρωπισμό. Χωρίς κεντρικό έλεγχο. Αυτά που θέλουμε ειναι να βασίζονται τα πάντα, όλοι οι κανόνες, στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία και τον σεβασμό για τον καθένα από μας και την ευτυχία. Σας ευχόμαστε λοιπόν καλή χρονιά.

Mads Palsvig: Καλή χρονιά.

Maneke Helleberg: Νομίζω ότι είναι πολύ απλό. Όλοι θέλουμε φαγητό στο τραπέζι. Θέλουμε να είμαστε ασφαλείς. Θέλουμε να είμαστε υγιείς. Στο τέλος της ημέρας αυτό έχει σημασία. Και το ερώτημα είναι, αυτοί οι τύποι εδώ, η διεθνής τράπεζα διακονισμών, σας το παρέχουν αυτό; Όχι. Ποιος σας το προσφέρει αυτό; Εμείς. Όλοι μαζί εμείς δημιουργούμε το νέο, δημιουργούμε αυτό που θέλουμε να δούμε στον κόσμο. Λοιπόν, θα εκθέσουμε αυτό το απόλυτο ψέμα και τη διαφθορά που κυριαρχεί. Και να ενωθούμε, γιατί πρέπει να είμαστε δυνατοί. Δεν είσαι δυνατός μόνος σου, αλλά σε ομάδες, όπως εμείς, είμαστε δυνατοί. Και στη συνέχεια να χτίσουμε αυτό που χρειάζεται να κάνουμε. Στη βάση. Στην κοινωνία. Καθαρό φαγητό, καθαρό νερό, αλήθεια, ασφάλεια, όλα αυτά.Ελάτε μαζί μας. Είστε τόσο σημαντικοί σε αυτό. Καθένας από εσάς. Σας ευχαριστώ.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

https://brandnewtube.com/watch/ask-the-experts-covid-19-vaccine-now-banned-on-youtube-and-facebook_qIsNohSIeSgfz2J.html

Το όνομά μου είναι Andrew Kaufman. Είμαι ιατρός και πιστοποιημένος ιατροδικαστής ψυχίατρος. Αυτή η πανδημία δεν είναι πραγματική ιατρική πανδημία. Το εμβόλιο COVID19 δεν είναι αποδεδειχθεί ασφαλές ή αποτελεσματικό επειδή δεν υπήρχε αρκετός χρόνος. Επιπλέον, δεν υπήρξε οποιοσδήποτε ορισμός οποιασδήποτε σαφούς ασθένειας εναντίον της οποίας μπορεί να δοκιμαστεί. Δεν υπήρξε ιός που να έχει καθαριστεί ή να έχει αποδειχθεί ότι είναι η αιτία μιας ασθένειας. Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει κανένας στόχος για το εμβόλιο. Ωστόσο, η ουσία είναι ότι αφού δεν έχουν προκύψει επιπλέον θάνατοι σε σχέση με μια νέα ασθένεια, απλά δεν υπάρχει ανάγκη για νέο εμβόλιο.

Δρ Hilde de Smet: Γεια σας, το όνομά μου είναι Hilde de Smet. Είμαι Βέλγος ιατρός και θα ήθελα να πω ότι το νέο εμβόλιο COVID19 δεν είναι ασφαλές και ότι δεν υπάρχει καμία παγκόσμια ιατρική πανδημία. Για σχεδόν είκοσι χρόνια, η φαρμακευτική βιομηχανία προσπαθούσε να αναπτύξει εμβόλια κοροναϊού, αλλά δεν τα κατάφεραν ποτέ, επειδή παρατήρησαν σε δοκιμές σε ζώα ότι υπήρχαν σοβαρές παρενέργειες: αυτοανοσολογικές διαταραχές όταν το ζώο εκτέθηκε σε έναν νέο ιό άγριου τύπου. Αυτές οι αυτοανοσολογικές διαταραχές είναι συγκρίσιμες με τις επιπλοκές που έχουμε δει σε ορισμένους ασθενείς με COVID19. Τώρα, με τη δικαιολογία μιας παγκόσμιας πανδημίας, η φαρμακοβιομηχανία έχει την άδεια να παραλείψει τις δοκιμές σε ζώα. Αυτό σημαίνει ότι εμείς οι άνθρωποι θα γίνουμε πειραματόζωα και ενδέχεται να έχουμε σοβαρές παρενέργειες όταν θα εκτεθούμε σε νέους ιούς.

Nils Fosse: Το όνομά μου είναι Nils Fosse. Είμαι ιατρός στο Μπέργκεν της Νορβηγίας. Το εμβόλιο COVID19 δεν έχει αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό. Είναι μια νέα τεχνολογία και έχει δοκιμαστεί σε μερικές χιλιάδες άτομα μέσα σε λίγους μήνες. Ερευνήστε το μόνοι σας. Δεν πρόκειται για πραγματική ιατρική πανδημία. Τα ποσοστά θνησιμότητας στη Νορβηγία δεν είναι υψηλότερα από το μέσο ετήσιο ποσοστό.

Δρ Elizabeth Evans: Είμαι η Δρ. Elizabeth Evans, συνταξιούχος γιατρός και συνιδρύτρια της Βρετανικής Ιατρικής Συμμαχίας για την Ελευθερία. Τα εμβόλια COVID19 δεν έχουν αποδειχθεί ασφαλή ή αποτελεσματικά. Πιστεύουμε ότι είναι απερίσκεπτο και άσκοπο να διατεθούν αυτά τα – ουσιαστικά πειραματικά – εμβόλια που χρησιμοποιούν μια εντελώς νέα τεχνολογία MRNA σε εκατομμύρια ανθρώπους, όταν υπάρχουν μόνο περιορισμένα δεδομένα βραχυπρόθεσμης ασφάλειας, καμία απόδειξη ότι θα αποτρέψουν τη μετάδοση του ιού και κανένα δεδομένο μακροπρόθεσμης ασφάλειας που να αποκλείει μακροπρόθεσμες ανεπιθύμητες επιπτώσεις όπως αυτοάνοσες ασθένειες, υπογονιμότητα και καρκίνους.
Δρ Mohammed Adil: Είμαι ο Dr. Mohammed Adil από το Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαι συνεργάτης του Royal College of Surgeons του Ηνωμένου Βασιλείου και συμβουλευτικός χειρουργός. Εργαζόμουν για τις εθνικές υπηρεσίες υγείας τα τελευταία τριάντα χρόνια με ένα άψογο ρεκόρ. Είμαι πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Nishtarian, της Ιατρικής Ένωσης Πακιστανών Ηνωμένου Βασιλείου, και πρόσφατα αναπτύξαμε την Παγκόσμια Συμμαχία Ιατρών, σε συνεργασία με χιλιάδες επαγγελματίες υγείας σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα είχαμε ένα πολύ επιτυχημένο διαδικτυακό συνέδριο που παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Υποστηρίζω την ανθρωπότητα, ειδικά στην παρούσα κατάσταση υποβάθμισης της πραγματικότητας σχετικά με τον κοροναϊό και των περιορισμών που επιβάλλονται στο κοινό. Σας ευχαριστώ πολύ.

Δρ. Vernon Coleman: Δεν επιτρέπεται στους γιατρούς να αμφιβάλλουν δημόσια για το COVID19. Το υλικό που περιέχει την αλήθεια για την υποτιθέμενη ασθένεια και το εμβόλιο απαγορεύεται. Τον τελευταίο χρόνο έχω δαιμονοποιηθεί και συκοφαντηθεί και μια καριέρα και φήμη πενήντα ετών καταστράφηκε από εκείνους που προωθούν μια πανδημία που δεν υπήρξε ποτέ και ένα εμβόλιο που δεν χρειάστηκε ποτέ. Όλη η απάτη COVID19 είναι, όπως είπα το Μάρτιο του 2020, η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία. Η αρχή της συναίνεσης μετά από ενημέρωση είναι ουσιώδης στην ιατρική, αλλά οι ασθενείς που εμβολιάζονται τώρα δεν μπορούν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους μετά από ενημέρωση επειδή δεν έχουν ενημερωθεί. Δόξα τω Θεό υπάρχουν ιστοσελίδες όπως το Brandnewtube, όπου ανεβαίνουν βίντεο χωρίς λογοκρισία, από γιατρούς που έχουν λογοκριθεί ή απαγορευτεί αλλού.
Dolores Cahill: Το όνομά μου είναι καθηγήτρια Dolores Cahill. Είμαι μοριακή βιολόγος και ανοσολόγος και έχουμε καλά νέα. Ο κοροναϊός και η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν ήταν τόσο σοβαροί όσο πιστεύαμε. Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα του COVID19 με επιτυχία με βιταμίνες D, C και ψευδάργυρο και με πολύ ασφαλή φάρμακα. Επομένως, η απαγόρευση κυκλοφορίας και τα μέτρα όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση, η απομόνωση και οι μάσκες δεν ήταν απαραίτητα. Και ακόμη δεν είναι απαραίτητο επίσης ένα εμβόλιο. Δεν υπήρξε ποτέ οποιαδήποτε άδεια ή εμβόλιο, και αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξαν πολλές κλινικές δοκιμές, αλλά ότι στις μελέτες ασφάλειας υπήρξαν πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες και θάνατοι στα ζώα που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές τις μελέτες τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Zac Cox: Το όνομά μου είναι Zac Cox. Είμαι ολιστικός οδοντίατρος και ομοιοπαθητικός. Είμαι ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Συμμαχίας Ιατρών. Πιστεύω ότι η πανδημία έχει τελειώσει ουσιαστικά από το καλοκαίρι. Πιστεύω επίσης ακράδαντα ότι δεν υπάρχουν δεδομένα μακροπρόθεσμης ασφάλειας για κανένα από τα εμβόλια COVID. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά πειραματίζονται πάνω μας, πράγμα που αντιβαίνει στον Κώδικα της Νυρεμβέργης. Δεν θα κάνω αυτό το εμβόλιο.

Δρ. Anna Forbes: Γεια σας. Είμαι η Anna Forbes. Είμαι Βρετανίδα γιατρός που εκπροσωπεί τη Βρετανική Συμμαχία για την Ιατρική Ελευθερία. Πρόκειται για ένα σωματείο επιστημόνων, ακαδημαϊκών, γιατρών και δικηγόρων που μεγαλώνει συνέχεια. Πιστεύουμε ότι υπήρξε υπερεκτίμηση του κινδύνου για τη δημόσια υγεία από το SARS-COV2 λόγω παρερμηνείας των δεδομένων και ακατάλληλης χρήσης του τεστ PCR. Ζητούμε τη διατήρηση της συναίνεσης μετά από ενημέρωση, της ιατρικής επιλογής και της σωματικής αυτονομίας. Ως γιατροί πιστεύουμε ότι αυτό είναι απόλυτα κρίσιμο να διατηρηθεί. Σας ευχαριστώ.

Δρ. Ralf ER Sundberg: Είμαι ο Ralf Sundberg MD, Ph.D. πρώην αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής μεταμοσχεύσεων στο Ινστιτούτο Karolinska. Η άποψή μου για την κρίση του κοροναϊού είναι ότι το τεστ PCR είναι ανακριβές. Στην πραγματικότητα οδηγεί σε πάρα πολλά ψευδώς θετικά. Φοβόμαστε λοιπόν τον εμβολιασμό και δεν εμπιστεύομαι αυτό το εμβόλιο.

Johan Denis: Το όνομά μου είναι Dr. Johan Denis από το Βέλγιο. Το εμβόλιο για τον κοροναϊό δεν έχει αποδειχθεί ασφαλές ή αποτελεσματικό. Δεν υπάρχει ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είναι μια ψεύτικη πανδημία. Ο κοροναϊός είναι από πλευράς παθογένειας, θνησιμότητας και μεταδοτικότητας συγκρίσιμος με την εποχική γρίπη και δεν μπορώ παρά μόνο να απορρίψω τα ακραία και δυσανάλογα μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις μας. Δεν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όλα ενορχηστρώθηκαν για να σας κάνουν να φοβηθείτε αρκετά ώστε να κάνετε το εμβόλιο. Αυτό το εμβόλιο δεν έχει αποδειχθεί ασφαλές. Παράχθηκε πολύ γρήγορα. Δεν έχουμε ιδέα ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Χρειάζεται πολύ περισσότερη έρευνα. Δεν υπάρχει βιασύνη ή έκτακτη ανάγκη. Ενδεχομένως να αλλάξει το DNA σας. Αυτό είναι μη αναστρέψιμο και ανεπανόρθωτο για όλες τις μελλοντικές γενιές. Ένα πείραμα πάνω στην ανθρωπότητα. Ποτέ δεν θα το έκανα στον εαυτό μου, στους ασθενείς μου ή στους αγαπημένους μου. Δεν είμαστε πειραματόζωα.

Δρ. Daniel Cullum: Γεια σας. Είμαι ο Δρ. Daniel Cullum, χειροπράκτης γιατρός από το Turpin της Oklahoma των ΗΠΑ. Ο κόσμος δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή μια πραγματική ιατρική πανδημία. Το εμβόλιο δεν έχει αποδειχθεί ασφαλές ή αποτελεσματικό και δε θα το κάνω ή/και δε θα το συστήσω επειδή δεν υπάρχει ασφαλές εμβόλιο. Τελεία.

Moritz von der Borch. Το όνομά μου είναι Moritz von der Borch. Δουλεύω ως δημοσιογράφος σε θέματα επιστήμης και την ιατρικής και είμαι από τη Γερμανία. Μην κάνετε αυτό το εμβόλιο. Αυτό το εμβόλιο είναι επικίνδυνο. Αυτή η πανδημία είναι μια απάτη.

Δρ Anne Fierlafijn Το όνομά μου είναι Anne Fierlafijn. Είμαι γιατρός από το Βέλγιο, που ειδικεύεται σε χρόνιες μολυσματικές ασθένειες όπως οι νόσοι Lyme, Epstein-Barr, Maltz, κλπ Το εμβόλιο COVID19 δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές ή αποτελεσματικό και θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι έχει αρθεί κάθε ευθύνη από τις εταιρείες που το παράγουν. Αν οι φαρμακευτικές δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για το προϊόν που παράγουν, πώς μπορούν να περιμένουν από τους γιατρούς να το χορηγήσουν στους ασθενείς τους χωρίς αμφιβολία ότι θα προκαλέσουν βλάβη; Όλο και περισσότερο, βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι μια ιατρική πανδημία. Τα μέτρα για τον κοροναϊό προκαλούν πολύ περισσότερη παράπλευρη ζημιά από ότι προκαλεί ο ίδιος ο ιός. Σε όλο τον κόσμο βλέπουμε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσιάζεται λανθασμένα προκειμένου να οδηγήσει τον πληθυσμό σε υπακοή και στον εμβολιασμό. Γι ‘αυτό παρακαλώ να ασκείτε κριτική. Κάντε τη δική σας έρευνα. Και μην αφήσετε τα μέσα ενημέρωσης να σας χειραγωγήσουν. Νομίζω ότι είναι καιρός να αντιδράσετε, χρόνος να υπερασπιστείτε την ελευθερία σου, για το μέλλον των παιδιών σας. Μην παραδοθείτε στο άγχος, στην πόλωση, στον κυβερνητικό έλεγχο και στον περιορισμό της ελευθερίας σας. Όλα υπό το ψεύτικο πρόσχημα ενός ιού. Επειδή αυτό συμβαίνει.

Δρ Tom Cowan: Γεια σας, είμαι ο Δρ Tom Cowan και θέλω απλά να υπενθυμίσω στον κόσμο ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι η υγεία δεν προέρχεται από τη χορήγηση τοξινών στο σώμα μας, αλλά από το να αποφασίσετε τι σημαίνει το να είσαι άνθρωπος και να το επιδιώκετε αυτό με όλη σας την καρδιά.

