ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ-ΑΘΗΝΑ

Προκήρυξη της Ομάδας Enouranois

enouranoua

H Ομάδα Enouranois ερευνεί τις κατηγορίες του αμερικάνου καθηγητή J. Marvin Herndon

herndon2

ότι η ατμόσφαιρα της γης ψεκαζεται μυστικά με υλικό που προέρχεται από τέφρα παράγωγο της καύσης άνθρακα από εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. http://enouranois.eu/?p=1065

Οι υπεύθυνοι του ιστολoγίου greeklignite.blogspot.gr απαντούν σε αυτές τις κατηγορίες σχολιάζοντας: “Πρόκειται για γελοιότητα. Η τέφρα του ελληνικού λιγνίτη πηγαίνει στη παραγωγή τσιμέντου εδώ και χρόνια. … Εάν πιστεύει κανείς πως θ’ αφήσουν οι τσιμεντάδες να πεταχτεί ένα υλικό που το παίρνουν σχεδόν τζάμπα, για να “ψεκαστεί” απ’ τον ουρανό, τότε είναι σίγουρο πως κινδυνεύουμε από ομαδική παράκρουση. Δυστυχώς φαίνεται ότι η ομάδα Enouranois έχεi άγνοια περί ιπτάμενης τέφρας και συγχέει Ελλάδα με Αμερική, κινδυνολογώντας χωρίς λόγο.”

Έτσι.

Tι λέει το Greek Lignite blogspot για την επικείμενη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα;

Στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσει στο Παρίσι η Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP 21), όπου η κυρίαρχη -στο Δυτικό κόσμο- ιδεολογία της “ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης” του πλανήτη θα προσπαθήσει να επιβάλλει και στις υπόλοιπες χώρες να βάλουν ακόμα περισσότερα αιολικά και φωτοβολταϊκά, προκειμένου να συνεχίσουν να υπάρχουν οι “πράσινες” θέσεις εργασίας των βιομηχανικών χωρών.

Το Δεκέμβριο στο Παρίσι θα είναι χειμώνας και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι καιρό θα κάνει, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως το φετινό φαινόμενο El Niño θα είναι το πιο ισχυρό των τελευταίων δεκαετιών. Δεν είδα κάποια …πρόβλεψη για τη Γαλλία, αλλά στην απέναντι της Μάγχης Βρετανία προετοιμάζονται ήδη για ένα πολύ βαρύ χειμώνα! Πόσο διαφορετικός θα είναι στη Βόρεια Γαλλία;

Με ένα απ’ τα χειρότερα El Niño, με πρώιμα Οκτωβριάτικα χιόνια, με χαμηλές θερμοκρασίες, προβλήματα στις συγκοινωνίες και θανάτους απ’ το κρύο, μια “υπερθέρμανση” του πλανήτη σε λίγο μάλλον θα είναι καλοδεχούμενη. Και θα έχει πολύ ενδιαφέρον αν κατά το 1ο 10ήμερο του Δεκέμβρη συμπέσει στο Παρίσι να συζητούν για “υπερθέρμανση” εν μέσω κάποιας χιονοθύελλας ή ασυνήθιστα χαμηλών θερμοκρασιών. Και θα ήταν ακόμα πιο “ωραίο” αν τύχαινε να κλείσει και κανένα αεροδρόμιο απ’ τα χιόνια, στην αρχή ή το τέλος της Συνόδου …»


Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από το Greek Lignite blogspot ότι η άλλη όψη αυτών των χαμηλών θερμοκρασιών σε έυκρατα γεωγραφικά πλάτη είναι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες στην Αρκτική. Το χειμώνα του 2014 οι μέσες θερμοκρασίες στο Τέξας ήταν πιο χαμηλές από αυτές στο Βόρειο Πόλο. Στην Αλάσκα οι θερμοκρασίες ήταν είκοσι βαθμούς πάνω από το κανονικό ενώ στις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ είκοσι βαθμούς κάτω.

Σύμφωνα με τον αμερικανό ακτιβιστή Dane Wigington της ιστοσελίδας Geoengineering Watch, αυτά τα φαινόμενα οφείλονται όχι στις κλιματικές αλλαγές αλλα στην τροποποίηση του κλίματος. Χρησιμοποιώντας τους αεροψεκασμούς σε συνδυασμό με την κατευθυνόμενη ενέργεια εκτρέπονται οι αεροχείμμαροι προκειμένου, εκτός από τα βραχυπρόοθεσμα οικονομικά οφέλη της θέρμανσης της ατμόσφαιρας της Αρκτικής, να δημιουργηθεί και πολιτική σύγχυση, δηλαδή να ενισχυθεί η άποψη των σκεπτικιστών (όπως το Greek Lignite blogspot) ότι η παγκόσμια υπερθέρμανση είναι παραμύθι. Αυτός είναι ο ισχυρισμός του Wigington.

Είναι εύκολα κατανοητό, γιατί το Greeklignite blogspot απορρίπτει μετά βδελυγμίας την ιδέα ότι τέφρα άνθρακα ψεκαζεται στην ατμόσφαιρα. Για πιο λόγο όμως οι αντίπαλοι του λιγνίτη, δεν δείχνουν διάθεση να ερευνήσουν αυτές τις κατηγορίες τόσο ενοχοποιητικές για τους αντιπάλους τους; Γιατί δεν τους ενδιαφέρει να ξέρουν αν οι οπαδοί του λιγνίτη όντως υποστηρίζουν τέτοιες εξωφρενικές πολιτικές; Ειδικά όταν προφανώς οι ακτιβιστές για το κλίμα έχουν τόσο μεγαλύτερο μένος ενάντια στο λιγνήτη απ’ο τι ενάντια στην πυρηνική ενέργεια!!!

Αυτά τα ερωτήματα – ελπίζουμε – θα τεθούν προς συζήτηση στο Παρίσι από την ομάδα Enouranois.

ΑΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΗΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ!!!

Ομάδα ENOURANOIS http://enouranois.eu

e-mail: enouranois@gmail.com

ΒΙΝΤΕΟ: Σχετική συζήτηση στο VMedia με τον Χρήστο Κοτσιρέα

klima-athina