Δύο απόψεις για τις Φωτιές στην Αυστραλία

1. Η Αυστραλία αυτοκτονεί κλιματικά για χάρη του άνθρακα

του Ρίτσαρντ Φλάναγκαν

Εδώ και λίγες μέρες, ένα βιβλιοπωλείο στο πυρόπληκτο χωριό Cobargo της Νέας Νότιας Ουαλλίας έχει αναρτήσει μια πινακίδα που λέει: «Η πτέρυγα ‘Μετα-αποκαλυπτική Φαντασία’ μεταφέρθηκε στο ‘Θέματα Επικαιρότητας’».

Και όμως, όσο κι αν μοιάζει απίστευτο, η αντίδραση των ηγετών της Αυστραλίας στην πρωτοφανή αυτή εθνική κρίση δεν ήταν να υπερασπιστούν τη χώρα τους, αλλά να υπερασπιστούν τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, τον μεγαλύτερο δωρητή και στα δύο μεγάλα κόμματα –λες και θέλουν να σπρώξουν τη χώρα προς την καταστροφή της. Όταν ξεσπούσαν οι πυρκαγιές, στα μέσα Δεκεμβρίου, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης ξεκίνησε περιοδεία σε κοινότητες εξόρυξης άνθρακα, εκφράζοντας την αμέριστη υποστήριξή του προς τις εξαγωγές άνθρακα. Ο πρωθυπουργός, ο συντηρητικός Σκοττ Mόρρισον, πήγε διακοπές στη Χαβάη.

Από το 1996, διαδοχικές συντηρητικές κυβερνήσεις της Αυστραλίας έχουν αγωνιστεί με επιτυχία για να ανατρέψουν τις διεθνείς συμφωνίες για την κλιματική αλλαγή για να υπερασπιστούν τις βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων της χώρας. Σήμερα, η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας άνθρακα και φυσικού αερίου στον κόσμο. Πρόσφατα κατέλαβε την 57η θέση ανάμεσα σε 57 χώρες όσον αφορά τη δράση για την κλιματική αλλαγή.

Κατά μεγάλο μέρος, ο κ. Mόρρισον οφείλει την περσινή οριακή εκλογική του νίκη στον ολιγάρχη της εξόρυξης άνθρακα Κλάιβ Πάλμερ, ο οποίος έφτιαξε ένα κόμμα-μαριονέτα για να κρατήσει το Εργατικό Κόμμα –το οποίο είχε δεσμευτεί για περιορισμένη αλλά πραγματική δράση κατά της κλιματικής αλλαγής- εκτός κυβέρνησης. Ο διαφημιστικός προϋπολογισμός τού Πάλμερ για την προεκλογική του καμπάνια ήταν υπερδιπλάσιος σε σχέση με τα δύο μεγάλα κόμματα. Αμέσως μετά, ο Πάλμερ ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή του μεγαλύτερου ανθρακωρυχείου στην Αυστραλία.

Αφότου ο Mόρρισον, ένας πρώην διευθυντής μάρκετινγκ, αναγκάστηκε να επιστρέψει από τις διακοπές του και να ζητήσει συγγνώμη, θέλοντας να φτιάξει θετική εικόνα για τον εαυτό του, βάλθηκε να φωτογραφίζεται με παίκτες του κρίκετ ή με την οικογένειά του. Πολύ σπανιότερα τον είδαμε στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών, να επισκέπτεται καταστραμμένες κοινότητες ή επιζώντες. Ο Mόρρισον προσπάθησε να παρουσιάσει τις πυρκαγιές σαν μια κοινή καταστροφή, σαν κάτι συνηθισμένο.