Δρ Kevin Corbett: Είμαι ο Δρ Kevin Corbett, συνταξιούχος-νοσηλευτής και επιστήμονας υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα εμβόλια COVID δεν έχουν αποδειχθεί ασφαλή ή αποτελεσματικά. Το COVID δεν είναι πραγματική ιατρική επιδημία. Τα εμβόλια χρησιμοποιούν συνθετικά προϊόντα που θα μεταλλάξουν τα γονίδιά σας, επιτρέπουν την παρακολούθηση της κατάστασης του εμβολιασμού σας και προκαλούν επικίνδυνες χημικές αντιδράσεις. Οι επιστήμονες επομένως απαιτούν να σταματήσουν αμέσως όλοι οι εμβολιασμοί για το COVID. Η πραγματική επιδημία είναι ο φόβος και η υστερία. Ξεκίνησε στην Κίνα και εξαπλώθηκε γρήγορα μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η υστερία επιταχύνθηκε από εταιρείες που έχουν οικονομικά κέρδη μέσω της πώλησης ελαττωματικών γρήγορων ιατρικών τεστ, τοξικών αντι-ιικών φαρμάκων και τώρα μη δοκιμασμένων και δυνητικά επικίνδυνων εμβολίων. Οι τυπικές προφυλάξεις, οι οποίες συνήθως προστατεύουν το κοινό , έχουν αγνοηθεί λόγω άγνοιας, υστερίας και κερδοφορίας. Για παράδειγμα, τα εμβόλια δεν έχουν υποβληθεί σε κατάλληλες δοκιμές τρίτης φάσης. Το τεστ για την COVID, η PCR, είναι θανάσιμα ελαττωματικό. Δεν ελέγχθηκε ποτέ με την τυπική διαδικασία από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ποτέ σε άρρωστους ή σε άτομα χωρίς συμπτώματα. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τα ελαττώματα του PCR τεστ στο www. cormandrostenreview.com.

Dr. Carrie Madej: Το όνομά μου είναι Dr. Carrie Madej. Είμαι ιατρός εσωτερικής ιατρικής από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Έχω τη δική μου κλινική και διετέλεσα ιατρική διευθύντρια δύο διαφορετικών κλινικών, καθώς επίσης και εκπαιδευτής ιατρός για φοιτητές ιατρικής τα τελευταία δεκαεννέα χρόνια. Είμαι εδώ για να σας πω ότι δεν υπάρχει παγκόσμια πανδημία της COVID19. Χρησιμοποιούμε μηχανισμούς τεστ που ονομάζονται PCR, οι οποίοι δεν έχουν ποτέ υποδειχθεί ή δημιουργηθεί για τη διάγνωση οποιασδήποτε μόλυνσης. Αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο θα έπρεπε να κάνουμε διάγνωση. Επιπλέον, τα νοσοκομεία και οι γιατροί λαμβάνουν οικονομικά κίνητρα για τη διάγνωση της COVID19. Επιπλέον, συμβαίνουν πολλά εργαστηριακά σφάλματα σε όλο τον κόσμο ξανά και ξανά, που εντοπίζουν ακόμα περισσότερα ψευδώς θετικά. Επιπλέον, είμαι εδώ για να σας πω ότι δεν θα κάνω το εμβόλιο COVID19 και δεν θα συστήσω το εμβόλιο COVID19 σε κανέναν από τους ασθενείς μου. Αυτό το εμβόλιο είναι ένα πείραμα στο ανθρώπινο είδος, επειδή προτείνουν τη χρήση τροποποιημένου αγγελιοφόρου RNA ή τροποποιημένου DNA, συνθετικού στο ανθρώπινο σώμα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί αυτό στο ανθρώπινο είδος. Δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να μας συμβεί. Επιπλέον, προτείνουν επίσης τη χρήση τεχνολογίας νανο-λιπιδίων ή νανοτεχνολογίας στο ανθρώπινο είδος. Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά απαίσια πράγματα που μπορούν να μας συμβούν και πρέπει να το διερευνήσουμε αυτό πριν προχωρήσουμε. Αυτό είναι το κάλεσμα προειδοποίησης που απευθύνω στον κόσμο.
Dr. Barre Lando: Το όνομά μου είναι Dr. Barre Lando και έχω θεραπεύσει πολλά παιδιά που έχουν υποστεί βλάβη από εμβόλιο. Λόγω της έλλειψης κατάλληλης διαδικασίας δοκιμών και των ψευδών συνθηκών που περιβάλλουν την υποτιθέμενη πανδημία, θα προειδοποιηούσα έντονα οποιονδήποτε σκέφτεται να κάνει το εμβόλιο COVID19.

Kate Shemirani: Είμαι η Kate Shemirani, φυσιολογική νοσοκόμα σε έναν τοξικό κόσμο. Υπάρχει πανδημία; Σε καμία περίπτωση. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη για αυτό. Υπάρχει ο COVID19; Με τίποτα. Δεν αποδείχθηκε ποτέ. Χρειάζεται ο πληθυσμός αυτό το νέο επικίνδυνο εμβόλιο COVID19 για το οποίο δεν έχουν γίνει τοι δοκιμές ασφαλείας και αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ξανά; Με τίποτα. Κανείς δεν το χρειάζεται. Πιστεύω ότι η κυβέρνησή μας πρέπει να συλληφθεί για πιθανή γενοκτονία; Ξεκάθαρα.

Sandy Lunoe: Είμαι η Sandy Lunoe, συνταξιούχος φαρμακοποιός και ζω στη Νορβηγία. Τα εμβόλια COVID19 δεν έχουν αποδειχθεί ασφαλή ή αποτελεσματικά. Επικεντρώνομαι σε δύο μόνο θέματα ασφάλειας. Τα εμβόλια ενέχουν τον κίνδυνο ενίσχυσης του νόσου. Αντί να προστατεύει από τη μόλυνση, το εμβόλιο μπορεί ουσιαστικά να επιδεινώσει την ασθένεια όταν ένα εμβολιασμένο άτομο έχει μολυνθεί από τον ιό. Δεύτερον, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα Φάρμακα και τα προϊόντα Υγειονομικής (MHRA) περίθαλψης υπέβαλε επείγον αίτημα: “Το MHRA αναζητεί επειγόντως ένα εργαλείο λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης για να επεξεργαστεί τον αναμενόμενο υψηλό όγκο ανεπιθύμητων αντιδράσεων του εμβολίου COVID19.”

Boris Dragin: Το όνομά μου είναι Boris Dragin και είμαι εγκεκριμένος βελονιστής με έδρα τη Σουηδία. Διοικώ μια ιδιωτική συμπληρωματική ιατρική κλινική για πάνω από σαράντα χρόνια. Αυτή η πανδημία COVID δεν είναι πραγματική πανδημία. Πρόκειται για μια επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματά μας, στην ελευθερία μας και στις κοινωνίες μας. Θα πρέπει να είσαι τελείως τρελός για να αποδεχτείς μη δοκιμασμένο πειραματικό εμβόλιο από έναν εγκληματία κατασκευαστή που επιταχύνει τα προγράμματα ασφάλειας και αποκομίζει τεράστια κέρδη πιέζοντας τους ανθρώπους να το κάνουν. Και νομίζετε πραγματικά ότι υπάρχει κάποια ασφαλιστική εταιρεία κάπου στον κόσμο που θα τολμούσε να ασφαλίσει ένα τέτοιο εμβόλιο; Αφήστε τους «ηγέτες» μας και όλους τους άλλους υποστηρικτές αυτού του τοξικού μείγματος να το πάρουν.

Δρ. Piotr Rubas: Το όνομά μου είναι Piotr Rubas. Κατάγομαι από την Πολωνία. Εργάζομαι ως νοσοκομειακός ιατρός στη Γερμανία. Διαφωνώ έντονα να εμβολιαστώ με αυτό το πειραματικό παρασκεύασμα που ονομάζεται εμβόλιο κοροναϊου. Πρώτον, κάθε νέο εμβόλιο πρέπει να υποβληθεί σε μια περίοδο κλινικών δοκιμών, η οποία είναι τουλάχιστον πέντε χρόνια. Δεύτερον, γιατί πρέπει να εκθέσω το σώμα μου σε κάτι άγνωστο εξαιτίας ενός ιού του οποίου το ποσοστό θνησιμότητας είναι παρόμοιο με αυτό του εποχικού ιού της γρίπης.

Δρ. Natalia Prego Cancelo: Το εμβόλιο COVID19 δεν έχει αποδειχθεί ασφαλές ή αποτελεσματικό. Δεν πρόκειται για πραγματική ιατρική πανδημία.

Δρ. Rashid Buttar: Θέλω να θυμάστε ότι ο καθένας σας, ο καθένας από εσάς ξεχωριστά, είναι ένας φωτεινός φάρος για όσους βρίσκονται γύρω σας. Δώστε λοιπόν το παράδειγμα. Εξεγερθείτε. Συνεχίστε να πολεμάτε. Συνεχίστε να μιλάτε ανοιχτά. Ειδικά για τα παιδιά σας. Δείξτε στα παιδιά σας να δουν τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος. Επιτρέψτε στα παιδιά σας να γίνουν αυτόπτες μάρτυρες του ηρωισμού σας και του ότι είστε πρόθυμοι να εξεγερθείτε και να κάνετε το σωστό, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω σας.

Δρ. Nour de San: Το πρόβλημα δεν είναι τα εμβόλια γενικότερα. Το πρόβλημα είναι ότι θέλουν να πιστέψουμε ότι ήταν δυνατό να αναπτυχθεί ένα νέο εμβόλιο σε λιγότερο από ένα έτος, εναντίον μιας νέας ασθένειας, χρησιμοποιώντας νέες ενισχυτικές τεχνολογίες και να εφαρμοστεί σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Δεν θα εμβολιαστεί μόνο ο πληθυσμός-στόχος. Σχεδιάζουν να εμβολιάσουν σχεδόν κάθε άτομο στη γη. Όποιος έχει εργαστεί πάνω σε εμβόλια, γνωρίζει ότι απαιτείται χρόνος, ώστε να είμαστε σε θέση να συλλέξουμε αρκετά δεδομένα για να διασφαλίσουμε την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του και να κατανοήσουμε σωστά τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία μας.

Δρ. Kelly Brogan: Για το μεγαλύτερο μέρος του αιώνα, ο εμβολιασμός βασίστηκε σε διεφθαρμένη επιστήμη, προπαγάνδα και συστηματική καταστολή της πραγματικής συναίνεσης μετά από ενημέρωση. Με το εμβόλιο COVID φτάνουμε σε ένα σημείο καμπής όπου η αλήθεια είναι διαθέσιμη σε όλους. Θα εμπιστευτείτε την υγεία σας στους τεχνοκράτες της ευγονικής που υποστηρίζουν τους ΓΤΟ, τα φαρμακευτικά προϊόντα και το 5G; Ή θα αντιληφθείτε τις αξιώσεις τους για μια μετά-ανθρωπιστική ατζέντα που στοχεύει να σας στερήσει την εμπιστοσύνη στο σώμα σας, σε οποιασδήποτε υπηρεσία γύρω από τη ζωή σας και ακόμη και στο ίδιο το υλικό της δικής σας ανθρώπινης υπόστασης. Ο εμβολιασμός είναι διείσδυση του Κράτους στο σώμα, στο νου και στο πνεύμα. Το εμβόλιο COVID19 δεν έχει αποδειχθεί ασφαλές ή αποτελεσματικό. Δεν πρόκειται για πραγματική ιατρική πανδημία.

Καθ. Κωνσταντίνος Παυλίδης: Το όνομά μου είναι Κωνσταντίνος Παυλίδης και είμαι καθηγητής συλλογικών επιστημών, ερευνητής βιοϊατρικής και επαγγελματίας ολιστικής φροντίδας υγείας στο Λονδίνο. Πιστεύω ότι ο ιός COVID19 δεν είναι μια πραγματική ιατρική πανδημία και για αυτόν τον λόγο το εμβόλιο που παράγεται δεν έχει αποδειχθεί ασφαλές ή αποτελεσματικό επειδή υπάρχουν τέσσερα στάδια: το λανθάνον ασυμπτωματικό στάδιο, το στάδιο ανάπτυξης όπου υπάρχει εκδήλωση συμπτωμάτων: ο ιός πείθει τα κύτταρα Τ ότι δεν είναι εισβολέας και εισβάλλει στο ανοσοποιητικό σύστημα, και τέλος το τέταρτο στάδιο είναι η μείωση της παρουσίας του ιού που δεν ανιχνεύεται πια από οποιοδήποτε τεστ και δεν υπάρχει στα σωματικά υγρά. Το ιικό DNA γίνεται μέρος του DNA των κυττάρων του ανοσοποιητικού του ξενιστή . έτσι, για αυτόν τον λόγο, κανένα τεστ COVID δεν είναι πραγματικά ακριβές. Και κανένα εμβόλιο δε θα μπορούσε να είναι ακριβές, καθώς ξεγελά το ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιδράσει σαν να υπάρχει μια πραγματική ιογενής επίθεση. Και αυτό ενεργοποιεί τα μονοκύτταρα στην προσπάθεια πρόσβασης στα κύτταρα της ανοσοποιητικής μνήμης. Αυτές οι ενέργειες εμφανίζονται ως ιογενή συμπτώματα, για παράδειγμα χρόνια κόπωση, μυϊκές συσπάσεις ή διαταραχές της ψυχικής υγείας που κυμαίνονται από κατάθλιψη έως τάσεις αυτοκτονίας. Και όλα αυτά στην πραγματικότητα είναι παρενέργειες της επίδρασης του εμβολίου.

Δρ. Sherri Tenpenny: Να ξέρετε ότι όταν το αναπτύξουν, αυτό θα βρίσκεται υπό την προστασία του Ετοιμότητας Νόμου περί Δημόσιας και Έκτακτης Ανάγκης του 2005. Έχουν πλήρη προστασία από ευθύνη. Δεν μπορείτε να τους μηνύσετε και δεν έχετε δυνατότητα προσφυγής αν αυτό το εμβόλιο σας βλάψει. Έχουν προσπαθήσει να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για κοροναϊό από το 2002, από όταν εμφανίστηκε ο SARS. Κάθε μελέτη σε ζώα που έχουν κάνει, ιδιαίτερα η μελέτη σε κουνάβια – γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα του κουναβιού αντιδρά παρόμοια με το ανοσοποιητικό σύστημα ενηλίκων ανθρώπων – μελέτες σε κουνάβια, αρουραίους και μελέτες σε κουνέλια, όλα τα ζώα παρουσίασαν μια παράδοξη ανοσοαπόκριση κατά την οποία τα επίπεδα των αντισωμάτων που ήταν πολύ υψηλά επιτάχυναν τη μόλυνση, την έκαναν πολύ χειρότερη και επέτρεψαν στα τμήματα του ιού να εισέλθουν μέσα στο κύτταρο και να ενσωματωθούν στο DNA του αποδέκτη αυτού του εμβολίου, με μια διαδικασία που ονομάζεται μεταγωγή. Η μεταγωγή αυτή βάζει με μη αναστρέψιμο τρόπο αυτόν τον ιό, το θραύσμα του ιού, στο DNA σας και μεταμορφώνει τα κύτταρα σας.

Senta Depuydt: Γεια σας, είμαι η Senta Depuydt. Είμαι ανεξάρτητη δημοσιογράφος και εκπροσωπώ το Children’s Health Defense στην Ευρώπη με τον Robert F. Kennedy junior. Θέλουμε να σας ευαισθητοποιήσουμε σχετικά με το γεγονός ότι τα τρέχοντα εμβόλια COVID είναι ένα πειραματικό προϊόν που βασίζεται στη χορήγηση γενετικών υλικών στα κύτταρα μας. Και ο κίνδυνος χρήσης αυτών των νέων τεχνολογιών στον άνθρωπο και στο περιβάλλον είναι άγνωστος, ενώ θα μπορούσαν να έχουν μη αναστρέψιμες συνέπειες. Τον Απρίλιο, ο νόμος για την Επιτάχυνση της Πανδημίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέτρεψε στους παραγωγούς εμβολίων να έχουν ασυλία όσον αφορά την ασφάλεια και στις 15 Ιουλίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησε να καταργήσει την ανάγκη αξιολόγησης κινδύνου που απαιτούνταν βάσει του κανονισμού για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς. Η απόφαση ελήφθη σε δέκα ημέρες. Δεν υπήρχαν επιστημονικές εκθέσεις, καμία ακρόαση στην επιτροπή υγείας, καμία συζήτηση και καμία τροποποίηση πριν από αυτήν την ψηφοφορία. Έτσι, το Ευρωπαϊκό παράρτημα του Children’s Health Defense ζήτησε την ακύρωση αυτής της απόφασης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο. Σας παρακαλώ να κοινοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες, καθώς είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσετε ότι τα τρέχοντα εμβόλια COVID δεν έχουν αποδειχθεί ασφαλή. Όλοι οι νομοθέτες έχουν εγκαταλείψει την αρχή της προφύλαξης, δείχνοντας τυφλή εμπιστοσύνη σε ένα επικίνδυνο πείραμα.

