Εκδήλωση Ομάδας Δράσης Αττικής με την Φωτεινή Αθανασοπούλου

Πηγή (Γεωργία Ματρακούκα)

Καλεσμένη της ακτιβιστικής ομάδας ήταν η κα Φ. Αθανασοπούλου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου με διεθνή αναγνώριση στον τομέα της, η οποία απέσυρε την υποψηφιότητά της για τη θέση της αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ μετά από την πολιτική αθλιότητα των Γιώργου Αμυρά και Σπύρου Γιαννέλη (Ποτάμι) καθώς και Γιάννη Δριβελέγκα και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου (ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι παρουσίασαν ως επιχειρήματα, αποσπάσματα προσωπικών σκέψεων και σχολίων που έκανε στο facebook.

Η κα Αθανασοπούλου δε φοβάται να μιλήσει ανοικτά για την αντζέντα που εκτελείται εις βάρος των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα (αντζέντα 21, χημικοί αεροψεκασμοί, μεταλλαγμένα κτλ), “ενοχλώντας” έτσι την καθεστηκυία τάξη που δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει και ένα δεύτερο επιστήμονα στη νευραλγική θέση του ΕΦΕΤ, αφού εδώ και αρκετά χρόνια και ο κος Ν. Κατσαρός (επιστημονικός συνεργάτης στον «Δημόκριτο», π. Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, π. Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και π. Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) έχει ασχοληθεί πολύ σοβαρά και με το θέμα των χημικών αεροψεκασμών κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Η ομάδα δεν έχει κανένα πολιτικό χρώμα, στηρίζει όμως τις φωνές των ανθρώπων που τολμούν να ταράξουν τα νερά και έχουν ως στόχο να ενημερώσουν και να προβληματίσουν τους συνανθρώπους μας. Η ευθύνη της δράσης βαραίνει όλους και περισσότερο όσους έχουν αναλάβει την ευθύνη του μέλλοντός μας.

VIDEO από την εκδήλωση (English subtitles)