Αυτή η στάση φαίνεται ότι είναι ψυχρός πολιτικός υπολογισμός: χωρίς ουσιαστική αντίθεση από ένα Εργατικό Κόμμα που προσπαθεί να συνέλθει από την εκλογική του ήττα, και με τα ΜΜΕ υπό τον έλεγχο του Ρούπερτ Μέρντοκ –58 τοις εκατό της κυκλοφορίας καθημερινών εφημερίδων- να τον ακολουθούν σε μια γραμμή σταθερής άρνησης της κλιματικής αλλαγής, ο Μόρρισον φαίνεται να πιστεύει ότι θα μείνει κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Ούτως ή άλλως, έκανε όνομα ως υπουργός μετανάστευσης τελειοποιώντας μια απάνθρωπη πολιτική εγκλεισμού των προσφύγων σε εφιαλτικά στρατόπεδα σε νησιά του Ειρηνικού, άρα φαίνεται αδιάφορος απέναντι στον ανθρώπινο πόνο. Τώρα, η κυβέρνησή του έχει πάρει μια ανησυχητική αυταρχική στροφή, καταστέλλοντας συνδικάτα, πολιτικές οργανώσεις και δημοσιογράφους. Σύμφωνα με ένα νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στην Τασμανία και αναμένεται να επεκταθεί σε ολόκληρη την Αυστραλία, οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές αντιμετωπίζουν 21 χρόνια φυλάκισης εάν διαδηλώσουν.

«Η Αυστραλία είναι μια χώρα που καίγεται και κυβερνάται από δειλούς», έγραψε ο τηλεπαρουσιαστής Χιου Ρίμινγκτον, εκφράζοντας πολλούς ακόμα. Θα μπορούσε να προσθέσει «και ηλιθίους», αφού ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μάικλ ΜακΚόρμακ απέδωσε τις πυρκαγιές σε αναφλέξεις κοπριάς αλόγων.

Μιλάμε για ανθρώπους που θα ανοίξουν τις πύλες της κόλασης και θα οδηγήσουν μια χώρα να διαπράξει κλιματική αυτοκτονία.

Πάνω από το ένα τρίτο των Αυστραλών υπολογίζεται ότι έχει πληγεί από τις πυρκαγιές. Με ευρεία και αυξανόμενη πλειοψηφία, οι Αυστραλοί επιθυμούν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής και αρχίζουν να θέτουν ερωτήματα για το αυξανόμενο ρήγμα ανάμεσα στις ιδεολογικές φαντασιώσεις της κυβέρνησης Mόρρισον και την πραγματικότητα μιας αποξηραμένης, φλεγόμενης Αυστραλίας όπου οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν ραγδαία.

Η κατάσταση θυμίζει έντονα τη Σοβιετική Ένωση της δεκαετίας του ’80, όταν οι κυβερνώντες απαράτσνικοι ήταν μεν παντοδύναμοι, αλλά έχαναν τη θεμελιώδη ηθική νομιμοποίηση για να κυβερνούν. Σήμερα, στην Αυστραλία, ένα πολιτικό κατεστημένο που έχει γίνει σκληρωτικό και παραληρεί βυθισμένο στις φαντασιώσεις του αντιμετωπίζει μια τερατώδη πραγματικότητα την οποία δεν έχει ούτε τη δυνατότητα ούτε τη βούληση να αντιμετωπίσει.

Ο Mόρρισον μπορεί να έχει μαζί του μια τεράστια μηχανή προπαγάνδας και καμία αντιπολίτευση, αλλά η ηθική του ισχύς φυλλοροεί ώρα με την ώρα. Την Πέμπτη, όταν απομακρύνθηκε αδιάφορος από μια έγκυο γυναίκα που ζητούσε βοήθεια, οι οργισμένοι κάτοικοι μιας καμένης πόλης τον έδιωξαν κακήν κακώς. Ένας τοπικός συντηρητικός πολιτικός περιέγραψε αυτή την ταπείνωση του αρχηγού του ως «την υποδοχή που μάλλον του άξιζε».