Δρ Heiko Santelmann: Το όνομά μου είναι Heiko Santelmann. Είμαι Γερμανός ιατρός και τώρα εργάζομαι στη Νορβηγία. Δουλεύω σαν γενικός ιατρός εδώ και σαράντα χρόνια, κάνω έρευνα εδώ και είκοσι χρόνια, τα τελευταία δέκα χρόνια ειδικά για τα εμβόλια. Οφείλω να το φωνάξω ότι αυτό δεν είναι πραγματική ιατρική πανδημία και ότι το εμβόλιο COVID19 δεν έχει αποδειχθεί ασφαλές ή αποτελεσματικό. Συμφωνώ με το British Medical Journal ότι οι δοκιμές δεν γίνονται ειλικρινά. Το ισχυριζόμενο 90% αποτελεσματικότητας μας επηρεάζει πραγματικά μόνο κατά 0,2% αν μελετήσετε τα αποτελέσματα. Αναρωτιέμαι, γιατί ο Γκέιτς και οι θεωρητικοί της συνωμοσίας του ξόδεψαν δισεκατομμύρια για να αναπτύξουν εμβόλια που μπορούν να προκαλέσουν στείρωση σε άνδρες, γυναίκες, ακόμη και στα αγέννητα παιδιά τους.

Δρ Margarita Griesz-Brisson: Τα οριζόντια μέτρα επιβολής, τα ιατρικά μέτρα, είναι ανήθικα και δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε έναν ανυπεράσπιστο πληθυσμό, ούτε σαν τεστ ούτε σαν εμβόλια. Οποιαδήποτε ιατρική παρέμβαση, τεστ, θεραπεία ή εμβόλιο μπορεί να εφαρμοστεί μόνο με ηθικό και νομικό τρόπο με βάση μια ατομική ιατρική εξέταση, συγκατάθεση του ασθενούς μετά από καλή ενημέρωση και κλινικές αποδείξεις μη πρόκλησης βλάβης πέρα από κάθε αμφιβολία. Σας ευχαριστώ.
Δρ. Mikael Nordfors: Το όνομά μου είναι Mikael Nordfors. Είμαι γιατρός από τη Σουηδία και εργάζομαι με ολοκληρωμένη ιατρική. Δεν υπάρχει πανδημία. Το εμβόλιο δεν είναι ούτε ασφαλές ούτε αποτελεσματικό. Και το να δοθεί μη δοκιμασμένο εμβόλιο σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, χρησιμοποιώντας τους ανθρώπους ως πειραματόζωα, είναι απόλυτη τρέλα, και πρέπει να το σταματήσουμε. Τώρα. Και είναι ακόμα πιο τρελό να χορηγηθεί σε παιδιά, από τη στιγμή που τα παιδιά δεν πάσχουν από COVID19. Κανείς κάτω των 50 ετών δεν πέθανε στη χώρα μου μέχρι στιγμής. Υπάρχουν μόνο παρενέργειες και κίνδυνοι. Και κόστη. Είναι σπατάλη χρημάτων και σπατάλη ανθρώπινης ζωής. Και ασφάλειας. Σταματήστε το λοιπόν τώρα. Και στοιχηματίζω επίσης ότι ποτέ δεν θα υπάρξει εμβόλιο τόσο ασφαλές και αποτελεσματικό όσο η βιταμίνη D, που μπορεί να μειώσει τη θνησιμότητα μεταξύ πενήντα και ενενήντα πέντε τοις εκατό ανάλογα με το επίπεδο βιταμίνης D που έχετε στο αίμα σας.

Δρ Elke F. De Klerk: Γεια σας, είμαι ο Elke de Klerk, είμαι ιατρός από την Ολλανδία. Έχω ενημερωθεί για το εμβόλιο και θέλω να σας πω για τρία πράγματα. Πρώτα απ’όλα αυτό το εμβόλιο θα μπορούσε να προκαλέσει στείρωση σε γυναίκες και κορίτσια, δεύτερον το εμβόλιο αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μια ιογενή παρεμβολή, μια ενεργοποίηση και στη συνέχεια μπορεί να προκαλέσει μια καταιγίδα κυτοκινών, το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία σας, για τους ανθρώπους. Αυτό έχει παρατηρηθεί σε ανθρώπους και ζώα, σε δοκιμές σε ζώα με άλλα εμβόλια κορονα’ι’ών. Και τρίτον, αυτό το εμβόλιο θα μπορούσε να αλλάξει τη γενετική σας σύσταση, τους γενετικούς σας κώδικες, το DNA σας για πάντα και δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγήσει αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ. Ενημερωθείτε, προστατευτείτε, προστατέψτε τα παιδιά σας και ερευνήστε το. Σας ευχαριστώ.

Ρωτήστε τους ειδικούς.

Ευχαριστώ κάθε ειδικό που είναι αρκετά γενναίος ώστε να πει ανοιχτά τη γνώμη του.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τη Fiona Hine.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Covileaks UK.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δρ Andrew Kaufman MD

Οι απόψεις του Arthur Firstenberg για τον ηλεκτρισμό – συγκριτική εξέταση

Γ. Χωλ

Απ’όσα ξέρω η “Συνάντηση για την Ενέργεια” είναι κυρίως δημιούργημα του οικολογικού χώρου που αναπτύχθηκε από ένα προβληματισμό για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δηλαδή την ηλιακή και αιολική ενέργεια, τις οποίες είχε προωθήσει ο οικολογικός χώρος αλλά αρχίσαν να υπόκεινται σε κριτική όχι μόνο από οπαδούς αντίπαλων τεχνολογιών αλλά και από μέσα από τον ίδιο τον οικολογικό χώρο. Διεθνώς γνωστές προσωπικότητες όπως ο Michael Moore ένωσαν τη φωνή τους με αυτό τον αρνητικό λόγο, προκαλώντας αμηχανία στους οικολόγους και τους αριστερούς οι οποίοι είχαν συνηθήσει να χαρακτηρίζουν ως συνωμoσιολόγους εκείνους που είχαν ενστερνιστεί τα επιχειρήματα που τώρα άκουγαν να προβάλλει ο Michael Moore.

Τους πρώτους μήνες του 2020 η εντατική προβολή της καταδίκης της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής δια μέσου της μαθήτριας Greta Thunberg ξαφνικά υποχώρησε, εκτοπισμένη από τον κορονοϊο. Οι καραντίνες και τα lockdowns εμπόδισαν τη διεξαγωγή πάρα πολλών εκδηλώσεων. Εκ των πραγμάτων υπαγόρευσαν μια αλλαγή προσανατολισμού. Προυπόθεση για να ερευνηθεί το ενεργειακό ζήτημα, ή οποιοδήποτε άλλο ζήτημα, ήταν η αποκατάσταση της πολιτικής ομαλότητας.

Θα ήθελα να επικεντρωθώ σε δύο αναλύσεις για τον τρόπο εκτροχιασμού της ομαλότητας. Η πρώτη εστιάζει στην απάτη. Πρόκειται για μελέτη με τίτλο “Τι στο Καλό συμβαίνει” μεταφρασμένη από τα γαλλικά από την Claire Edwards, πρώην στέλεχος του ΟΗΕ που ήταν επίσης από τους συντάκτες της Διεθνούς Επιστημονικής Έκκλησης για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G. Το “Τι στο Καλό συμβαίνει” το έιχε συντάξει μια όμαδα εφέδρων αξιωματικών του στρατού της Γαλλίας. https://www.youtube.com/watch?v=K8FF2Id_lLc&t=1189s

https://philosophers-stone.info/2020/09/14/what-on-earth-is-going-on-claire-edwards/

Παραθέτω απόσπασμα από τη μελέτη. “Το 5G λειτουργεί με πολύ μεγαλύτερη ίσχυ ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας από ό,τι έχουμε δει στο παρελθόν. Δεν είναι απλώς επέκταση των προηγούμενων γενεών της τεχνολογίας της κινητής τηλεφωνίας, δηλαδή 3G ή 4G, που είναι ήδη αρκετά επιβλαβείς. Αξιοποιεί ένα εντελώς νέο μέρος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος: τα κύματα χιλιοστών. Επειδή το ανθρώπινο σώμα είναι ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, ο εγκέφαλος επικοινωνεί με το υπόλοιπο σώμα δια μέσου των κυττάρων τα οποία επεξεργάζονται ηλεκτρικά τις σκέψεις, τις πληροφορίες. Όταν αυτό το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο βρίσκεται σε ισορροπία, είμαστε υγιείς. Όταν βρίσκεται σε ανισορροπία ή δυσαρμονία, αισθανόμαστε αδιαθεσία, υποφέρουμε από ασθένειες, οι οποίες εκδηλώνονται με τη μορφή σωματικών ή ψυχολογικών ασθενιών. Σήμερα βομβαρδιζόμαστε 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα από ηλεκτρομαγνητικά πεδία που παράγονται από WiFi και παρόμοιες τεχνολογίες. Σε αυτήν την περίοδο περιορισμού που δικαιολογείται από τον «ιό» βλέπουμε το 5G να εγκαθίσταται σε όλο και περισσότερα μέρη. Κάθε αύξηση του επιπέδου ακτινοβολίας οδηγεί σε επιδημία. Γιατροί και επιστήμονες από 41 χώρες υπέγραψαν την έκκληση ζητώντας την απαγόρευση του 5G. Η επίδραση του 5G στην υγεία δεν έχει μελετηθεί. Αν είχε μελετηθέι το 5G δεν θα είχε δει ποτέ το φως της ημέρας. Οι δορυφόροι 5G αρχίζουν να ακτινοβολούν κάθε τετραγωνικό εκατοστό της Γης. Το 5G δηλητηριάζει τα κύτταρα. Τα κύτταρα απελευθερώνουν εξωσώματα και σαν αποτέλεσμα ο κόσμος που θα εξετάζεται εμφανίζεται θετικός στο COVID-19.”

Η προσέγγιση της Claire Edwards τονίζει το στοιχείο της απάτης και της παραπληροφόρησης, πράγμα που την εκθέτει στη μομφή από τους επίσημους εκφραστές της ευρωπαϊκης πολιτικής. Για παράδειγμα:

“Η παραπληροφόρηση στο χώρο της υγείας ευδοκιμεί, συμπεριλαμβανομένου του νέου κορωνοϊού COVID-19. Είναι σημαντικό να βασίζεστε μόνο σε έγκυρες πηγές για να λαμβάνετε ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το ξέσπασμα του ιού» τονίζει η Επιτροπή, και η ίδια η πρόεδρός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Κομισιόν επισημαίνει ότι η ΕΕ τηρεί τα υψηλότερα καταναλωτικά πρότυπα στον κόσμο.

«Είναι ο λόγος που μπορούμε να μπαίνουμε σε ένα κατάστημα και να αισθανόμαστε σίγουροι για τα προϊόντα που αγοράζουμε. Για το 5G ειδικά, αναφέρεται ότι αυτά τα εξαιρετικά υψηλά πρότυπα τηρούνται. Στην πραγματικότητα, τα πρότυπα μας είναι πολύ υψηλότερα από αυτά που υποδεικνύονται από διεθνή επιστημονικά στοιχεία – γιατί στην ΕΕ, οι άνθρωποι έρχονται πρώτοι.

Όπως ξεκαθαρίζεται, δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ 5G και COVID-19 και ο ιός δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Ο κοροναϊός είναι ένας ιός που εξαπλώνεται από το έναν άνθρωπο στο άλλο μέσω σταγονιδίων όταν οι άνθρωποι φτερνίζονται, βήχουν ή εκπνέουν. Το 5G είναι η νέα γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας που μεταδίδεται μέσω ραδιοκυμάτων που δεν προκαλούν ιονισμό. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το 5G είναι επιβλαβές για την υγεία των ανθρώπων.”

Τάδε έφη η Κομισιόν.

Το επιχείρημα να ξεσκεπαστεί η παραπληροφόρηση των επίσημων πηγών σε μια εποχή που αυτοί ελέγχουν σχεδόν το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης μοιάζει με το μαρτύριο του Σίσυφου. Είναι κάτι που ούτε προσπαθεί να πετύχει ο Arthur Firstenberg. Αντί γι’αυτό στο βιβλίο του “Το Αόρατο Ουράνιο Τόξο” παρουσιάζει μια κριτική τόσο ριζοσπαστική που λίγοι θα είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της, δηλαδή ότι το αδιέξοδο του σύγχρονου πολιτισμού είναι προϊόν του ερχομού της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Firstenberg μας θυμίζει ότι ηλεκτρική ενέργεια ερμηνευόταν αρχικά ως συστατικό της ζωής, των ζωντανών οργανισμών. Χρησιμοποιόταν σχεδόν δύο αιώνες στην ιατρική προτού αρχίσουν να το αξιοποιούν εντατικά για το φωτισμό και την τροφοδοσία των μηχανών. Αρχικά ο ηλεκτρισμός ήταν συνεχές ρεύμα αφού το εναλλασσόμενο ρεύμα δεν υπάρχει στη φύση με την εξαίρεση των αστραπών. Το μαγνητικό πεδίο της Γης λειτουργεί με συνεχές ρεύμα.

“Σε κάποιο βαθμό”, ισχυρίζεται ο Firstenberg, “όλη η ανθρωπογενής ηλεκτρική ενέργεια είναι επιβλαβής. Μέχρι ένα σημείο η βλάβη μπορεί να ελεγχθεί, για παράδειγμα με θωράκιση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου γύρω από ένα καλώδιο. Βέβαια, μόλις αρχίσετε να εισάγετε εναλλασσόμενο ρεύμα, το πρόβλημα θωράκισης περιπλέκεται, αλλά όχι απόλυτα. Η διαφορά μεταξύ των κινδύνων του παρελθόντος και της ασύρματης τεχνολογίας είναι ότι ξαφνικά εκπέμπεται σκόπιμα σε κάθε σημείο της Γης. Η βλάβη αυτή δεν μπορεί να διορθωθεί.”

Η πρώτη τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για χρήση εκτός της ιατρικής ήταν η τηλεγραφία. Συγχρόνως με την εμφάνιση της τηλεγραφίας άρχισε μια νέα ασθένεια να αναφέρεται στην ιατρική βιβλιογραφία, που ονομάστηκε «νευρασθένεια». Στη συνέχεια, το 1889 είδαμε την εισαγωγή του εναλλασσόμενου ρεύματος. Αυτή τη νέα, σχεδόν ξένη προς τη φύση, μορφή του ηλεκτρισμού την ανακάλυψε ο Nicola Tesla και υιοθετήθηκε από την Westinghouse. Το 1889 ήταν επίσης το έτος της πρώτης μεγάλης επιδημίας της σύγχρονης γρίπης.

Το 1918 όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες μπήκαν στον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, η εντατική χρήση της ραδιοτεχνολογίας ξεκίνησε στο πλαίσιο της πολεμικής προσπάθειας. Σύμφωνα με τον Firstenberg η επιδημία γρίπης που ξέσπασε μετά από τον πόλεμο προκλήθηκε από την ξαφνική αλλαγή στο ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον της Γης που ήρθε με την χρήση ραδιοφώνου παγκοσμίως.

Ο Firstenberg αναγνωρίζει ότι “ο κόσμος δεν θα αποδεχθεί εύκολα την ίδεα ότι η γρίπη δεν είναι μολυσματική ασθένεια.” Επειδή η αντίθετη πεποίθηση είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στην κοινωνία, το πιο πιθανό είναι ότι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ότι ο κοροναϊος είναι ιός – όπως και η γρίπη – “δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας” αλλά εξαπλώνεται από το έναν άνθρωπο στον άλλον μέσω σταγονιδίων όταν οι άνθρωποι φτερνίζονται, βήχουν ή εκπνέουν) θα συνεχίζει να είναι κυρίαρχη. ‘Ηδη εκατό χρόνια πριν, την εποχή της ισπανικής γρίπης του 1918 καταβάλλονταν προσπάθειες για να αποδειχθεί η μολυσματική φύση της γρίπης. Οι γιατροι σε διάφορα πανεπιστήμια στρατολόγησαν εκατοντάδες υγιείς ανθρώπους, τους έφεραν σε επαφή με ανθρώπους με γρίπη και προσπάθησαν να τους μολύνουν. Συλλέγονταν από πολύ άρρωστους ανθρωπους εκκρίσεις και βλέννα, επιχρίσματα λαιμού κτλ. και έβαζαν τους υγιείς ανθρώπους να τα καταπίνουν. Τα έβαλαν στα μάτια τους, στη μύτη τους. Έγχυσαν σε αυτούς το αίμα των ασθενών. Παρ’όλες αυτές τις προσπάθειες δεν μπόρεσαν να μολύνουν ούτε ένα υγιές άτομο με γρίπη από άρρωστα άτομα. Το ίδιο πράγμα δοκιμάστηκε στα άλογα. Προσπάθησαν να μολύνουν υγιή άλογα με τις εκκρίσεις από άρρωστα άλογα. Πάλι απέτυχαν. Η ύπαρξη του ιού της γρίπης είναι καλά τεκμηριωμένη, αλλά η σχέση μεταξύ του ιού και της νόσου είναι στην πραγματικότητα υπό αμφισβήτηση. Αντίθετα, η σχέση μεταξύ γρίπης και ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ δυνατή, ισχυρίζεται ο Arthur Firstenberg.

