Μια Πρόκληση στο “Ισλαμικό Κράτος”;

Γ. Χωλ
28 Σεπτεμβρίου 2014

O δημοσιογράφος και πρώην κρατικός αξιωματούχος των ΗΠΑ Paul Craig Roberts σε πρόσφατο του άρθρο έθεσε την εξής ερώτηση: “H Ρωσία και η Κίνα θα κρατήσουν στάση ‘μετριοπάθειας’ μέχρι ν’αποκλειστεί κάθε λύση εκτός από τον πόλεμο;”
http://www.paulcraigroberts.org/2014/09/25/will-russia-china-hold-fire-war-alternative-paul-craig-roberts/

O Paul Craig Roberts χαρακτηρίζει την ομιλία του Obama στις 24 Σεπτεμβρίου στον ΟΗΕ ως “το πιο γελοίοπράγμαπου έχω ποτέ ακούσει.” “Μένω άναυδος,” είπε, “που δεν σηκώθηκαν όλοι για να αποχωρήσουν από τη συνέλευση.Οι διπλωμάτες του κόσμου παρέμειναν εκεί και άκουσαν κραυγαλέα ψέματα από τον χειρότερο τρομοκράτη του πλανήτη. Χειροκρότησαν κιόλας για να τα επιδοκιμάσουν.”

“Είναι αδύνατο να διαλέξεις,” συνέχισε, “ποιά είναι η πιο γελοία δήλωση της ομιλίας του Obama ή το πιο εξωφρενικό ψέμα. Μήπως είναι το ακόλουθο;: ‘Η Ρωσική επιθετικότητα στην Ευρώπη θυμίζει την εποχή εκείνη που τα μεγάλα κράτη λόγω των εδαφικών τους βλέψεων, ποδοπατούσαν τα μικρά.’…. Μήπως είναι το ακόλουθο;: ‘Αφού ο λαός της Ουκρανίας κινητοποιήθηκε με λαϊκές διαμαρτυρίες και αιτήματα μεταρρύθμισης, ο διεφθαρμένος πρόεδρος ετράπη σε φυγή. Ενάντια στη θέληση της κυβέρνησης του Κιέβου η Κριμαία προσαρτήθηκε. Η Ρωσία πλημμύρισε με όπλα την ανατολική Ουκρανία, ενισχύοντας τους βίαιους αποσχιστές και τις συγκρούσεις στις οποίες έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι. Όταν ένας αεροσκάφος της πολιτικής αεροπορίας καταρρίφθηκε πάνω από εδάφη ελεγχόμενα από τα φερέφωνα της Ρωσίας, αρνήθηκαν για πολλές μέρες την πρόσβαση στον τόπο της τραγωδίας. Όταν η Ουκρανία άρχισε να επανακτά τον έλεγχο των εδαφών της, η Ρωσία εγκατέλειψε τα προσχήματα απλής υποστήριξης των αποσχιστών και μετέφερε στρατεύματα μέσα στα εδάφη της Ουκρανίας.’”

“Ολόκληρη η οικουμένη γνωρίζει, ” επιχειρηματολογεί ο Roberts, “ότι η Ουάσιγκτον ανέτρεψε την εκλεγμένη ουκρανική κυβέρνηση, ότι η Ουάσιγκτον αρνείται να δημοσιεύσει τις δορυφορικές φωτογραφίες της καταστροφής του μαλαισιανού αεροσκάφους, ότι η Ουκρανία αρνείται να αποκαλύψει τις οδηγίες που έδωσαν οι ελεγκτές της στους πιλότους του αεροσκάφους, ότι η Ουάσιγκτον έχει εμποδίσει μιασοβαρή εξέταση της πτώσης του αεροσκάφους, ότι ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες που το εξέτασαν διαπίστωσαν ότι και οι δυο πλευρές του πιλοτηρίου εμφανίζουν χτυπήματα από πολυβόλα, μια ένδειξη ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τα ουκρανικά μαχητικά αεροπλάνα που το ακολουθούσαν. Πράγματι,δεν έχει υπάρξει εξήγηση γιατί αυτά τα μαχητικά βρέθηκαν πλησίον άλλου αεροσκάφους που καθοδηγείτο από τις Ουκρανικές υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας .”