Όπως είχε παρατηρήσει ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος σοβιετικός ηγέτης, η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ξεκίνησε με την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνομπίλ το 1986. Μετά από αυτή την καταστροφή, «το σύστημα όπως το γνωρίζαμε έγινε μη βιώσιμο», έγραψε το 2006. Μήπως η τεράστια τραγωδία των πυρκαγιών της Αυστραλίας, που ακόμα συνεχίζεται, μπορεί να αποδειχθεί το Τσερνομπίλ της κλιματικής κρίσης;

Ο Ρίτσαρντ Φλάναγκαν είναι διάσημος συγγραφές της Τασμανίας

2. Η Γενοκτονία της Αυστραλίας

Max Igan

Λοιπόν φίλοι μου ήθελα απλά να εμφανιστώ και να σας δώσω μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση εδώ στην Αυστραλία. Και να προσπαθήσω να σας δώσω μια εικόνα σχετικά με το ποιο είναι το γενικό σχέδιο εδώ. Πού το πάνε με όλο αυτό το θέμα της αλλαγής του κλίματος, τις πυρκαγιές και την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε εδώ.

Είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση φίλοι μου, πολύ πιο σοβαρή από αυτή που πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν. Θέλω να πω, μερικοί άνθρωποι πιθανόν το αντιλαμβάνονται, αλλά όχι πολλοί, και αρκετοί
δεν το αντιλαμβάνονται με την ταχύτητα που χρειάζεται. Όπως σας έδειξα, στην τελευταία έκθεση που σας παρουσίασα, η οποία ονομαζόταν “Αυστραλία, ξύπνησε ή αλλιώς πέθανε”, αν δεν την είδατε ακολουθεί ένας σύνδεσμος παρακάτω. Όπως σας έδειξα σε αυτή την έκθεση, ξέρετε, τα κανάλια των μουσώνων που αναπτύσσονται εδώ γεμίζουν τη Μεγάλη Αρτεσιανή Λεκάνη και γεμίζουν τους υδροφόρους ορίζοντες και αυτά τα ποτάμια συστήματα και όλη την ανατολική ακτή, όλα ξεκινούν από το σύστημα των υδροφόρων οριζόντων που έχουμε στη χώρα αυτή.

Ξέρετε ότι υπήρξε προβληματισμός σχετικά με εκείνη την παρουσίαση,την έκθεση που εμφάνισα. Κάποιοι αμφισβήτησαν αν η Μεγάλη Αρτεσιανή Λεκάνη γεμίζει πραγματικά τους παράκτιους υδροφόρους ορίζοντες ή οτιδήποτε. Αυτά είναι λεπτομέρειες, φίλοι μου. Το γεγονός που έχει σημασία είναι ότι η χώρα στεγνώνει και αυτό συμβαίνει σκόπιμα. Και γίνεται με κακή διαχείριση των υδάτων και υπάρχει ένα πραγματικό γενικό σχέδιο που συμβαίνει εδώ και αρκετοί δεν το αντιλαμβάνονται γρήγορα. Και πραγματικά αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή κατάσταση εδώ, φίλοι μου. Ξέρετε ότι οι πυρκαγιές είναι απλά εκτός ελέγχου.Υπάρχουν πυροσβεστικά οχήματα που τυλίγονται στις φλόγες. Πραγματικά είναι σαν να το σερβίρουν στους ανθρώπους. Καθώς οδεύουμε προς ένα ακόμη μεγάλο κύμα καύσωνα. Αυτά είναι σημερινά νέα. Ξέρετε, αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή κατάσταση εδώ. Έχουμε πόλεις στις οποίες εξαντλείται το νερό, ξέρετε, τα αποθέματα νερού έκτακτης ανάγκης. Έχουμε, φυσικά, τον Πρωθυπουργό μας να κάνει διακοπές κατά τη διάρκεια όλου αυτού, αν κά ποιος νομίζει ότι θα ενδιαφέρονταν. Φυσικά είναι πίσω τώρα και ζητά συγγνώμη που εγκατέλειψε τους πάντες και παραδέχεται ότι έχει λίγο καπνό στο Σίδνεϊ.
————-
Παρατηρείστε την κυβέρνηση της Αυστραλίας, η αυστραλιανή κυβέρνηση παρουσιάζεται στον κόσμο ως κυβέρνηση η οποία αγνοεί την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής. Παρουσιάζεται ως κυβέρνηση αρνητών της κλιματικής αλλαγής. Επίσης θα διαπιστώσετε ότι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι στην πραγματικότητα αρνητές της κλιματικής αλλαγής, αν θέλετε να τους χαρακτηρίσετε έτσι. Εννοώ ακόμη και η λέξη “άρνηση” είναι μια φορτωμένη έννοια. Αλλά πολύς κόσμος δεν πείθεται σχετικά με το συνολικό ζήτημα της αλλαγής του κλίματος.
Ακόμα και με τη Γκρέτα Τούνμπεργκ, με αυτό που έχει κάνει. Μας έχει κάνει πραγματικά μια μικρή εξυπηρέτηση, επειδή πρέπει να ωθήσουν τα πράγματα σε λάθος κατεύθυνση. Μπορείτε να δείτε ότι είναι πολύ ελεγχόμενη.