Ενώ οι θέσεις της μελέτης “Τι στο καλό συμβαίνει?”, μεταφρασμένης από την Claire Edwards, αναπαράγουν το πιστεύω των ανθρώπων που στιγματίζονται ως συνωμοσιολόγοι, οι απόψεις του Firstenberg είναι πιο διαφοροποιημένες. Δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο να έχουν δίκιο οι ακτιβιστές που κάνουν καμπάνια γύρω από την κλιματική αλλαγή. Απλώς πιστεύει ότι το πρόβλημα του 5G είναι πολύ πιο άμεσο.

“Με ρώτησαν αν νομίζω ότι η νόσος του κοροναϊού προκαλείται από το 5G και η απάντησή μου είναι: όχι άμεσα. Ωστόσο, ο παραλληλισμός με το 1918 είναι εντυπωσιακός. Τη γρίπη του 1918 δεν τη ξεκίνησε ένας ιός αλλά ο πολλαπλασιασμός της ραδιοφωνικής τεχνολογίας, στο βαθμό που τροποποίησε το ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον της ίδιας της Γης. Το πρώτο, ήπιο κύμα της γρίπης το χειμώνα, την άνοιξη και το καλοκαίρι του 1918 προκλήθηκε από τον πολλαπλασιασμό χιλιάδων ασύρματων σταθμών τηλεγραφίας, ο καθένας με περιορισμένο γεωγραφικό εύρος. Το δεύτερο κύμα, το οποίο διήρκεσε τρία ολόκληρα χρόνια, προκάλεσε αρρώστια στο ένα τρίτο της ανθρωπότητας και σκότωσε το δέκα τοις εκατό αυτών που αρρώστησαν. Προκλήθηκε από την κλιμάκωση της ραδιοτεχνολογίας από την τηλεγραφία στο ραδιόφωνο, από μερική εφαρμογή σε πλήρη εφαρμογή, αποκτώντας πλανητικές διαστάσεις.”

Συνέντευξη με τον Arthur Firstenberg

Το Αόρατο Ουράνιο Τόξο

Οι Κρυμμένοι κίνδυνοι της Ασύρματης ακτινοβολίας και της Κινητής Τηλεφωνίας

Συνέντευξη του Arthur Firstenberg στον Tonio Epstein

TE: Οι ανησυχίες σας είναι τέτοιας φύσης που δεν αναγνωρίζονται στη χώρα μας.

AF: Όχι ακόμα. Δεν είναι καλά αναγνωρισμένες σε πάρα πολλά μέρη στον κόσμο ακόμη.

TE: Αλλά σε ορισμένες χώρες έχουν μελετηθεί αρκετά καλά, έτσι δεν είναι;

AF: Στη Ρωσία, στην Ουκρανία και στις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες, ναι, μελετήθηκαν αρκετά διεξοδικά. Δυστυχώς, όταν έπεσε το Σιδηρούν Παραπέτασμα, οι δυτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών εισέβαλαν σε αυτό το μέρος του κόσμου και τώρα όλοι εκεί είναι επίσης εθισμένοι στα κινητά τους τηλέφωνα, οπότε αν και στη θεωρία έχουν επισήμως περισσότερα προστατευτικά μέτρα και πιο αυστηρά όρια, στην πράξη δεν υπάρχουν πολλές διαφορές σε σχέση με εδώ. Και ο μέσος πολίτης δεν το ξέρει πια.

ΤΕ: Αχα.

AF: Αν και εξακολουθούν να διδάσκουν τις επιδράσεις, τις βιολογικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων σε ιατρικές σχολές. Στη Ρωσία τουλάχιστον.

TE: Λοιπόν ίσως θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε μιλώντας για την ηλεκτρική φύση της ζωής και πώς ο εγκέφαλος και η καρδιά και τα νευρικά μας συστήματα ουσιαστικά μοιάζουν με εκλεπτυσμένα καλοσυντονισμένα ηλεκτρικά συστήματα.

AF: Ναι, έτσι είναι. Και είμαστε κάπως σχιζοφρενείς με αυτό. Στην επιστήμη, στην ιατρική – πήγα στην ιατρική σχολή για τρία χρόνια, και χρησιμοποιούμε ηλεκτρισμό απίστευτα πολύ στη διάγνωση και συχνά στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών: ηλεκτροκαρδιογραφήματα, ηλεκτροεγκεφαλογράμματα, ηλεκτρομυελόγραμμα, ακτινογραφίες, μαγνητικές τομογραφίες. Το χρησιμοποιούμε για την επανεκκίνηση της καρδιάς. Υπάρχουν συσκευές PEMF( Παλμικών Ηλεκτρομαγνητικών Συχνοτήτων), συσκευές παλμικού ηλεκτρομαγνητικού πεδίου για τη θεραπεία διαφόρων νευρολογικών διαταραχών, ψυχικών διαταραχών. Αλλά είμαστε σε κατάσταση άρνησης σε ο, τι αφορά το αντίθετο γεγονός, ότι τα κύτταρα μας είναι ηλεκτρικά, ότι το νευρικό μας σύστημα λειτουργεί ηλεκτρικά. Τείνουμε να επικεντρωνόμαστε στο δυναμικό δράσης ως σήμα που συνοδεύει την κυκλοφορία χημικών ουσιών. Τη μεταφορά νατρίου μέσα στα κύτταρα μας. Τη μεταφορά καλίου έξω από τα κύτταρα μας. Και ξεχνάμε ότι το βασικό σήμα που ξεκινά όλα αυτά είναι ηλεκτρικό. Και στην πραγματικότητα, όπως γνωρίζετε από την ανάγνωση του βιβλίου του Dr. Becker, ανακάλυψε ότι τα κύτταρα που θεωρούνταν ως υλικό περιτύλιξης, δηλαδή τα κύτταρα Schwann, τα περινευρικά κύτταρα που περιβάλλουν τα νευρικά κύτταρα ουσιαστικά φέρουν ηλεκτρικό ρεύμα και ότι η καρδιά μας λειτουργεί ηλεκτρικά. Έτσι λειτουργούν τα ηλεκτροκαρδιογραφήματα. Εάν σταματήσετε τα αγώγιμα μονοπάτια, η καρδιά σας θα σταματήσει. Έτσι λοιπόν ναι, και ο εγκέφαλός μας γίνεται όλο και περισσότερο – από την εμφάνιση των κινητών τηλεφώνων – ο εγκέφαλός μας διαμορφώνεται όλο και περισσότερο σαν ένας πολύ περίπλοκος ψηφιακός υπολογιστής. Και στην πραγματικότητα αυτό μάλλον δεν είναι αλήθεια. Επίσης, ο Becker ήταν πρωτοπόρος στο έργο που δείχνει ότι υπάρχει μια εντελώς άλλη πτυχή στον εγκέφαλό μας και το σώμα μας και τον οργανισμό μας, που είναι αναλογική, και που μεταφέρει πραγματικό ηλεκτρικό ρεύμα, όχι μόνο παλμούς πληροφοριών, και αυτό συμβαδίζει με αυτό που είναι γνωστό εδώ και πάνω από πέντε χιλιάδες χρόνια στην Κίνα. Ο βελονισμός είναι πραγματικά ένα εκλεπτυσμένο ηλεκτρικό μοντέλο του ανθρώπινου σώματος, που ανακαλύφθηκε πάρα πολύ παλιά.

TE: Και έχουν μελετήσει διεξοδικά τον τρόπο με τον οποίο η ηλεκτρική ενέργεια διαρρέει το σώμα και τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων και των συστημάτων μας σε σχέση με τα ρεύματα ενέργειας και τα φράγματα ενέργειας και πώς να δουλεύουμε με αυτά τα πράγματα.

AF: Σωστό, και όχι μόνο τα ρεύματα μέσα στο σώμα μας, αλλά οι διακυμάνσεις μέσα και έξω από το σώμα μας. Έχουν την έννοια των ενεργειακών κέντρων στην Κινεζική ιατρική και τα τσάκρα στην Ινδική ιατρική, και το σημείο στο κάτω μέρος των ποδιών σας, το νεφρό 1 στον βελονισμό, ονομάζεται «αφρίζουσα πηγή». Γιατί; Επειδή εκεί είναι που η ενέργεια ή η ηλεκτρική ενέργεια, όπως μελετάται από πολλούς ανθρώπους στην Κίνα, για να εξισώνεται, κυκλοφρεί από τη γη στα πόδια σας, και το σημείο στην κορυφή του κεφαλιού μας είναι εκεί που μεταφέρεται από τον ουρανό. Είναι ένα συνεχές κύκλωμα ανάμεσα στον ουρανό, μέσω των σωμάτων μας για τους μεσημβρινούς του βελονισμού και κάτω στη γη.

TE: Σωστά, και οι Κινέζοι, το περιγράφουν ως μεταξύ ουρανού και γης. Και η γη είναι ηλεκτρική και η ατμόσφαιρα μας είναι επίσης ηλεκτρική και υπάρχει μια δυναμική σχέση μεταξύ των δύο.

AF: Σωστά, ναι, έτσι λοιπόν ζούμε μέσα σε αυτό που είναι γνωστό στους ατμοσφαιρικούς φυσικούς ως παγκόσμιο ηλεκτρικό κύκλωμα. Η ανώτερη ατμόσφαιρα και η ιονόσφαιρα είναι σε μεγάλο βαθμό φορτισμένα ιόντα, ηλεκτρόνια, πρωτόνια, φορτισμένα άτομα οξυγόνου. Και η ηλεκτρική ενέργεια ταξιδεύει με εξαιρετική ευκολία μέσω της ιονόσφαιρας, και όλοι γνωρίζουν ότι ο κεραυνός είναι ένα ηλεκτρικό φαινόμενο. Αυτό που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τόσο καλά είναι ότι η γη είναι επίσης ένας καλός αγωγός και παράγει ηλεκτρισμό. Οι ηλεκτρικές μας συσκευές το εκμεταλλέυονται αυτό, διότι μεγάλο μέρος του ρεύματος επιστροφής από το σπίτι σας πίσω προς το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, ταξιδεύει πραγματικά μέσω της γης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα σπίτια και οι συσκευές γειώνονται, επειδή η γη είναι καλός αγωγός και το τμήμα του κυκλώματος που απομένει κλείνει τα κυκλώματα μέσω της μετατόπισης ατμοσφαιρικών ιόντων μεταξύ γης και ουρανού. Και περνούν μέσα από το σώμα μας και αυτό είναι το μέρος του ηλεκτρικού κυκλώματος στο οποίο ζούμε, αναπνέουμε, στεκόμαστε και εργαζόμαστε. Ένα ηλεκτρικό πεδίο περίπου 130 βολτ ανά μέτρο. Αυτό ταξιδεύει από τον ουρανό στη γη μέσω ατμοσφαιρικών ιόντων στην κορυφή του κεφαλιού μας, μέσω των μεσημβρινών μας του βελονισμού και προς τη γη.

ΤΕ: Και όλη η ζωή υπάρχει με παρόμοιο τρόπο, από ζώα και έντομα έως και τα φυτά.

AF: Όλα εξαρτώνται πλήρως από αυτό.

TE: Και επηρεάζονται από οτιδήποτε βρίσκεται στην ατμόσφαιρα με ηλεκτρική μορφή.

AF: Αυτό είναι που έχει μεγάλη σημασία και γι ‘αυτό έγραψα το βιβλίο μου. Αυτό είναι που αρνείται η κοινωνία μας. Και βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε κατάσταση άρνησης. Οδηγώντας στο γεγονός ότι μεταδίδουμε ηλεκτρισμό τώρα ελεύθερα μέσω του αέρα χωρίς να σκεφτόμαστε τι κάνει σε εμάς και τι κάνει στο περιβάλλον μας. Και μιλώ συγκεκριμένα τώρα για την ασύρματη τεχνολογία, τα κινητά τηλέφωνα και τέτοια παρόμοια.

TE: Σε αυτό το βιβλίο σας κοινοποιείτε τεκμηριωμένη έρευνα και μελέτες που καταδεικνύουν τις πραγματικές επιπτώσεις διαφόρων μορφών ηλεκτρικής τεχνολογίας στη φυσική μας υγεία. Πριν ασχοληθούμε με αυτά τα πράγματα σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε ίσως να εξηγήσουμε τη διαφορά μεταξύ ορισμένων από αυτές τις διαφορετικές τεχνολογίες, πώς σχετίζονται στο φάσμα ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων.

AF: Εννοείς από ιστορικής άποψης ή σε σχέση με τι υπάρχει σήμερα; Όλα αυτά είναι ένα, αλλά το βιβλίο μου ξεκινά από το 1700.

ΤΕ: Λοιπόν, ας εξερευνήσουμε λίγο την ιστορία σχετικά με αυτό.