“Ποιοί είναι οι εξτρεμιστές- το Ισλαμικό κράτος (ΙΚ) που κόβει τα κεφάλια τεσσάρων δημοσιογράφων ή η Ουάσιγκτον που έχει βομβαρδίσει επτά χώρες μέσα στον 21ο αιώνα δολοφονώντας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και εκδιώκοντας εκατομμύρια από τις εστίες τους;”

“Ποιός είναι ο χειρότερος τρομοκράτης- το ΙΚ που συμμετέχει στον ανασχεδιασμό των τεχνητών συνόρων τα οποία είχαν δημιουργήσει οι βρετανοί και γάλλοι αποικιοκράτες ή η Ουάσιγκτον που έχει σαν βάση της εξωτερικής της πολιτικής το δόγμα Wolfowitz, το οποίο δηλώνει ότι ο πρωταρχικός στόχος της Ουάσιγκτον είναι η ηγεμονία της στον πλανήτη;”

“Το ΙΚείναι δημιουργία της Ουάσιγκτον. Αποτελείται από τους τζιχαντιστές που η Ουάσιγκτον χρησιμοποίησε για να ανατρέψει τον Καντάφι στην Λιβύη και στη συνέχεια τους έστειλε στη Συρία να ανατρέψουν τον ΄Ασσαντ. Εάν το ΙΚαποτελεί ‘δίκτυο θανάτου,’ και ‘ενσάρκωση του κακού’ με το οποίο οι διαπραγματεύσεις είναι αδύνατεςόπως δηλώνει ο Ομπάμα, τότε είναι δίκτυο θανάτου που το κατασκεύασαν οι ίδιες οι ΗΠΑ. Αν το ΙΚ αποτελεί την απειλή που ισχυρίζεται ο Ομπάμα, πώς μπορεί το κράτος που την δημιούργησε να οδηγεί πειστικά στην πάλη ενάντια σε αυτήν;”

Έτσι κι αλλιώς ο Paul Craig Roberts δεν συνηγορεί υπέρ μιας πάλης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Αποδοκιμάζει τον τρόπο που οι φόβοι των Ρώσων και τον Κινέζων για αναστάτωση των δικών τους μουσουλμανικών πληθυσμών “έφεραν και τις δύο κυβερνήσεις να ευθυγραμμιστούν με την Ουάσιγκτον ενάντια στο ΙΚ και υπέρ της πολιτικής προστασίας του φιλοαμερικάνικού κατεστημένου στο μουσουλμανικό κόσμο,πράττοντας εξαιρετικά σοβαρό λάθος.”

“Αν η Ρωσία και η Κίνα συνειδητοποιούσαν τη θανάσιμη απειλή που παρουσιάζουν οι ΗΠΑ, και οι δυο κυβερνήσεις θα ασπάζονταν την πανάρχαια αρχή ότι ‘ο εχθρός του εχθρού μου είναι ο φίλος μου’. Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι θα όπλιζαν το ΙΚ με αντιαεροπορικούς πυραύλους για να καταρρίπτουν τα αμερικανικά αεροπλάνα και με στρατιωτικές πληροφορίες για να πετύχουν αμερικανική ήττα. Την ήττα θα ακολουθούσε η κατάρρευση της Σαουδικής Αραβίας, του Μπαχρέιν, του Κατάρ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, κοντολογίς όλων των ανδρεικέλων των Αμερικανών στην περιοχή. Η Ουάσιγκτον θα έχανε τον έλεγχο του πετρελαίου και το πετρο-δολλάριο θα πέρναγε στην ιστορία. Είναι απορίας άξιον ότι αντί αυτού, η Ρωσία και η Κίνα προστατεύουν το πετρο-δολλάριο και τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής από την Ουάσιγκτον.”

Tάδε έφη ο Paul Craig Roberts. Ακόμα και να είναι επιθυμητό αυτό που προτείνει ο Δρ. Roberts, οι ευρωπαίοι πολίτες δεν μπορούν να υποχρεώσουν τις κυβερνήσεις Ρωσίας και Κίνας να ακολουθήσουν τις συμβουλές του και να οπλίσουν το Ισλαμικό Κράτος με αντιαεροπορικούς πυραύλους και στρατιωτικές πληροφορίες. Υπάρχει κάτι άλλο όμως που είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Μπορούμε να καταβάλουμε μια προσπάθεια να διαπιστώσουμε κατά πόσον οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους είναι διατεθειμένοι να παραδεχθούν δημόσια ότι οι τζιχαντιστές δεν είχαν καμία σχέση με την 11η Σεπτεμβρίου και επομένως ότι μπορούν κατά τουλάχιστον σε αυτό το θέμα να είναι σύμμαχοι του κινήματος για την Αλήθεια και όχι σύμμαχοι του Μπαράκ Ομπάμα.

Πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι τζιχαντιστές, όπως κι εκείνοι που ταυτίζονται με αυτούς, δείχνουν να δυσανασχετούν με την ιδέα ότι οι επιθέσεις στις 11ης Σεπτεμβρίου 2001 δεν είχαν καμία σχέση με τους ίδιους.

Θα ήταν άραγε επιθυμητή μια πρόκληση προς το ΙΚ και τον αυτοαποκαλούμενο χαλίφη του ώστε να διαπιστωθεί σε ποια πλευρά βρίσκεται όσον αφορά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και όλα όσα ακολούθησαν στον «πόλεμο ενάντια στην Τρομοκρατία»;

Μια ενδεχόμενη πρόκληση προς το χαλίφη και όποιον άλλον φιλοδοξεί να γίνει χαλίφης θα μπορούσε να είναι:

  1. Μια αμερόληπτη εξέταση των υπαρκτών αποδείξεων επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης/9/2001 δεν ήταν έργο του Οσάμα Μπιν Λάντεν ή όποιου άλλου τζιχαντιστή αλλά ήταν εσωτερική υπόθεση του αμερικανικού κράτους. http://www.perdana4peace.org/events/conferences/911_revisited/
  1. Μια αμερόληπτη εξέταση των υπαρκτών αποδείξεων επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό ότι το αεροσκάφος της Μαλαισίας που καταρρίφθηκε στην Ουκρανία στις 22/7/2014 δεν χτυπήθηκε από πύραυλο εκτοξευμένο από τους φιλορώσους αποσχιστές της Ουκρανίας αλλά από πυροβόλα μαχητικών αεροπλάνων της του καθεστώτος του Κιέβου. http://www.perdana4peace.org/2014/support-mh17-truth-osce-monitors-identify-shrapnel-and-machine-gun-like-holes-indicating-shelling-no-evidence-of-a-missile-attack-shot-down-by-a-military-aircraf/
  2. Το Ισλαμικό Κράτος και ο αυτοαποκαλούμενος χαλίφης (όπως και όλες οι ανταγωνιστικές σε αυτό ομάδεςτων ισλαμιστών ) καλούνται να διευκρινήσουν κατά πόσο ταυτίζονται με τους παραπάνω δυο ισχυρισμούς.

Συχνά λέγεται ότι με τα θεαματικά γεγονότα της 11ης/9 που ποτέ δεν εξετάσθηκαν σε βάθος καθώς και με τον επακόλουθο “Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας” οι ΗΠΑ δημιούργησαν ένα τεράστιο τέρας Φράνκενσταϊν με τη μορφή του πλανητικού τζιχάντ. Το τζιχάντ και οι τζιχαντιστές δεν είναι όμως τα μόνα τέρατα. Υπάρχει και το τέρας της υστερικής και διανοητικά αδειανής “κοινής γνώμης” που προσφέρει το καύσιμο το οποίο κινεί κάθε νέα φάση της μετέπειτα ατέλειωτης χιονοστιβάδας της καταστροφής

ΥΓ:Απαντώντας στο ανωτέρω άρθρο ο Matthias Chang, συνιδρυτής του Παγκόσμιου Κινήματος Ειρήνης Περντάνα της Μαλαισίας, επαναλαμβάνει την άποψή του ότι το ΙΚ είναι κατασκεύασμα των ΣΙΑ, Μοσάντ, MI5, NATO. Δεν υπάρχει ανάγκη διαλόγου με αυτή την ομάδα των μισθοφόρων που κάνουν το χατήρι του κόμματος του πολέμου και δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα στο κίνημα για την Αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου. Το κίνημα στις ΗΠΑ θα έπρεπε να εστιάσει στις εσωτερικές δυνάμεις που έχουν την ευθύνη για τις επιθέσεις της 11/9/2001.