Προωθεί ένα ελεγχόμενο αφήγημα. Προωθεί μια ατζέντα και πραγματικά αφυπνίζει πολλούς ανθρώπους για να αρχίσουν να προσέχουν την αλλαγή του κλίματος και πολλοί από αυτούς συνειδητοποιούν ότι αυτή είναι κατασκευασμένη. Έχουν ανάγκη λοιπόν από ένα συμβάν. Χρειάζονται ένα γεγονός που θα το προωθήσουν στον κόσμο, για να δείξουν τι συμβαίνει όταν αγνοούμε την κλιματική αλλαγή. Έτσι αφαίρεσαν σκόπιμα το νερό από αυτή τη χώρα. Έχουν επίτηδες κατακρατήσει το νερό από τους ανθρώπους. Έχουν αποξηράνει σκόπιμα τη χώρα. Έγιναν τεράστιες προσπάθειες για να αποφευχθεί η συλλογή παλαιών καυσόξυλων από τον κόσμο και η συλλογή νεκρών δέντρων από τα δάση για να είναι βέβαιο ότι είναι εντελώς ξερά και να είναι σίγουρο ότι υπάρχει αρκετό καύσιμο για τις πυρκαγιές. Όλες οι προληπτικές φωτιές έχουν σταματήσει επίσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, επομένως δεν έχουμε κάψει χαμηλή βλάστηση τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια, οπότε αυτό έχει προκαλέσει ένα τεράστιο πρόβλημα.

Περνάνε μετά τις των πυρκαγιές, και κόβουν και δέντρα, λέγοντας ότι αυτά τα δέντρα αποτελούν κίνδυνο πυρκαγιάς. Άφησαν όλη την καύσιμη ύλη εκεί για να αρχίσουν τη φωτιά. Και οτιδήποτε έχει επιβιώσει κόβεται επειδή συνιστούν κίνδυνο πυρκαγιάς. Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα. Θέλουν να δείξουν στον κόσμο τι συμβαίνει όταν αγνοείται η κλιματική αλλαγή. Κοιτάξτε τι ακριβώς συνέβη στην Αυστραλία. Και σκοπεύουν να προκαλέσουν γενοκτονία στη χώρα αυτή για να προωθήσουν το μήνυμα αυτό. Δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους αυτής της χώρας. Έχουν πάρει το νερό από τους ανθρώπους αυτής της χώρας και όπως είπα, όλα αυτά τα πηγάδια είναι παράνομα. Όλα αυτά τα φράγματα είναι παράνομα. Όλος αυτός ο περιορισμός του νερού είναι παράνομος. Η πώληση νερού είναι παράνομη. Ακόμα και το να πληρώνεις το νερό που σου αναλογεί είναι παράνομο επειδή όπως αναφέρει το Σύνταγμα «δεν πρέπει να υπάρχει εμπόριο ή συναλλαγή των υδάτων».
Είναι τόσο απλό. Αλλά πρέπει να κάνουν την Αυστραλία παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο, οπότε σκοπεύουν να επιτελέσουν μια γενοκτονία σε αυτή τη χώρα και ο λαός της χώρας δεν το αντιλαμβάνεται. Πραγματικά δεν το κατανοούν, αλλά αυτό γίνεται, φίλοι μου. Έχουν αποξηράνει τη χώρα. Έχουν διαχειριστεί τις καιρικές συνθήκες για να διώξουν όλα τα σύννεφα. Επίσης μπορείτε να μιλήσετε και με ανθρώπους στην Τασμανία. Θα σας πουν ότι η δυτική ακτή της Τασμανίας σφυροκοπέιται από βροχοπτώσεις τους τελευταίους μήνες. Απλά δεν θα σταματήσει. Αυτός είναι ο καιρός που διώχνουν μακρυά από τη Δυτική Αυστραλία. Δεν βρέχει συνήθως στην Τασμανία αυτήν την εποχή του χρόνου. Συνήθως βρέχει στην ηπειρωτική χώρα, αλλά τώρα όχι. Δεν βρέχει στην ηπειρωτική χώρα και βρέχει στην Τασμανία. Ωθώντας τον καιρό μακριά, οπουδήποτε αλλού. Αποξήραναν τη χώρα. Την έχουν έχουν ψεκάσει με σκόνη από αστεράκια. Και έχουν παρουσιάσει στον κόσμο αυτήν την κυβέρνηση ως μια κυβέρνηση αρνητών της κλιματικής αλλαγής. Τόσο σε άρνηση σχετικά με αυτή που ο πρωθυπουργός πήγε για διακοπές στη Χαβάη ενώ μαίνονταν οι πυρκαγιές.