AF: Η ηλεκτρική ενέργεια θεωρήθηκε αρχικά ως χαρακτηριστικό της ζωής. Από την εποχή του Isaac Newton. Και χρησιμοποιήθηκε αρχικά στην ιατρική για σχεδόν δύο αιώνες προτού αρχίσουμε να τη χρησιμοποιούμε εντατικά για το φωτισμό των σπιτιών μας και τη λειτουργία των μηχανών μας. Χρησιμοποιήθηκε ως πανάκεια για τη θεραπεία πολλών μορφών ασθενειών: κώφωση, τύφλωση, παράλυση, αρθρίτιδα. Για ό,τι σας έρχεται στο μυαλό, οι άνθρωποι προσπάθησαν να το θεραπεύσουν με ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό ονομάστηκε ηλεκτροθεραπεία. Και με επιτυχία, σε πολλές περιπτώσεις. Το 1800 ένας Ιταλός φυσικός με το όνομα Alessandro Volta εμφανίστηκε και εφηύρε την ηλεκτρική μπαταρία. Και έκανε μια μνημειώδη δήλωση: ότι ο ηλεκτρισμός στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τη βιολογία. Και υπήρξε μια έντονη συζήτηση ανάμεσα σε αυτόν και τον συμπατριώτη του Galvani σχετικά με το ποιος ήταν σωστός: ήταν η ηλεκτρική ενέργεια απλώς μια πτυχή της ζωής που έχουμε καταλάβει πώς να χρησιμοποιήσουμε; Ή δεν είχε καμία σχέση με τη ζωή; Και η άποψη ότι δεν είχε καμία σχέση με τη ζωή κέρδισε και αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε ηλεκτρισμό για πράγματα όπως τα ηλεκτρικά φώτα. Τα καλώδια του τηλέγραφου ήρθαν πρώτα στην πραγματικότητα. Στην αρχή το μόνο που είχαμε ήταν συνεχές ρεύμα, αρχικά από μηχανές τριβής που παρήγαγαν στατικό ηλεκτρισμό και στη συνέχεια ανακαλύφθηκε η ηλεκτρική μπαταρία, και ήταν πάντα συνεχές ρεύμα. Κατευθυνόταν μόνο προς μία κατεύθυνση από το θετικό στον αρνητικό πόλο. Όταν τελικά ανακαλύφθηκε το εναλλασσόμενο ρεύμα, οπότε υπάρχουν ηλεκτρόνια που ταλαντεύονται σε ένα καλώδιο εμπρός και πίσω πολλές φορές το δευτερόλεπτο, αυτό που έχουμε στα καλώδια του σπιτιού μας σήμερα εδώ στις ΗΠΑ και στον Καναδά: δονείται μπρος-πίσω εξήντα φορές το δευτερόλεπτο, ονομάζεται 60 Hertz ή ηλεκτρισμός 60 κύκλων. Στην Ευρώπη είναι 50 κύκλοι. Έπειτα, μπορεί να ταλαντωθούν πολύ πιο γρήγορα και η άλλη πτυχή αυτού είναι ότι κάθε φορά που αλλάζει η κατεύθυνση δημιουργεί ένα μεταβαλλόμενο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Κάθε φορά που περνά ηλεκτρικό ρεύμα μέσω ενός καλωδίου, ακόμη και συνεχές ρεύμα, γύρω από το καλώδιο δημιουργείτε ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και μειώνεται γρήγορα όσο απομακρύνεστε, αλλά εξωτερικεύεται στο σύμπαν σχεδόν για πάντα. Ένα μεταβαλλόμενο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο παράγει ένα κύμα αλλαγών που ταξιδεύει επίσης στο σύμπαν και αυτή η μεταδιδόμενη αλλαγή στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ονομάζεται ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Έτσι, όταν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα μέσω ενός καλωδίου δημιουργεί ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γύρω από το καλώδιο. Όταν η ηλεκτρική ενέργεια αλλάζει, για παράδειγμα όταν πηγαίνει μπρος-πίσω, στο εναλλασσόμενο ρεύμα, αλλάζει κατεύθυνση, οι αλλαγές στο πεδίο διαχέονται μέσα στο χώρο για πάντα και αυτό ονομάζεται ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Βασικά είναι ένα σήμα που λέει σε κάθε άλλο καλώδιο στο διάστημα, σε κάθε άλλο ηλεκτρόνιο στο διάστημα: “κινήσου προς αυτή την κατεύθυνση”. Όταν χτυπά ένα ηλεκτρόνιο – μπορεί αυτό να είναι μίλια μακριά – το ηλεκτρόνιο που δέχεται χτύπημα από αυτό το κύμα αρχίζει να κινείται. Έτσι ένα μεταβαλλόμενο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο παράγει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Όταν αυτή η ακτινοβολία πέσει σε ένα καλώδιο κάπου αλλού προκαλεί ηλεκτρικό ρεύμα σε αυτό το καλώδιο. Εάν πέσει στο σώμα σας, προκαλεί ηλεκτρικό ρεύμα στα καλώδια του σώματός σας. Ποια είναι τα καλώδια στο σώμα σας; Είναι τα νεύρα σας. Είναι τα αιμοφόρα αγγεία σας. Είναι οι μεσημβρινοί σας του βελονισμού. Έτσι κάθε φορά που φτάνει, είτε φυσική είτε τεχνητή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, προκαλεί ροή ηλεκτρικών ρευμάτων στο σώμα σας. Και το πρόβλημα είναι ότι το εναλλασσόμενο ρεύμα βασικά δεν υπάρχει στη φύση. Σε κάποιο βαθμό υπάρχει. Στις αστραπές παράγονται δονήσεις πολύ χαμηλής συχνότητας. Το μαγνητικό πεδίο της γης είναι συνεχές ρεύμα. Τα περισσότερα γύρω μας, εκτός από τα κύματα πολύ χαμηλής συχνότητας από κεραυνούς, είναι συνεχές ρεύμα. Εισαγάγαμε εναλλασσόμενο ρεύμα πολύ πιο ισχυρό από οποιοδήποτε φυσικό πεδίο μέσα στο οποίο εξελίχθήκαμε. Και έχουμε αυξήσει τη συχνότητα πέρα ​​από οτιδήποτε έχουμε εξελιχθεί μαζί, έτσι όταν δεχόμαστε ραδιοκύματα από ραδιοφωνικούς σταθμούς και είναι μικροσκοπικά μικροσκοπικά πολύ υψηλής συχνότητας ραδιοκύματα από κινητά τηλέφωνα και κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αυτό επίσης προκαλεί ηλεκτρικά ρεύματα σε οποιοδήποτε καλώδιο και σε όλα τα καλώδια στο σώμα μας, με τα οποία δεν εξελιχθήκαμε και τα οποία επηρεάζουν τα φυσικά ηλεκτρικά ρεύματα που ρέουν μέσα στο σώματά μας, τα οποία δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους συχνότητες, δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοια επίπεδα ισχύος, και τα σώματά μας στα οποία παρεμβαίνουν, είναι αντίστοιχα πολύπλοκων ηλεκτρονικών μηχανημάτων .

TE: Και οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί καταλαβαίνουν πώς διάφοροι πιο ευαίσθητοι ηλεκτρονικοί εξοπλισμοί μπορούν να διαταραχθούν και ακόμη και να καταστραφούν …

AF: Ονομάζεται παρεμβολή ραδιοσυχνοτήτων και πρέπει να θωρακίσουν όλο τον εξοπλισμό, έτσι ώστε όλα αυτά τα πράγματα που πετούν τριγύρω να μην παρεμβάλονται μεταξύ τους. Αλλά ξεχνούν ότι εμείς είμαστε επίσης ….

TE: Σωστά, αυτό είναι το θέμα.

AF: πολύ ευαίσθητα ηλεκτρονικά μηχανήματα και πρέπει επίσης να φροντίζουμε ώστε όλα αυτά τα πράγματα που πετούν τριγύρω μας να μην παρεμβαίνουν σε εμάς.

TE: Σωστά.

AF: Παράγει μια σούπα εκεί έξω που θα μπορούσατε να αποκαλέσετε βρώμικο ηλεκτρισμό. Έχουμε αυτήν την έννοια του βρώμικου ηλεκτρισμού στις ηλεκτρικές συνδέσεις, που μπορείτε εύκολα να ανιχνεύσετε με ένα ραδιόφωνο AM, εάν έχετε ένα αναλογικό, όχι ψηφιακό, ραδιόφωνο AM χειρός που να λειτουργεί με μπαταρία, και το συντονίσετε στην αρχή του επιλογέα όπου δεν υπάρχει σταθμός , και το ενεργοποιήσετε, αν δεν υπήρχε βρώμικος ηλεκτρισμός γύρω σας, θα ακούγατε ένα απαλό σφύριγμα. Αλλά αν το φέρετε δίπλα στον τοίχο σας όπου περνάει καλώδιο ή δίπλα σε διακόπτη φωτισμού ή δίπλα σε πρίζα, στα σπίτια των περισσότερων ανθρώπων σήμερα, το ραδιόφωνο θα βουήξει και θα φωνάξει και θα παράξει κάθε είδους άγριους θορύβους. Αυτό λέγεται βρώμικος ηλεκτρισμός επειδή όλες αυτές οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι συνδεδεμένες στους τοίχους μας και παράγουν εναλλασσόμενο ρεύμα υψηλής συχνότητας διάφορων περίεργων τύπων και πηγαίνει στις ηλεκτρικές συνδέσεις του σπιτιού μας και ακτινοβολείται πάνω μας και αυτό μας κάνει να αρρωσταίνουμε. Και αυτό ονομάστηκε βρώμικος ηλεκτρισμός. Ο Δρ. Samuel Milham έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο “Βρώμικος Ηλεκτρισμός” το 2011. Είναι επίσης η βάση για μερικές από τις έρευνές μου.

ΤΕ: Από περιέργεια, υπάρχει κάποιος «καθαρός ηλεκτρισμός» που δεν είναι επιβλαβής; Που να είναι ανθρωπογενής;

AF: Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Σε έναν βαθμό όλος ο ανθρωπογενής ηλεκτρισμός είναι επιβλαβής. Και αυτό συμβαίνει από τότε που αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε στατικό ηλεκτρισμό όπως είδατε στην αρχή του βιβλίου μου. Ότι ήταν βλαβερός. Σε κάποιο βαθμό που μπορεί να καθαριστεί. Υπάρχουν τεχνικές λύσεις. Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γύρω από ένα καλώδιο είναι ένα ακούσιο πεδίο. Μπορείτε να το θωρακίσετε. Μπορείτε να περιστρέψετε τα καλώδια και να τα θάψετε. Μπορείτε να τα διαμορφώσετε ώστε να ελαχιστοποιήσετε το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που βγαίνει από αυτό. Από τη στιγμή που θα αρχίσετε να εισάγετε εναλλασσόμενο ρεύμα σε αυτό, το πρόβλημα θωράκισης γίνεται πιο δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. Η διαφορά μεταξύ όλου αυτού και της ασύρματης τεχνολογίας είναι ότι ξαφνικά την εκπέμπουμε σκόπιμα σε κάθε τετραγωνική ίντσα της γης. Και αυτό είναι επικίνδυνο και αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί.

TE: Σωστά. Δεν μπορείς να το περιορίσεις.

AF: Σωστά. Δεν περιορίζεται πλέον.

TE: Έτσι, χρησιμοποιώντας την αναλογία μιας φωτιάς, που περιορίζεται στο τζάκι, είναι πολύ χρήσιμη, αλλά αν ξεφύγει μπορεί να καταστρέψει τα πάντα.

AF: Λοιπόν, κάνουμε την αναλογία με έναν φούρνο μικροκυμάτων. Όσο ο φούρνος μικροκυμάτων είναι θωρακισμένος και η πόρτα είναι κλειστή, είναι χρήσιμος. Μπορείτε να βάλετε φαγητό σε αυτόν. Μπορείτε να το μαγειρέψει. Δεν θέλετε την πόρτα ανοιχτή ενώ μαγειρεύετε το φαγητό σας, γιατί τότε θα μαγειρέψει εσάς. Τι είναι το κινητό τηλέφωνο, είναι ένας μικρός φούρνος μικροκυμάτων με την πόρτα ανοιχτή. Είναι μια ανεξέλεγκτη πηγή ακτινοβολίας μικροκυμάτων που βάζετε δίπλα στο κεφάλι σας.

ΤΕ: Χμμ. Ας δούμε λοιπόν τις επιπτώσεις και ας ξεκινήσουμε μιλώντας για τις ιστορικές συνδέσεις μεταξύ της ανάπτυξης κάθε νέου επιπέδου ηλεκτρικής τεχνολογίας και των ασθενειών που ξέσπασαν ταυτόχρονα.

AF: Εντάξει. Η πρώτη τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε ουσιαστικά για χρήσεις εκτός της ιατρικής ήταν η τηλεγραφία. Καλώδια τηλέγραφου. Και εφαρμόσθηκε πολύ γρήγορα και πολύ εκτεταμένα, με εκατομμύρια μίλια τηλεγραφικών καλωδίων απλωμένα γύρω από τη Γη. Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1840, 1850, ’60, ’70. Τοποθετήθηκαν υποβρύχια καλώδια. Απλώθηκαν παγκόσμια. Και μια νέα ασθένεια άρχισε να αναφέρεται στην ιατρική βιβλιογραφία, που την ονόμασαν «νευρασθένεια». Την ονομάζουμε σήμερα «διαταραχή άγχους». Αλλά από την εποχή που περιγράφηκε για πρώτη φορά, η οποία ήταν στη δεκαετία του 1860, μέχρι περίπου τα τέλη του 20ου αιώνα, θεωρούταν μια σωματική ασθένεια και όχι μια ψυχολογική ασθένεια, όπως τη θεωρούμε σήμερα. Και έψαξαν, και έψαξαν, και έψαξαν, και έψαξαν για μια αιτία. Επηρέασε τεράστιο αριθμό ανθρώπων, σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, και φαίνεται να ακολουθεί τις διαδρομές των καλωδίων τηλεγραφίας. Όποτε τοποθετούνταν καλώδια τηλεγραφίας, ξαφνικά σε εκείνο το μέρος του κόσμου οι άνθρωποι θα υπέφεραν από νευρασθένεια. Υποστηρίζω ότι αυτό οφείλεται στην έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Το 1889 ουσιαστικά μπήκε σε εφαρμογή το εναλλασσόμενο ρεύμα. Εφευρέθηκε από τον Nicola Tesla και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του υιοθετήθηκαν από την Westinghouse και ξαφνικά μπορούσαμε να μεταφέρουμε ηλεκτρική ενέργεια σε μεγάλες αποστάσεις με μικρή απώλεια ισχύος. Και αυτό εφαρμόστηκε εξαιρετικά γρήγορα. Τόσο γρήγορα που περάσαμε από σχεδόν μηδενική χρήση εναλλασσόμενου ρεύματος σε έντονη χρήση εναλλασσόμενου ρεύματος σε ένα έτος και το έτος ήταν το 1889. Το 1889 ήταν το η χρονιά της πρώτης μεγάλης σύγχρονης επιδημίας γρίπης. Εξαπλώθηκε παγκόσμια, διήρκεσε τέσσερα χρόνια και σκότωσε μερικά εκατομμύρια ανθρώπους. Όχι τόσο έντονη όσο η επιδημία του 1918. Περνάμε γρήγορα στο 1918, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες μπήκαν στον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και ο Marconi είχε δείξει στον κόσμο ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ραδιοκύματα και παρουσίασε μία από τις πρώτες μεταδόσεις αυτών είκοσι χρόνια πριν, αλλά όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες μπήκαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο κάναμε έντονη χρήση της ραδιοτεχνολογίας για πρώτη φορά στο πλαίσιο της πολεμικής μας προσπάθειας. Και μετά τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεκίνησε η ανάπτυξη του εμπορικού ραδιοφώνου. Αναφέρομαι στο βιβλίο, ότι η επιδημία ισπανικής γρίπης προκλήθηκε από την ξαφνική αλλαγή στο ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον της Γης από την παγκόσμια χρήση του ραδιοφώνου για πρώτη φορά. Και το επόμενο μεγάλο ….

ΤΕ: Πριν φτάσουμε σε αυτό, πόσο κοντά χρονικά ήταν μεταξύ τους; Η επιδημία της ισπανικής γρίπης και η εφαρμογή της ραδιοτεχνολογίας;

AF: Εξαιρετικά κοντά. Η Ισπανική γρίπη ξεκίνησε σε Αμερικανικές βάσεις σε αυτήν τη χώρα (ΗΠΑ), όπου στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν στη χρήση ραδιοκυμάτων. Και η εγκατάσταση του πιο ισχυρού εναλλακτήρα, ενός εναλλακτήρα 50.000 watt στο Νιου Τζέρσεϋ από τις Ηνωμένες Πολιτείες για χρήση στην υπερπόντια επικοινωνία έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018, ακριβώς όταν η επιδημία Ισπανικής γρίπης έγινε τόσο θανατηφόρα.

ΤΕ: Εντάξει, απλώς ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό.

AF: Ναι.

TE: Συνεχίστε με την ιστορική πορεία.

AF: Το 1957 και 58 ήταν η ανέγερση εξαιρετικά ισχυρών ραντάρ πολιτικής άμυνας, και πάλι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, από ακτή σε ακτή και σε όλο τον Καναδά και την Αλάσκα, στους ωκεανούς και στα αεροπλάνα. Και αυτό συνέπεσε επίσης με την επόμενη επιδημία γρίπης. Το 1968 έγινε η πρώτη εκτόξευση στρατιωτικών δορυφόρων. Στην πραγματικότητα η πρώτη σχεδόν εκτόξευση δορυφόρων, τελεία και παύλα. Υπήρχε ο Σπούτνικ, υπήρχαν μερικοί απομονωμένοι δορυφόροι. Το 1968 μονομιάς, διπλασιάσαμε τον αριθμό των δορυφόρων στον ουρανό και αυτό συνέπεσε με τη γρίπη του Χονγκ Κονγκ του 1968. Τώρα, οι άνθρωποι θα είναι αντίθετοι στην ιδέα ότι η γρίπη δεν είναι μολυσματική ασθένεια. Γι ‘αυτό αφιέρωσα δύο ολόκληρα κεφάλαια πάνω σε αυτό στο βιβλίο μου. Ακόμα και στην πιο θανατηφόρα επιδημία που έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία, που είναι η Ισπανική γρίπη του 1918, καταβλήθηκαν ηρωικές προσπάθειες για να αποδειχθεί η μολυσματική φύση αυτής της ασθένειας. Οι γιατροί σε διάφορα πανεπιστήμια στρατολόγησαν εκατοντάδες υγιείς ανθρώπους και τους τοποθέτησαν δίπλα στα κρεβάτια των ασθενέστερων ασθενών με γρίπη, και προσπάθησαν να τους μολύνουν, προσπάθησαν να τους μολύνουν συλλέγοντας εκκρίσεις και βλέννα, επιχρίσματα λαιμού από πολύ άρρωστους ανθρώπους και βάζοντας υγιείς ανθρώπους να τα καταπιούν. Το έβαλαν στα μάτια τους, το έβαλαν στη μύτη τους, τους έγχυσαν ένεση με αίμα ασθενών. Δεν ήταν σε θέση να μολύνουν ούτε ένα υγιές άτομο με γρίπη από άρρωστους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πιο θανατηφόρας επιδημίας που γνώρισε ποτέ αυτός ο κόσμος. Το ίδιο πράγμα δοκιμάστηκε στα άλογα. Η γρίπη προσβάλει τα άλογα, έτσι προσπάθησαν να μολύνουν υγιή άλογα με εκκρίσεις από άρρωστα άλογα. Επίσης απέτυχαν. Είναι συναρπαστικό λοιπόν, μερικές από τις παλιές επιστημονικές εκθέσεις αποτελούν διασκεδαστική ανάγνωση, θα μπορούσα να πω. Όμως η ύπαρξη ενός ιού της γρίπης είναι καλά τεκμηριωμένη, αλλά η σχέση μεταξύ του ιού και της νόσου είναι στην πραγματικότητα αμφισβητήσιμη. Και η σχέση μεταξύ γρίπης και ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ ισχυρή.

ΤΕ: Χμ.

AF: Και αυτό μας φέρνει στο σήμερα. Όπου υπάρχει η ασύρματη επανάσταση,

TE: Σωστά, σωστά.

AF: Η οποία έδωσε πραγματικά την ώθηση για τη σύνταξη του βιβλίου μου, επειδή είμαι ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Κινητής Τηλεφωνίας. Συστάθηκε το 1996 όταν ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες η τεχνολογία ψηφιακών ή κινητής τηλεφωνίας. Και η ώθηση για εμένα, που με βοηθά να το ξεκινήσω αυτό, είναι ο τραυματισμός μου μέσω ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας στο παρελθόν όταν ήμουν στην ιατρική σχολή, κάτι που με εμπόδισε να τελειώσω το τέταρτο έτος μου. Έτσι το μελετούσα ήδη από το 1980 και ζούσα στη Νέα Υόρκη και είχα μια ομάδα υποστήριξης, συγκεκριμένα άλλων ανθρώπων που είχαν υποστεί βλάβες, είτε από χημικά είτε από ηλεκτρικό ρεύμα, και όταν είδαμε τι ήταν έτοιμο να έρθει, δηλαδή την ασύρματη επανάσταση, κάτι έπρεπε να γίνει γι ‘αυτό, έτσι ξεκίνησα αυτήν την οργάνωση. Και έμαθα αρκετά γρήγορα – Πρώτον: οι άνθρωποι δεν ήθελαν να ακούσουν για αυτό. Δεύτερον: οι πολιτικοί δεν ήθελαν να ακούσουν για αυτό. Τρίτον: οι δικαστές δεν ήθελαν να ακούσουν για αυτό. Η ΟΕΕ (Ομοσπονδιακή Επιροπή Επικοινωνιών) δεν ήθελε να ακούσει για αυτό. Με άλλα λόγια, η πολιτική δράση σε αυτό το συγκεκριμένο περιβαλλοντικό ζήτημα δεν θα μας έφερνε πολύ μακριά από μόνη της. Και συνειδητοποίησα γρήγορα ότι το κοινό έπρεπε να ενημερωθεί.

ΤΕ: Λοιπόν, γράψατε ότι το Κογκρέσο ψήφισε νόμο το 1996 που καθιστά παράνομη τη ρύθμιση της ασύρματης τεχνολογίας βάσει της υγείας.

AF: Αυτό είναι καταπληκτικό και είναι έτσι. Ο νόμος περί τηλεπικοινωνιών του 1996 αναφέρει στην πραγματικότητα ότι οι πολιτείες και οι πόλεις δε θα πρέπει να ρυθμίζουν την ασύρματη τεχνολογία με βάση την υγεία, ότι αυτή είναι πλήρως στη δικαιοδοσία της ΟΕΕ και αν η ΟΕΕ την επιτρέπει, πρέπει να την επιτρέπει η πόλη και η πολιτεία σας.

ΤΕ: Γιατί λοιπόν να το κάνει αυτό το Κογκρέσο; Γιατί οι πολιτικοί συντάσσονται με μια τόσο γελοία ιδέα;

AF: Λοιπόν, στην πραγματικότητα παρ’ολίγο να μη περάσει αυτός ο νόμοας, που οφείλεται στις μηχανορραφίες της βιομηχανίας των τηλεπικοινωνιών. Το 1995, η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος συνέταξε τους δικούς της κανονισμούς οι οποίοι θα ήταν υποχρεωτικοί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν θα αποτελούσαν εμπόδιο στη ρύθμιση. Η Υπηρεσία ήταν έτοιμη να τους δημοσιεύσει. Η Ένωση Βιομηχανίας Τηλεπικοινωνιών – νομίζω ότι ήταν στην πραγματικότητα το PCIA, η Ένωση Βιομηχανίας Προσωπικών Επικοινωνιών – άσκησε πιέσεις στο Κογκρέσο να απαγορεύσει στον Οργανισμό Προστασίας Περιβάλλοντος να ρυθμίζει την ασύρματη τεχνολογία, αφαίρεσε όλη τη χρηματοδότησή που αφορούσε τη ρυθμιστική του δραστηριότητα και ανέθεσε αποκλειστική εξουσία στον τομέα της υγείας στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών, η οποία δεν έχει ειδικές γνώσεις στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας. Και ο Νόμος περί Τηλεπικοινωνιών του 1996 αρχικά δεν είχε αυτήν τη διάταξη, αλλά ανατέθηκε σε επιτροπή – νομίζω ότι ήταν η Επιτροπή Εσωτερικού Εμπορίου – τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο του 1995 και όταν βγήκε από την επιτροπή συμπεριλάμβανε αυτή τη μικρή πρόταση : καμία πολιτεία ή τοπική κυβέρνηση ή όργανο αυτής δεν μπορεί να ρυθμίσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων, ώστε να συμμορφώνεται με τον κανονισμό της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών. Και δεν λέει καν “υγεία”. Λέει “περιβαλλοντικές επιπτώσεις”, οπότε αμφιβάλλω σοβαρά αν οποιοδήποτε από τα μέλη του Κογκρέσου που ψήφισε αυτό το νομοσχέδιο γνώριζε ότι απαγόρευαν στις πολιτείες και τις πόλεις να προστατεύσουν την υγεία των πολιτών τους. Αλλά πέρασε, και ο Πρόεδρος Κλίντον το υπέγραψε και αυτό αποτελεί εμπόδιο για τους ανθρώπους σε όλη τη χώρα από το 1996, όχι μόνο στο να σταματούν την εμφάνιση κεραίων κινητής τηλεφωνίας παντού, αλλά και στο να πηγαίνουν στα δημοτικά συμβούλια τους και να μιλούν για την υγεία. Γιατί αν μιλήσετε για την υγεία, η επόμενη πρόταση του Νόμου περί Τηλεπικοινωνιών λέει ότι η εταιρεία τηλεπικοινωνιών μπορεί να μηνύσει την πόλη. Έτσι όλοι έχουν σωπάσει. Οι επιστήμονες έχουν σωπάσει. Υπήρξαν χιλιάδες μελέτες που λένε ότι αυτό το πράγμα είναι επιβλαβές. Αλλά ακόμα κι αν είσαι επιστήμονας δεν μπορείς να πας στο δημοτικό σας συμβούλιο και να πεις “Έ’ι’, αυτό είναι επιβλαβές, μην το εφαρμόσετε.” Δεν μπορείτε καν να μιλήσετε για αυτό.

ΤΕ: Υπάρχει λοιπόν μεγάλη ελπίδα αλλαγής αυτής της νομοθεσίας;

AF: Λοιπόν, νομίζω ότι μέχρι το κοινό να ενημερωθεί, νομίζω ότι οι δικαστές δε θα μπλέξουν με αυτό. Όλοι είναι στο κινητό τους. Όλοι είναι εθισμένοι στην τεχνολογία. Είναι μια βιομηχανία πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι πιθανώς η πλουσιότερη βιομηχανία στον κόσμο. Κανένας δικαστής δεν πρόκειται να αντιπαρατεθεί με αυτή τη βιομηχανία μέχρι οι πολίτες να σταθούν στο πλευρό τους . Κανένας νομοθέτης δεν θα αντιπαρατεθεί μέχρι οι πολίτες να σταθούν στο πλευρό τους. Όλο αυτό πρέπει να συμβεί παράλληλα.

TE: Άρα οι πολίτες πρέπει να το απαιτήσουν.

AF: Σωστά. Οι πολίτες όχι μόνο πρέπει να το απαιτήσουν, αλλά πρέπει οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν τι κάνουν στον εαυτό τους. Το κοινό πρέπει να το συνειδητοποιήσει, και έχω ένα κεφάλαιο για τον καρκίνο. Έχω ένα κεφάλαιο για τον διαβήτη. Έχω ένα κεφάλαιο για τις καρδιακές παθήσεις. Το κοινό πρέπει να ξυπνήσει μπρος στο γεγονός ότι ο περισσότερος καρκίνος, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις που έχουμε στον κόσμο μας προκαλούνται από ασύρματη τεχνολογία και συγκεκριμένα από το κινητό σας τηλέφωνο.

ΤΕ: Εντάξει. Εκεί ήθελα να πάω στη συνέχεια. Και ο μηχανισμός, ή το πώς αυτή η ηλεκτρική τεχνολογία προκαλεί αυτές τις ασθένειες.

AF: Εντάξει. Πρώτον είναι το γεγονός ότι τις προκαλεί. Και αυτό ανακαλύφθηκε από – όπως τον ανέφερα προηγουμένως – τον Δρ. Samuel Milham, συνταξιούχο από το υπουργείο Υγείας της πολιτείας Ουάσινγκτον. Έγραψε το μικρό του βιβλιαράκι με τίτλο “Βρώμικος Ηλεκτρισμός” το 2011 και αυτά τα καταπληκτικά διαγράμματα υπήρχαν στο βιβλίο του από τις δεκαετίες του 1930 και του 1940, όταν το πρόγραμμα περιφερειακής ηλεκτροδότησης του Προέδρου Ρούσβελτ εφαρμοζόταν. Λοιπόν, υπήρχαν διαγράμματα από το 1930, υπήρχαν διαγράμματα από το 1940, όπου από τη στιγμή που μια πολιτεία ηλεκτροδοτούταν, το ποσοστό του καρκίνου , του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων στην περιφέρεια πενταπλασιάστηκε. Ξαφνικά οι περιοχές που είχαν ηλεκτροδοτηθεί είχαν πέντε φορές περισσότερο από αυτές τις ασθένειες από τις περιοχές που δεν είχαν ηλεκτοδοτηθεί. Αυτό ήταν συγκλονιστικό και επίσης οι άνθρωποι δεν ήθελαν να ακούσουν για αυτό. Ακολούθησα το έργο του στο παρελθόν, περίπου στο έτος 1800, και βρήκα όχι μόνο ότι αυτό που είπε ήταν αλήθεια, αλλά ήταν αλήθεια εδώ και πολύ καιρό, ότι πριν περικυκλώσουμε τη Γη με εκατομμύρια μίλια καλωδίων τηλέγραφου,δεν υπήρχε βασικά τέτοιο πράγμα όπως ο διαβήτης. Ήταν μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια. Αν ήσουν γιατρός, ήσουν τυχερός αν είχες δύο τέτοια περιστατικά σε όλη σου τη ζωή. Ακόμη και γιατροί που έγραψαν βιβλία για αυτό δεν είδαν περισσότερες από δύο περιπτώσεις στη διάρκεια της ζωής τους. Μία ή δύο περιπτώσεις. Ο καρκίνος ήταν μια πολύ ασυνήθιστη ασθένεια. Δεν υπήρχαν καρδιακές παθήσεις, με εξαίρεση τους ηλικιωμένους και τα βρέφη, λόγω συγγενών διαταραχών. Αυτό ισχύει μέχρι περίπου τη δεκαετία του 1850. Στη δεκαετία του 1850 και του 1860 ξαφνικά, όπου πήγε ο ηλεκτρισμός, αρχίσε να παρατηρείται αύξηση σε αυτές τις τρεις ασθένειες συγκεκριμένα. Και αυτό συνεχίστηκε μέχρι σήμερα και το έχω συσχετίσει με κάθε πρόοδο στην ηλεκτρική τεχνολογία. Και η εξήγηση έχει να κάνει με αυτό που συμβαίνει στα κύτταρα μας, και στην πραγματικότητα στα εργοστάσια ενέργειας των κυττάρων μας, όπου μεταβολίζουμε το φαγητό μας. Αυτά ονομάζονται μιτοχόνδρια. Το τελευταίο βήμα στο μεταβολισμό είναι το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρονίων στα μιτοχόνδρια, όπου τα ηλεκτρόνια από την τροφή μας συνδυάζονται με το οξυγόνο που αναπνέουμε, καίμε ουσιαστικά την τροφή μας και παράγουμε ενέργεια. Η μεταφορά ηλεκτρονίων υπόκειται σε παρεμβολές από ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

TE: Αυτό ακούγεται πολύ προφανές.

AF: Ναι. Και τι συμβαίνει όταν υπάρχει παρεμβολή στη μεταφορά ηλεκτρονίων; Δεν μπορείς πλέον να μεταβολίσεις αποτελεσματικά τα σάκχαρα, οπότε συσσωρεύονται στην κυκλοφορία του αίματός σου και παθαίνεις διαβήτη. Τι συμβαίνει όταν δεν μπορείς πλέον να μεταβολίσεις αποτελεσματικά τα λίπη; Αυτά συσσωρεύονται στην κυκλοφορία του αίματός σου και τα λίπη αυξάνονται στις αρτηρίες σου και αποκτάς καρδιακές παθήσεις. Η άλλη όψη είναι ότι δεν χρησιμοποιείς καλά το οξυγόνο που αναπνέεις, οπότε όλα τα κύτταρα σου σε κάποιο βαθμό διψάνε για οξυγόνο. Και ο καρκίνος ευδοκιμεί σε ένα αναερόβιο περιβάλλον, σε έναν αναερόβιο μεταβολισμό. Στην πραγματικότητα, ο τρόπος με τον οποίο ο καρκίνος διαγιγνώσκεται συνήθως σήμερα, είναι επειδή τα καρκινικά κύτταρα χρησιμοποιούν τεράστιες ποσότητες γλυκόζης στην αναερόβια γλυκόλυση. Έτσι διαγιγνώσκεται ο καρκίνος. Μπορείς να τραβήξεις μια φωτογραφία του σώματος και οι περιοχές που φαίνεται να έχουν υψηλή ραδιοεπισημασμένη γλυκόζη είναι οι περιοχές όπου ψάχνεις για καρκίνο. Έτσι, αυτές οι τρεις ασθένειες θα αυξηθούν αν υπάρξει παρεμβολή στη μεταφορά ηλεκτρονίων και αυτό ακριβώς συμβαίνει.

TE: Και διαβάζοντας το βιβλίο σας, ό, τι παρουσιάζετε αποτελεί ένα πολύ πειστικό επιχείρημα σχετικά με αυτό.

AF: Και δεν το έβγαλα από το μυαλό μου αυτό. Είμαι πολύ καλός στο να συγκεντρώνω κομμάτια ενός παζλ. Είμαι πολύ καλός στο να βλέπω τη συνολική εικόνα. Όλες οι πηγές μου για τα ιστορικά δεδομένα είναι γνήσιες πηγές. Όλες οι πηγές μου για τα επιστημονικά δεδομένα- δεν τα επινόησα ούτε αυτά. Ο Δρ Martin Blank και η Reba Goodman στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια μέχρι να βγουν στη σύνταξη, μιλούσαν για την παρεμβολή στην μεταφορά ηλεκτρονίων από ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Και υπάρχουν και άλλοι. Όλα στο βιβλίο μου τεκμηριώνονται λεπτομερώς στη βιβλιογραφία. Η βιβλιογραφία είναι σχεδόν 140 σελίδες. Επειδή ήξερα ότι όλα όσα λέω θα ήταν αμφιλεγόμενα και έπρεπε να τεκμηριωθούν διεξοδικά, και όντως τεκμηριώνονται.

ΤΕ: Άρα ίσως θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε μερικές από τις μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις στα ζώα και τα έντομα, τα πουλιά και την κατάρρευση των αποικιών των μελισσών, είναι ένα τεράστιο ζήτημα αυτές τις μέρες.

AF: Ναι. Οι μέλισσες είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζητήματα σχετικά με αυτό. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις στις μέρες μας ότι το σύνδρομο κατάρρευσης αποικιών στις μέλισσες οφείλεται στην ηλεκτρομαγνητική ρύπανση, κυρίως από κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Και υπάρχουν ανέκδοτα αποδεικτικά στοιχεία σε όλο τον κόσμο, ότι οι μέλισσες τείνουν να εξαφανίζονται κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Υπήρξε έρευνα που το εξηγεί αυτό, αλλά επιτρέψτε μου να επιστρέψω ξανά στην ιστορία, όπου η πρώτη φορά που αναφέρθηκε κάτι τέτοιο, συνέβη στο Isle of Wight.