Όλη αυτή η κατάσταση είναι στημένη, φίλοι μου. Είναι ανάγκη να πιστέψετε απόλυτα όλοι στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή. Είναι ανάγκη να γίνεται όλοι παρανοϊκοί σχετικά με αυτό και να μη δίνετε προσοχή στη μεγαλύτερη εικόνα. Που είναι στην πραγματικότητα τα μεγάλα ηλιακά ελάχιστα που συμβαίνουν. Και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που γνωρίζουν για τα μεγάλα ηλιακά ελάχιστα. Η Κίνα έχει βρεθεί σε μια πολύ άνετη θέση. Θα επιβιώσουν . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αγόρασαν τόσα πολλά αγροτικά εδάφη εδώ στην Αυστραλία. Έχουν πραγματικά βρεθεί σε θέση να είναι ικανοί ακόμα να καλλιεργούν τρόφιμα σε περιοχές όπου η τροφή πρόκειται να αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του προσεχούς ηλιακού ελάχιστου που πρόκειται να συμβεί, στο επόμενο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, στην επόμενη ή σε δύο δεκαετίες . Με αυτόν τον τρόπο βάζουν πραγματικά τον εαυτό τους σε θέση να μπορέσουν να το ξεπεράσουν αυτό. Η Κίνα είναι πραγματικά πρωτοπόρος στον τομέα αυτό.

Αλλά προκαλούν γενοκτονία σε αυτή τη χώρα για να στείλουν το μήνυμά τους στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν μπορείτε να το πείτε στον κόσμο. Δεν θα ακούσουν. Κάποιοι μπορούν. Κάποιοι το καταλαβαίνουν, αλλά πολλοί δεν θα ακούσουν. Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι δικαίωμά μας να έχουμε το νερό που κατακρατείται σε αυτά τα μέρη, σε αυτά τα φράγματα. Όλα αυτά συνέβησαν απλά για να το στερήσουν από τους ανθρώπους και να αποξηράνουν τη χώρα. Όλα αυτά τα αγροτροφικά και ο περιορισμός του νερού είναι όλα παράνομα. Το όλο θέμα. Και οι άνθρωποι αυτής της χώρας πρέπει να ξυπνήσουν. Πρέπει πραγματικά να ξυπνήσουν σχετικά με αυτό που συμβαίνει εδώ. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή κατάσταση και ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να δώσει προσοχή γιατί έχουν ψεκαστεί και οι χώρες σας με σκόνη από αστεράκια και θα τη χρησιμοποιήσουν για να προωθήσουν την ιδέα της κλιματικής αλλαγής στις χώρες σας.