ΤΕ: Ναι.

AF: Εκτός Αγγλίας, όπου ο Marconi δημιούργησε τον πρώτο του ραδιοφωνικό σταθμό. Και αμέσως, το 1904, οι μέλισσες άρχισαν να εξαφανίζονται από αυτό το νησί και ονομάστηκε “ασθένεια του Isle of Wight “, και αναφέρομαι σε αυτή την ιστορία επίσης, επειδή δεν προέκυψε από το πουθενά. Είχε ολόκληρη ιστορία που χρονολογείται από το 1904. Εκτός από το ότι έχει γίνει πολύ χειρότερη, και με δραματικό τρόπο, στη σύγχρονη εποχή, πάλι συμπίπτοντας με την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας. Το πιο δραματικό πείραμα έγινε, πιστεύω, στην Ελβετία, από τον Daniel Favre. Μπορεί να τον μπερδεύω με κάποιον άλλο, αλλά έγινε ένα δραματικό πείραμα όπου εξέθεσαν τις μέλισσες σε ένα πραγματικό κινητό τηλέφωνο, και στη συνέχεια ανά μικρά χρονικά διαστήματα πήραν δείγματα της αιμολύμφης των μελισσών, που το αντίστοιχο του αίματος στις μέλισσες. Και μέσα σε δέκα λεπτά μετά την έκθεση σε ένα κινητό τηλέφωνο, οι μέλισσες ουσιαστικά δεν μεταβόλιζαν το φαγητό τους. Τα επίπεδα του ζάχαρου αυξήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα στο αίμα τους. Τα επίπεδα λίπους αυξήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα στο αίμα τους. Τα επίπεδα πρωτεΐνης, τα επίπεδα αμινοξέων αυξήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα στο αίμα τους. Σταμάτησε ο μεταβολισμός τους και το μόνο που χρειάστηκε ήταν δέκα λεπτά. Και ο μεταβολισμός τους είναι πολύ πιο γρήγορος από τον δικό μας, οπότε ποιος εμφανίζει αλλαγές πρώτος; Αλλά είναι θεαματικό. Ρώτησες για τα πουλιά. Έχουν γίνει έρευνες για τα πουλιά. Επισημαίνω τις μελέτες του Alfonso Balmori στο Κεφάλαιο 16, διότι πραγματοποίησε συγκεκριμένες έρευνες για όλα τα διάφορα πουλιά στη Βαγιαδολίδ της Ισπανίας όπου ζει και εργάζεται. Είναι βιολόγος άγριας ζωής. Και έδειξε πώς όλα τα διαφορετικά είδη εμφανίζονταν πολύ πιο συχνά σε περιοχές όπου δεν υπύρχαν κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Και γίνονταν όλο και σπανιότερα όσο πλησίαζες σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Και παρατήρησε τη συμπεριφορά τους και περιέγραψε τη συμπεριφορά τους. Παρατήρησε τους πελαργούς και τα σπουργίτια. Έκανε πειράματα με αμφίβια, εκτρέφοντάς τα σε δεξαμενές, θωρακισμένες και μη θωρακισμένες. Επίσης πολύ δραματικό: οι θωρακισμένες δεξαμενές εκτροφής γυρίνων. Ήταν και οι δύο στο μπαλκόνι ενός κτηρίου. Στον τέταρτο όροφος ενός κτηρίου που ήταν διακόσια μέτρα μακριά από μια κεραία κινητής τηλεφωνίας. Στη θωρακισμένη δεξαμενή έζησαν όλοι. Στη μη θωρακισμένη σχεδόν όλοι πέθαναν. Ήταν πολύ δραματικό και έτσι σας προκαλεί να κάνετε την ερώτηση: γιατί εξαφανίζονται τόσα πολλά είδη αμφιβίων από την άγρια φύση σε απομακρυσμένες περιοχές; Πιθανότατα σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζουμε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα ραντάρ και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τους οποίους βάζουμε σε απομακρυσμένες περιοχές, σαν επιθέσεις στο περιβάλλον. Σαν αυτά που είναι.

TE: Και επηρεάζουν τα φυτά επίσης . Υπάρχουν μελέτες για το πώς τα δάση επηρεάστηκαν από σταθμούς ραντάρ.

AF: Ειδικά στον Ψυχρό Πόλεμο. Ναι, αυτό τεκμηριώθηκε στη Γερμανία, κοντά στα σύνορα μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας, όπου υπήρχαν πολλά ραντάρ που στόχευαν σε αυτά τα σύνορα, και προσδιορίστηκε ως Waldsterben (θάνατος των δασών), και συνέβη συγκεκριμένα σε περιοχές που δέχτηκαν υψηλή ακτινοβολία.

ΤΕ: Υπάρχει λοιπόν ένα ενδιαφέρον παράδοξο των ανθρώπων που επηρεάζονται πιο πολύ από αυτήν την τεχνολογία, των οποίων η υγεία επηρεάζεται περισσότερο. Θα νομίζετε ότι οι νέοι και οι ασθενείς ήταν εκείνοι που θα επηρεάζονταν περισσότερο, αλλά μελέτες δείχνουν ότι στην πραγματικότητα είναι τα πιο υγιή μέλη του πληθυσμού και τα άτομα ηλικίας μεταξύ 15 και 30 ετών που είναι πιο ευαίσθητα, ιδιαίτερα σε ξεσπάσματα γρίπης.

AF: Ναι, αυτή ήταν μια περίεργη πτυχή της γρίπης και εξακολουθεί να είναι μια περίεργη πτυχή της γρίπης, παρόλο που σήμερα ακούμε διαφημίσεις που λένε στους ηλικιωμένους και τα βρέφη να εμβολιαστούν. Αλλά στην πραγματικότητα η γρίπη κάνει να αρρωστήσουν πιο συχνά όσοι είναι μεταξύ των ηλικιών των είκοσι και πενήντα περίπου. Και όσο πιο δυνατός είσαι και όσο πιο υγιείς είσαι τόσο πιο πιθανό είναι να κολλήσεις γρίπη, και αυτό ήταν πολύ δραματικό στην επιδημία της γρίπης του 1918. Σε τόσο μεγάλο βαθμό που οι γιατροί άρχισαν να ανησυχούν ότι η συμβουλή τους προς τους ασθενείς τους να παραμείνουν υγιείς και να είναι σε φόρμα και δυνατοί, ουσιαστικά τους σκότωσε, γιατί ήταν οι δυνατότεροι και πιο υγιείς άνθρωποι που κολλούσαν γρίπη και πέθαιναν από αυτή.

ΤΕ: Υπάρχει λογική σχετικά με το γιατί συμβαίνει αυτό;

AF: Δεν το κατάλαβαν ποτέ. Και τα άτομα που έχουν ειδικευτεί από τότε στη γρίπη δεν έχουν καταλάβει γιατί. Η θεωρία μου είναι ότι είναι οι πιο δυνατοί και …… και έπληξε πολύ τις εγκύους. Αυτούς από εμάς που είναι οι πιο ζωηροί. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι σε νεαρή ηλικία, οι έγκυες, οι άνθρωποι που είναι πολύ συνδεδεμένοι με τον κόσμο, είναι επίσης πολύ πιο συνδεδεμένοι με το ηλεκτρικό μας περιβάλλον. Ρέουν μέσα μας πολύ περισσότερα ρεύματα ενέργειας. Ή μεσημβρινοί βελονισμού. Αυτή είναι ζωτικότητα που δεχόμαστε από τον κόσμο. Όταν το παγκόσμιο ηλεκτρικό κύκλωμα μολυνθεί, ουσιαστικά με βρώμικο ηλεκτρισμό, ακριβώς όπως όταν συνδέουμε τις ηλεκτρονικές συσκευές και τους υπολογιστές μας στον τοίχο μολύνουμε τις καλωδιώσεις του οργανισμού μας με βρώμικο ηλεκτρισμό. Στην πραγματικότητα μολύνουμε το σώμα μας με βρώμικο ηλεκτρισμό όταν πετάμε αυτά τα πράγματα στον κόσμο. Και όσοι από εμάς είναι περισσότερο συνδεδεμένοι με το περιβάλλον μας, είναι πιο ευάλωτοι σε διαταραχές από αυτό.

ΤΕ: Και έπειτα υπάρχουν οι άνθρωποι που λένε “Ζούμε περισσότερο από ποτέ, οπότε τι είναι όλη αυτή η φασαρία σχετικά με την ασθένεια και τη νοσηρότητα;”

AF: Έχω επίσης ένα κεφάλαιο για αυτό. Το κεφάλαιο 14 στο “Αόρατο Ουράνιο Τόξο” είναι ακριβώς αυτό: ότι ο μεταβολισμός διαταράσσεται. Και όταν επιβραδύνει ο μεταβολισμός , είναι σαν να μπαίνουμε σε μια ήπια κατάσταση λαθροβίωσης και φυσικά αν ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται, θα ζήσετε περισσότερο. Και είναι πολύ ενδιαφέρον: ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να παρατείνετε τη ζωή ενός ζώου στο εργαστήριο είναι να περιορίσετε την πρόσληψη τροφής. Αυτό ονομάζεται περιορισμός θερμίδων στην έρευνα για τη μακροζωία. Ότι αν περιορίσετε την πρόσληψη τροφής ενός ζώου καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του, θα ζήσει περισσότερο, και θα ζήσει πολύ περισσότερο. Μπορείτε να διπλασιάσετε τη ζωή ενός ποντικιού απλά μειώνοντας του τη λήψη τροφής στο μισό καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του. Επιβραδύνει το μεταβολισμό του. Αλλά αυτός είναι ένας υγιής τρόπος επιβράδυνσης του μεταβολισμού. Όταν μειώνεις την πρόσληψη τροφής, ο ρυθμός μεταβολισμού μειώνεται. Το ποσοστό νοσηρότητάς σου μειώνεται επίσης. Αποδεικνύεται ότι όταν ακτινοβολείτε ένα ζώο αυτό μπορεί να είναι μη ιονίζουσα ακτινοβολία. Τα πειράματα το επιβεβαιώνουν επίσης. Έχουμε έρευνα στην οποία εκθέτουν αρουραίους σε ραδιοκύματα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Και έχουμε έρευνα όπου εκθέτουν ζώα – διάφορους τύπους ζώων – σε ιονίζουσα ακτινοβολία, ατομική ακτινοβολία, ακτίνες Χ, ακτίνες γάμμα, για όλη τους τη ζωή – όπου αν η δόση είναι αρκετά μικρή δεν θα τα σκοτώσει αλλά θα τα κάνει να αρρωστήσουν, αλλά θα ζήσουν περισσότερο, όπου τα ζώα που εκτίθενται σε ακτίνες γάμμα σε χαμηλές δόσεις έχουν πολλούς καρκίνους, αλλά κατά μέσο όρο ζουν περισσότερο από τα ζώα που δεν έχουν εκτεθεί. Και το ίδιο πράγμα με τα ραδιοκύματα, όπου αν εκθέσεις ζώα σε ραδιοκύματα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους, όπως οι εργαστηριακοί αρουραίοι, αναπτύσσουν περισσότερους καρκίνους, αλλά κατά μέσο όρο ζουν περισσότερο από τα μη εκτεθειμένα ζώα

ΤΕ: Έτσι συμβαίνει αν δεν πεθάνουν.

AF: Αν δεν πεθάνουν από την ασθένειά τους, ζουν περισσότερο.

ΤΕ: Αχά.

AF: Έτσι, μπορείς να περιορίσεις τον μεταβολισμό σου με έναν τρόπο και να γίνεις πιο υγιείς ή να περιορίσεις το μεταβολισμό σου με άλλο τρόπο και να ζήσεις μια πιο άρρωστη, μεγαλύτερης διάρκειας ζωή και αυτό ακριβώς κάνουμε τώρα. Στον κόσμο μας, τον 21ο αιώνα, ζούμε πιο άρρωστες πιο μεγάλες σε διάρκεια ζωές, και η διάρκεια της ζωής μας δεν είναι κατά κύριο λόγο – σε κάποιο βαθμό είναι, αλλά όχι εντελώς – εξαιτίας της σύγχρονης ιατρικής. Μέρος αυτής οφείλεται σε όλη αυτή την ηλεκτρομόλυνση μέσα στην οποία ζούμε.

TE: Και με την επέκταση της τεχνολογίας της κινητής τηλεφωνίας, καθώς και των ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων και των δορυφόρων, καθώς και των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και μικροκυμάτων, στο βιβλίο λέτε ότι είμαστε στα πρόθυρα μιας εντελώς νέας γενιάς και ενός κύματος αύξησης όλων αυτών.

AF: Είμαστε. Και ήταν πρόσφατα στις ειδήσεις. Ονομάζεται 5G. Και σχεδιάζεται τόσο για τη γη όσο και για το διάστημα. Στη γη, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών προετοιμάζονται για αυτό το νέο πράγμα που αποκαλούν Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of ThingsIoT), που πρόκειται να προσφερθεί από ένα είδος υπηρεσίας που ονομάζουν ασύρματη τεχνολογία 5G. Και θα είναι εντελώς διαφορετικό από το είδος των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου που έχουμε τώρα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για φασικά ελεγχόμενες στοιχειοκεραίες, κάτι που δεν περιλαμβάνεται στο βιβλίο μου γιατί όταν έγραψα το βιβλίο μου, αυτό δεν ήταν ούτε στη φάση σχεδιασμού. Αλλά θα απαιτούν μικρές κεραίες. Κεραίες στις ήδη υφιστάμενες κολώνες είναι ο τρόπος που θα το κάνουν. Σε κάθε τετράγωνο, σε κάθε πόλη του κόσμου, σε απόσταση περίπου 200 έως 300 μέτρων. Σε όλο τον κόσμο θα χρησιμοποιούν κύματα χιλιοστών, κάθε τοποθεσία κυττάρων θα έχει χιλιάδες μικροσκοπικές κεραίες και θα εστιάζει ακτίνες στο κινητό σας τηλέφωνο, στον ασύρματο διανομέα του σπιτιού σας. Η ένταση της ακτινοβολίας η οποία θα δεχθούμε θα αυξηθεί αστρονομικά. Το δεύτερο πράγμα που σχεδιάζεται, είναι να γίνει αυτό με δορυφόρους στο διάστημα, και μόλις πρόσφατα ο Elon Musk του SpaceX μόλις την περασμένη εβδομάδα, πήρε άδεια από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών για να εκτοξεύσει τους πρώτους 4.425 δορυφόρους του στο διάστημα. Αυτή έχει ήδη χορηγηθεί. Πιθανόν τα σχέδια του SpaceX είναι για 12.000 δορυφόρους που θα καλύπτουν εντελώς τη Γη με φασικά ελεγχόμενες στοιχειοκεραίες κεραίες, internet υψηλής ταχύτητας από μόλις 200 μίλια υψόμετρο. Θα ακτινοβολήσουν κάθε τετραγωνική ίντσα της Γης. Δεν θα υπάρχει τόπος που θα είναι αρκετά απομακρυσμένος ώστε να μην δέχεστε ακτινοβολία. Το γεγονός ότι αυτά παραμένουν εκατοντάδες μίλια πάνω από τα κεφάλια μας δεν είναι καθησυχαστικό, υπό το φως του τι έχει συμβεί ιστορικά, όταν κάθε φορά που αλλάζουμε δραματικά τις ιδιότητες του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της Γης, που ονομάζεται μαγνητόσφαιρα, είχαμε δραματικές επιπτώσεις στην υγεία εδώ στη γη. Κι έτσι λοιπόν ηχούμε τον συναγερμό. Υπάρχει ένας νέος οργανισμός, σχετικά νέος – ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια, που ονομάζεται GUARDS. Είναι η Παγκόσμια Ένωση κατά της Ανάπτυξης Ακτινοβολίας από το Διάστημα (Global Union against Radiation Deployment in Space). Και η GUARDS έχει έναν ιστότοπο: stopglobalwifi.org. Ο ιστότοπός μου είναι cellphonetaskforce.org. Εκεί πωλείται και το βιβλίο μου. Το βιβλίο μου “Το αόρατο ουράνιο τόξο” πωλείται μόνο στον ιστότοπό μας, cellphonetaskforce.org. Δεν είναι διαθέσιμο από την Amazon ή το Barnes & Noble.