Και κάτι άλλο ενδιαφέρον που έχω παρατηρήσει εδώ που μένω, και μένω πολύ κοντά στην ακτή. Ζω μόνο οκτώ-δέκα χιλιόμετρα από τον ωκεανό. Υπάρχει ένα τροπικό δάσος και ένα πανέμορφο τοπίο κοιλάδας. Το ποταμάκι έξω μπροστά, έχει στερέψει αυτή τη στιγμή, και ποτέ δεν είχε στερέψει. Όμως δεν μένω πολύ μακριά από την ακτή και κάτι που παρατηρώ είναι ότι πολλά πουλιά δεν είναι εκεί το πρωί, που ήταν εκεί συνήθως. Συνήθιζα να βγαίνω έξω και να κάθομαι εκεί και να ακούω το κάλεσμα των πουλιών κάθε πρωί. Ακούγετα κατά πάσα πιθανότητα περίπου το ένα τρίτο ή το ένα τέταρτο των κελάηδισμα των πουλιών πια, μόλις τους τελευταίους δυο μήνες. Έχουν πάει αλλού προφανώς, σε αναζήτηση νερού. Επίσης κάτι άλλο που πρόσεξα είναι ότι εδώ είναι – τι – 20 Δεκεμβρίου, κάτι τέτοιο, είναι μέσα στο Δεκέμβριο. Είναι μέσα του καλοκαιριού εδώ στην Αυστραλία, οι μέρες είναι πολύ ζεστές. Έχουμε ένα τεράστιο κύμα καύσωνα. Αλλά τη νύχτα ακόμα κοιμάμαι με πάπλωμα. Κάνει ακόμα αρκετό κρύο. Είναι πολύ δροσερές οι νύχτες για την ώρα. Εξαιρετικά δροσερές. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το έδαφος στέγνωσε, αφού πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν, όταν βρίσκεστε στην έρημο, δεν έχει σημασία πόσο ζέστη κάνει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι θερμοκρασίες πέφτουν πάντα βράδυ τη νύχτα. Και το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες πέφτουν τόσο πολύ τη νύχτα εδώ στα μέσα του καλοκαιριού ενώ είμαι τόσο κοντά στην ακτή – συμβαίνει, είναι σε εξέλιξη, δεν υπήρξε πραγματικά ακόμα καμία στιγμή φέτος που να έβγαλε το πάπλωμα από το κρεβάτι μου. Και αυτό δείχνει ότι το έδαφος στεγνώνει. Παρόλο που εξακολουθεί να υπάρχει χορτάρι και δέντρα εδώ. Μετατρέπεται σε έρημος και γίνεται σκόπιμα αυτό, φίλοι μου.