ΤΕ: Εντάξει. Λοιπόν είμαι περίεργος. Προσαρμοζόμαστε στο ότι αυτές οι τεχνολογίες υπάρχουν στο περιβάλλον;

AF: Σε κάποιο βαθμό έπρεπε να προσαρμοστούμε. Αν δεν είχαμε προσαρμοστεί, δεν θα ήμασταν εδώ. Σε κάποιο βαθμό και τα ζώα προσαρμόζονται. Και αυτό έχει αποδειχθεί ιστορικά, για παράδειγμα, με περιστέρια. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 και του ’40, με τον πολλαπλασιασμό των ραδιοπομπών σε όλο τον πλανήτη, τα άτομα που είχαν περιστέρια, και ο στρατός, που τα χρησιμοποιούσε για επικοινωνίες, ΔΕΝ είδαν παντού να χάνονται τα πουλιά τους και να χάνουν τον προσανατολισμό τους. Και έχουν προσαρμοστεί σε κάποιο βαθμό. Αλλά εμείς δεν προσαρμοζόμαστε πια. Ναι, σε κάποιο βαθμό λειτουργούμε, αλλά έχουμε περισσότερους καρκίνους, έχουμε περισσότερες καρδιακές παθήσεις, έχουμε περισσότερο διαβήτη. Έχουμε περισσότερους πρόσφυγες από αυτήν την τεχνολογία. Μιλάμε με ανθρώπους που έχουν επιπτώσεις. Αυτοί είναι άνθρωποι που επηρεάζονται συνειδητά. Πάθαμε βλάβες. Υπέστη βλάβη το 1980 ενώ ήμουν στην ιατρική σχολή. Λοιπόν το νιώθω αυτό το πράγμα. Δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ένα κινητό τηλέφωνο ακόμα και αν με πλήρωνες ένα εκατομμύριο δολάρια. Δε θα μπορούσα να το κάνω. Και υπάρχουν άνθρωποι που η οργάνωσή μου, εκτός από την ενημέρωση και την υπεράσπιση και κάποια δικαστική διαμάχη, είμαστε μια ομάδα υποστήριξης, και είμαστε μια ομάδα υποστήριξης για τους χιλιάδες ανθρώπους που με καλούν συνέχεια και έχουμε ένα διοικητικό συμβούλιο διάσπαρτο σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες που κάνει το ίδιο έργο. Αυτοί είναι άνθρωποι που έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, δεν μπορούν να εργαστούν, ζουν σε πολλές περιπτώσεις στα αυτοκίνητά τους σε απομακρυσμένα μέρη, μέχρι που δεν μπορούν πια. Είναι ένα τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα . Είναι σαν να έχεις μια κεραία κινητής τοποθετημένη κοντά στο σπίτι σου, αρρωσταίνεις τόσο πολύ που δεν μπορείς πιά να μένεις εκεί. Αν μένεις σε πολυκατοικία και ο γείτονάς σου από την άλλη πλευρά του τοίχου σου διαθέτει σημείο πρόσβασης WiFi, πρέπει να μετακομήσεις. Αν η δημόσια υπηρεσία έρθει και βάλει έναν έξυπνο μετρητή, έναν έξυπνο ηλεκτρικό μετρητή, στο σπίτι σου, πρέπει να μετακομίσεις. Και σε ποιους ανθρώπους συμβαίνει αυτό; Σε έναν τεράστιος αριθμός ατόμων. Έχουν γίνει έρευνες, όχι μόνο από μεμονωμένους επιστήμονες αλλά και από πανεπιστήμια, από κυβερνήσεις, αποδεικνύοντας ότι από τρία ως πέντε, ως ίσως περισσότερο, τοις εκατό – ο αριθμός αυξάνεται – του πληθυσμού οποιασδήποτε δεδομένης περιοχής στον κόσμο θα πει σε έναν ερευνητή “Είμαι ευαίσθητος στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Δεν μπορώ να είμαι κοντά στα ηλεκτροφόρα καλώδια. Δεν μπορώ να είμαι κοντά στην ασύρματη τεχνολογία. ” Λοιπόν, αν το αναγάγετε αυτό σε ολόκληρο τον κόσμο και κάνετε τις προσαρμογές σχετικά με το ότι ίσως ο μισός κόσμος δεν έχει καν πρόσβαση στο Διαδίκτυο ακόμη, ένας συγκρατημένος αριθμός, 100 εκατομμύρια άνθρωποι εκεί έξω είχαν αναστάτωση στη ζωή τους από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Από αυτούς, και μιλώ από προσωπική εμπειρία, από χιλιάδες ανθρώπους που με κάλεσαν, τουλάχιστον ένας στους πέντε, ένας στους τέσσερις από αυτούς, τελικά έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους. Έτσι, έχουμε, συντηρητικά, έναν πληθυσμό είκοσι εκατομμυρίων προσφύγων στον κόσμο. Είναι ένα φοβερό πράγμα και γι ‘αυτό κάνω αυτό το έργο.

ΤΕ: Έτσι, από αυτό το πρόβλημα, υπάρχει μια εντελώς νέα βιομηχανία με τεχνολογίες μετριασμού των επιπτώσεων που βοηθά τον κόσμο.

AF: Υπάρχει.

TE: Υπάρχουν αποτελεσματικές τεχνολογίες μετριασμού των επιπτώσεων που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους;

AF: Λοιπόν, το Διεθνές Ινστιτούτο Οικιστικής Βιολογίας και Οικολογίας οργανώνει μαθήματα και πιστοποιεί ειδηκούς τόσο στη διάγνωση όσο και στον μετριασμό της χημικής μόλυνσης και της ηλεκτρομαγνητικής μόλυνσης των σπιτιών. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούν να κάνουν για υποδομές, κεραίες κινητής, ραδιοπομπούς, τέτοια πράγματα. Αλλά μπορούν να πάνε στο σπίτι σας και μπορούν να κάνουν μετρήσεις. Εγώ ο ίδιος έχω ένα μεγάλο κουτί εξοπλισμού. Μπορώ να το κάνω. Δεν είμαι εκπαιδευμένος αλλά ….. Είμαι αυτο-δίδακτος. Αλλά μπορείτε να μεταβείτε στον ιστότοπό τους. Ποιος είναι αυτός; hbelc.org. Κάπως έτσι. Είναι το Ινστιτούτο Οικιστικής Βιολογίας και Οικολογίας. Και μπορείτε να βρείτε μια λίστα ειδηκών στην περιοχή σας. Και με αυτό βιοπορίζονται και είναι άλλη μια ένδειξη του πόσο μεγάλος είναι αυτός ο πληθυσμός που εξυπηρετούν. Όσον αφορά το εάν υπάρχει κάτι το αποτελεσματικό. Υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να προστατευτείτε. Υπάρχει επίσης μια βιομηχανία κατασκευής υφασμάτων θωράκισης – θωρακισμένες κουρτίνες, θωρακισμένα κουβούκλια για να κοιμάστε από κάτω, χρώματα που μπορείτε να αγοράσετε σε διάφορα καταστήματα που εμποτίζονται με ασημένια σωματίδια, ώστε να μπορείτε να βάψετε το σπίτι σας με το προστατευτικό υλικό, πλαστικό που εμποτίζεται με μεταλλικά στοιχεία που μπορουν να θωρακίσουν τα παράθυρά σας. Μπορείτε πραγματικά να θωρακίσετε ολόκληρο το σπίτι σας, μπορείτε να χτίσετε ένα σπίτι από μέταλλο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό. Δεν είναι υγιές. Λειτουργεί ως έναν βαθμό. Γιατί δεν είναι υγιές; Αποκόβετε τον εαυτό σας από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της γης. Δεν είναι κάτι το υγιές μακροπρόθεσμα. Αλλά είναι ένα επείγον μέτρο και επειδή δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορείτε να κάνετε σε αυτόν τον κόσμο, πολλοί άνθρωποι το κάνουν, έως ότου δεν μπορούν πλέον. Και μετά μετακομίζουν στα αυτοκίνητά τους. Και μετά με καλούν: “Βοήθεια. Πού μπορώ να πάω; Τι μπορώ να κάνω;” Και μερικοί από αυτούς δεν επιβιώνουν. Κάποιοι από αυτούς αυτοκτονούν. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Δεν υπάρχει μια πραγματικά καλή απάντηση. Πολλές εταιρείες πωλούν γιατροσόπφια: μικροί δίσκοι που μπορεί να βάλει κανείς στο κινητό του τηλέφωνο που υποτίθεται ότι εξομαλύνουν την ακτινοβολία. Πράγματα που μπορεί να συνδέσει στον τοίχο του; μενταγιόν που μπορεί να φορέσει και όλα αυτά τα είδη …. κανένα από αυτά δεν αποδίδει και πολλά από αυτά είναι επιβλαβή. Πολλοί από αυτά εκπέμπουν αυτό που ονομάζουν Πεδίο Συντονισμού του Schumann – (Schumann Resonance Field) των 8 Hertz, το οποίο υποτίθεται ότι αντιγράφει τη συχνότητα συντονισμού της γης. Είναι απλώς περισσότερη ακτινοβολία. Είναι επιβλαβές. Δε λειτουργεί.

ΤΕ: Οπότε λοιπόν δεν υπάρχει μεγάλη ελπίδα για ….

AF: Η ελπίδα είναι ότι πρέπει να το σταματήσουμε.

TE: Σωστά.

AF: Αυτό αποτελεί απειλή.

TE: Αυτός είναι πολιτικός ακτιβισμός.

AF: Είναι πολιτικός ακτιβισμός. Είναι μια πλανητική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είναι μια απειλή για τη ζωή σε αυτήν τη γη. Κατά τη γνώμη μου, είναι μια πιο άμεση απειλή από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Επειδή η υπερθέρμανση του πλανήτη θα μας σκοτώσει τελικά αν δεν κάνουν κάτι γι ‘αυτή. Αυτό θα μας σκοτώσει σε λίγα χρόνια αν επιτρέψουμε στο 5G να εκπέμπει από το διάστημα.

ΤΕ: Και δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει ή να εμποδιστεί με αποτελεσματικό και υγιή τρόπο.

AF: Πηγαίνετε να ζήσετε κάτω από τη γη. Δε θα έπρεπε να ζούμε έτσι. Και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν άγνοια. Και γι ‘αυτό είμαι στο ραδιόφωνο και γι’ αυτό συμφωνώ να δώσω συνεντεύξεις. Γι ‘αυτό έγραψα το βιβλίο μου. Γι ‘αυτό βοήθησα να οργανωθεί η GUARDS και ίδρυσα την Ομάδα Δράσης Κινητής Τηλεφωνίας το 1996. Πρέπει να γίνει. Πρέπει να το σταματήσουμε.

ΤΕ: Πώς μπορούν λοιπόν να εμπλακεί ο κόσμος σε αυτό; Πώς μπορεί ο κόσμος να κάνει κάτι για να αξιοποιήσει στο έπακρο την ενέργεια και τον ακτιβισμό του;

AF: Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω του ιστότοπου της οργάνωσής μου. Είναι www.cellphonetaskforce.org . Επικοινωνήστε με την GUARDS, η οποία είναι stopglobalwifi.org Και εμπλακείτε μαζί μας. Είμαστε πολύ λίγοι άνθρωποι. Όταν λέω “πολύ λίγα”, ναι, έχουμε εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Ναι, υπάρχουν επιστήμονες που χτυπούν τα κεφάλια τους στον τοίχο, όπως και εμείς οι ακτιβιστές που χτυπάμε τα κεφάλια μας στον τοίχο. Υπήρξε διεθνής έκκληση επιστημόνων για μορατόριουμ στο 5G που έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, δεν ακούγονται. 236 επιστήμονες το υπέγραψαν μέχρι τώρα. Είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Χρειαζόμαστε περισσότερο κόσμο. Χρειαζόμαστε περισσότερη ευαισθητοποίηση. Χρειαζόμαστε ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι όταν παίρνουν το κινητό τους και κάνουν μια κλήση, βλάπτουν τον εαυτό τους. Καταστρέφουν εγκεφαλικά κύτταρα. Βλάπτουν την υγεία τους. Επηρεάζει τον ύπνο τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι χρειάζονται φάρμακα ύπνου και αγχολυτικά και αντικαταθλιπτικά. Το πρώτο πράγμα είναι η συνειδητοποίηση. Δεύτερον – ξεφορτωθείτε το κινητό σας. Τρίτον, καλέστε μας. Επικοινωνήστε μαζί μου. Επικοινωνήστε με την GUARDS. Αγοράστε το βιβλίο μου. Είναι “Το Αόρατο Ουράνιο Τόξο. Μια ιστορία ηλεκτρισμού και ζωής.” Είναι προς πώληση στον ιστότοπο της οργάνωσής μου, σε μερικούς άλλους ιστότοπους, αλλά ναι μεταβείτε στη διεύθυνση www.cellphonetaskforce.org και μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο μου εκεί.

ΤΕ: Λοιπόν, πρόκειται για ένα πολύ ενοχλητικό και οδυνηρό ζήτημα.

AF: Αν απαλλαγούμε από την ασύρματη τεχνολογία, θυμηθείτε πώς ήταν ο κόσμος το 1995. Και θα αφήσω τους θεατές σου με αυτό. Μπορούμε να είμαστε πολύ πιο ζωντανοί. Το σώμα μας μπορεί να είναι πολύ πιο υγιές. Αυτό συμβαίνει όσο καιρό είχαμε κινητά τηλέφωνα. Οι περισσότεροι από εμάς.

TE: Εντάξει, οπότε εννοείς: μπορούμε να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε κινητά τηλέφωνα. Μπορούμε τουλάχιστον να αποκτήσουμε αυτό το επίπεδο ανακούφισης.

AF: Όχι απλά να σταματήστε να τα χρησιμοποιείτε. Πρέπει να το πετάξετε. Γιατί όσο το έχετε, διαιωνίζετε τις υποδομές.

TE: Σωστά, σωστά.

AF: Πληρώνετε για το κινητό σας. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών υποχρεούται από το νόμο να σας εξυπηρετήσει. Αυτό δικαιολογεί όλες αυτές οι κεραίες κινητής. Αυτό δικαιολογεί το 5G. Αυτό δικαιολογεί όλους αυτούς τους δορυφόρους.

ΤΕ: Ναι. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία στον πλανήτη μέχρι τώρα.

AF: Είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία στον πλανήτη και είναι η μεγαλύτερη αιτία αρρώστιας. Και οι άνθρωποι αντιπαραβάλουν ότι : “Α, δεν πρόκειται να ξεφορτωθούμε τα κινητά τηλέφωνα. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.” Και πρέπει να τους πω ”Λοιπόν, θέλετε ο κόσμος να συνεχίσει να υπάρχει; Θέλετε να εξολοθρεύσετε τη ζωή; Ποια είναι η αξία της ζωής στη Γη; Πρέπει να κάνετε μια επιλογή.”

ΤΕ: Ναι. Αυτό ξεκαθαρίζει το ζήτημα πολύ καλά. Και αυτή είναι μια υπέροχη νότα για να κλείσουμε. Σε ευχαριστώ πολύ για όλη τη δουλειά σου και για το χρόνο σου σήμερα

AF: Ευχαριστώ Tonio.

TE: Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και είναι ένα συναρπαστικό βιβλίο.

AF: Περιμένω να αναφερθεί σύντομα σε ένα περιοδικό περιβαλλοντικής ιστορίας.

TE: Και αυτός ήταν ο Arthur Firstenberg. Έχει αναγνωριστεί ως ο Rachel Carson του 21ου αιώνα. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κορνέλ με πτυχίο στα μαθηματικά, παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στην Ιατρική Σχολή του Irvine, όταν μια υπερβολική δόση ακτίνων Χ διέκοψε την ιατρική του καριέρα. Τα τελευταία 35 χρόνια είναι ερευνητής, σύμβουλος και λέκτορας για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία και το περιβάλλον.

Arthur Firstenberg: “Οι Κρυμμένοι Κίνδυνοι της Ασύρματης Ακτινοβολίας και της Κινητής Τηλεφωνίας”. Ραδιοφωνική συνέντευξη που μεταδόθηκε από το WGDR, το Goddard College Community Radio, Plainfield, Ηνωμένες Πολιτείες, στις 6 Απριλίου 2018.

Αγγλικό πρωτότυπο

Καραντίνα, lockdown, 5G, Aίγινα

26η Σεπτεμβρίου 2020, Κτήμα Κολλάτου, Αίγινα. Γ. Κάσσης, Α. Σώρης, Γ. Χωλ συζητάνε για τη σημερινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση.

Συνδέσεις

1. Συνέντευξη Γιάννη Κάσση, Βάσω Κανελλοπούλου

2. Πρώτη (δεύτερη) συνάντηση της ομάδας Ανεξάρτητων Πολιτών Αίγινας, 6η Ιουνίου 2020