Θα μπορούσαμε ακόμη και τώρα να το αναστρέψουμε αυτό αν ελευθερώναμε το νερό πίσω στο ποτάμιο σύστημα και αν δώσουμε προσοχή στο γεγονός ότι … ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μια εγκληματική οντότητα. Πρόκειται για μια εγκληματική οντότητα, είναι μια εταιρεία και διευθύνουν μια επιχείρηση εξόρυξης εδώ. Μπορείτε να δείτε τις πόλεις, το Σίδνεϊ και την Gold Coast, καθώς και όλα τα μέρη εδώ. Είναι χώροι αναψυχής για τις επιχειρήσεις εξόρυξης που διεξάγονται σε αυτή τη χώρα. Εάν νομίζετε ότι η Αυστραλία δεν είναι εταιρία, φίλοι μου, είναι. Μπορείτε να πάτε και να το δείτε μόνοι σας. Είναι μια εταιρεία. Εκεί βρίσκεται ο αριθμός. Είναι μια εταιρία και διεξάγει επιχειρήσεις εξόρυξης. Όπως είπα, φίλοι μου, οι άνθρωποι στη χώρα πρέπει να ξυπνήσουν. Αυτό προσπάθησα να κάνω με το τελευταίο βίντεο που παρουσίασα, για να μάθουν οι άνθρωποι ότι έχουμε μια πολύ επείγουσα κατάσταση εδώ. Έκανα μερικά λάθη σε αυτό το βίντεο. Ανέφερα ότι η Αυστραλία ήταν μια εταιρεία, ότι λειτουργεί παράνομα και άλλα τέτοια. Είπα ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι παράνομη από τότε που ο Μπομπ Χόουκ υπέγραψε την Πράξη της Αυστραλίας το 1973. Αυτό ισχυριζόμουν στην τελευταία έκθεση που έκανα, αλλά ουσιαστικά έκανα λάθος. Μπερδεύτηκα. Έχω πολλά πράγματα που τριγυρίζουν στο κεφάλι μου, φίλοι μου. Ήταν ουσιαστικά ο Γκοφ Γουίτλαμ που ανακοίνωσε την Βασίλισσα της Αυστραλίας το 1973, και ο Μπομπ Χόουκ εισήγαγε την Πράξη της Αυστραλίας το 1988. Ενάντια στο δημοψήφισμα που είχαμε σαν λαός. Κάναμε δημοψήφισμα, διεξήγαμε δημοψήφισμα για να ρωτηθούμε αν θα δώσουμε κυβερνητική εξουσία στα τοπικά συμβούλια και όλοι ψηφίσαμε όχι, οπότε ο Μπομπ Χόουκ έγραψε την Πράξη της Αυστραλίας και είπε ότι θα δώσουμε εξουσία στα τοπικά συμβούλια έτσι κι αλλιώς, μέσω αυτού του Νόμου.

Αλλά είναι ένας άκυρος Νόμος. Στην πραγματικότητα περιγράφεται στο νόμο ότι το Σύνταγμα δεν θα επηρεαστεί. Λοιπόν, αυτό συμβαίνει φίλοι μου. Λέει επίσης στο Σύνταγμα, για όποιον ισχυρίζεται ότι για αυτούς τους περιορισμούς των υδάτων υπάρχει κρατική νομοθεσία, και θέλουν να το πάνε στο Ειρηνοδικείο ή σε κάτι τέτοιο για αυτά τα θέματα, δεν έχει σημασία φίλοι μου, γιατί όπως αναφέρει επίσης στο τμήμα 2 παράγραφος 5 της Εισαγωγής του Συντάγματος ”Αυτός ο νόμος ισχύει για όλα τα δικαστήρια, όλους τους δικαστές, όλες τις πολιτείες και όλους τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας”. Οπότε κάθε δικαστής ή δικηγόρος που σας λέει ότι το Σύνταγμα δεν ισχύει σε κάθε περίπτωση κάνει λάθος.Το Σύνταγμα ισχύει σε κάθε περίπτωση, και αν σας λένε πως όχι τότε νομίζω ότι μόλις έγιναν Συνταγματικό θέμα για το Ανώτατο Δικαστήριο επίσης. Όμως αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε φίλοι μου. Πρέπει να δώσουμε προσοχή σε αυτό που συμβαίνει εδώ. Νομίζω ότι η πραγματικότητα σχετικά με αυτό που ψεκάζουν στις χώρες μας είναι ουσιαστικά σκόνη από αστεράκια, και αυτό είναι που προκαλεί την αγριότητα αυτών των πυρκαγιών, είναι μια πολύ σημαντική πληροφορία που οι πολίτες πρέπει να υπολογίσουν για τις δικές τους χώρες.

Αλλά βλέπετε πώς αυτό δεν προβάλλεται, φίλοι μου. Αν ο λαός της Αυστραλίας δεν ξυπνήσει, θα οδηγήσουν σε γενοκτονία αυτή τη χώρα μέσω της λιμοκτονίας, της δίψας και της φωτιάς και στη συνέχεια θα την χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα προς τον υπόλοιπο κόσμο για το τι συμβαίνει εάν δεν δώσετε προσοχή στην κλιματική αλλαγή. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας επέλεξε να αγνοήσει την αλλαγή του κλίματος και ωχ, δείτε τι συνέβη στο λαό της Αυστραλίας. Τώρα οι μισοί από αυτούς είναι νεκροί και οι υπόλοιποι είναι πρόσφυγες. Γι ‘αυτό πρέπει να δώσουμε προσοχή στην κλιματική αλλαγή. Αυτό είναι μέρος της ατζέντας, φίλοι μου, και συμβαίνει σκόπιμα. Αλλά, όπως είπα, μπορούμε να απελευθερώσουμε αυτό το νερό. Θα μπορούσαμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο αυτής της κατάστασης. Αν οι άνθρωποι αντισταθούν και φωνάξουν “Φτάνει πια!” Και δεν χρειάζεται καν κάποια βίαιη επανάσταση. Απλά πρέπει να σταματήσουμε να συμμορφωνόμαστε με αυτό το σύστημα και να σταματήσουμε να το ακολουθούμε. Απεργία.

Σταματήστε να πηγαίνετε στη δουλειά και να πληρώνετε τους φόρους σας και να κάνετε όλα αυτά. Σταματήστε να υποστηρίζετε την εγκληματική οργάνωση , τέτοια είναι το Αυστραλιανό κυβερνητικό σύστημα. Και φίλοι μου, ήρθε η ώρα να βγούμε από τον ύπνο και να ξυπνήσουμε, γιατί έχουμε μια πραγματική κατάσταση εδώ. Ευχαριστώ που με ακούσατε. Από την άλλη, σχεδίαζα να σας παρουσιάσω κάτι σχετικό με ιστορία αυτή την εβδομάδα, για να διακόψω το τέλος, και το αντίο μου. Όμως επρόκειτο να σας παρουσιάσω κάτι σχετικό με ιστορία αυτή την εβδομάδα, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα στο μυαλό μου σχετικά με αυτές τις πυρκαγιές , υπάρχουν όμως πολλά πράγματα που θέλω να σας παρουσιάσω για την ιστορία και να κάνω άλλη μια έκθεση σχετικά με το ζήτημα Έπστα’ι’ν, πολλά πράγματα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά σημαντικά πράγματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, αυτές οι πυρκαγιές και αυτή η ακραία απώλεια νερού. Υπήρξε μάλιστα μια έκθεση στα κύρια ΜΜΕ που νόμιζα ότι την είχα εκεί στις εκθέσεις ειδήσεων, αλλά με κάποιο τρόπο τη μετακίνησα. Αναφέρει ότι το Σύδνεϋ πιθανότατα θα ξεμείνει από νερό μέσα σε δύο με δυόμισι χρόνια. Λοιπόν, όπως είπα φίλοι μου, το κάνουν αυτό ενώ δεσμεύουν το νερό για τον εαυτό τους. Μέσα από το εμπόριο και τις συναλλαγές, είναι έγκλημα, και γίνεται σκόπιμα, οπότε προσέξτε φίλοι μου. Θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Θα μπορούσαμε να πάμε και να απελευθερώσουμε το νερό. Είναι συνταγματικό καθήκον μας να απελευθερώσουμε το νερό. Και πρέπει να διαμορφώσουμε μια έγκυρη κυβέρνηση. Θεωρώ ότι θα πρέπει να θέσουμε τους Ηθαγενείς υπεύθυνους για τη διαχείριση των υδάτων στη χώρα αυτή, επειδή γνωρίζουν πώς λειτουργεί αυτή η χώρα και γνωρίζουν πού βρίσκονται οι υδροφόροι ορίζοντες και γνωρίζουν πώς λειτουργούν τα ποτάμια συστήματα και πώς να τα διαχειρίζονται. Αυτοί είναι που πρέπει να ελέγχουν το περιβάλλον αυτής της χώρας, όχι οι άνθρωποι στην Καμπέρα. Να έχετε μια ωραία ημέρα φίλοι μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *