Ανοιχτή επιστολή στην Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η ΓΚΡΕΤΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΧΥΣΗ

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΓΚΡΕΤΑ ΤΟΥΝΜΠΕΡΓΚ

Οι νέοι της Γκρέτα, του Extinction Rebellion (Κίνημα Επανάστασης του Αφανισμού) και το κίνημα των Σαρδέλων ”Μαζί στις πλατείες”. Η ανοιχτή επιστολή που ακολουθεί απευθύνεται σε αυτά τα κινήματα, που σαν από θαύμα ξεπρόβαλαν από το πουθενά και συνοδεύονται με ιδιαίτερη στοργή από μεγάλο μέρος των ΜΜΕ. ”Αυτές οι συναντήσεις στις πλατείες μπορούν να ταρακουνήσουν τις κυβερνήσεις για να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις, ξεκινώντας από την κυβέρνηση της δικής μας χώρας” γράφει ο Άλεξ Ζανοτέλλι.

Αλλά μπορούμε να είμαστε σίγουροι γι’αυτό;

Μετάφραση Βακολίδης Νίκος

Οκτώβριος 2019
Η Κλαούντια Φον Βέρλχοφ και η ομάδα συζήτησης του «Πλανητικού Κινήματος για τη Μητέρα Γη» – Αλεξάνδρα Νταντλ, Βόλφγκανγκ Φίσερ, Μαρία Χέιμπελ, Τόμας Α. Μανν, Γκούντρουν Σάλλεντερ-Βουλφ, Ντίτμαρ Σαλάμον, Τόμας Σράμμ κ.ά.
Αγαπητή Γκρέτα Τούνμπεργκ,

Δεν απάντησες σε μια πρώτη ανοιχτή επιστολή στην αρχή της απότομης “σταδιοδρομίας” σου, η οποία μόλις κορυφώθηκε μέσω της αναγνώρισης με το Βραβείο Ορθής Διαβίωσης. Παρόλα αυτά σου γράφω μία 2η. Σε προσέγγισα με συμπάθεια για την αφύπνιση και τον ακτιβισμό σου, βλέποντάς σε σαν κάποια γιαγιά που θα ήθελε να σου δώσει μερικές συμβουλές – σε κάποια εγγονή. Για για να σου δώσω καλύτερες πληροφορίες για την πραγματική κατάσταση της Μητέρας Γης, γιατί παρατήρησα ότι δεν είχες αυτή τη γνώση. Αυτή τη φορά θα ήθελα να σου απευθυνθώ με την ιδιότητά μου ως επιστήμονας, την οποία έχω εξάλλου, καθώς ακούω ότι αναζητάς τη συμβουλή της επιστήμης, γιατί φαίνεται να την εμπιστεύεσαι στο μυαλό σου. Αυτό είναι καλό και είναι πραγματικά απαραίτητο. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα δύο είδη επιστήμης: ένα που είναι υπεύθυνο για τίποτα λιγότερο από την απειλούμενη κατάσταση της ίδιας της Μητέρας Γης, και ένα που αντιτίθεται σε αυτή. Ανήκω στο τελευταίο είδος. Γι ‘αυτό ήμουν μία ενθουσιώδης διαδηλώτρια και ομιλήτρια διαδηλώσεων και στην αρχή ήμουν χαρούμενη με τον τρόπο που η νεολαία παντού αντέδρασε μαζικά στη διαμαρτυρία σου. Τελικά, αναδύθηκε ένα κίνημα ακόμη και για τη Μητέρα Γη! Κάτι πιο όμορφο δεν θα μπορούσε να μου συμβεί, ειδικά επειδή ήμουν η ιδρυτής του «Πλανητικού Κινήματος για τη Μητέρα Γη».

Στο μεταξύ όμως, ως επιστήμονας, βλέπω πόσες παρεκκλίσεις και συγχύσεις εξακολουθείτε να έχετε εσύ και το “Παρασκευές για το Μέλλον” , και δεν βλέπω να αναγνωρίζονται από εσένα ή τους ανθρώπους του κινήματος διαμαρτυρίας που ενέπνευσες. Ναι, οι πραγματικοί κίνδυνοι για εμάς και τη μητέρα Γη αποκρύπτονται και συγκαλύπτονται, δηλαδή εκείνοι που πραγματικά μας απειλούν. Αλλά κάποιος χρειάζεται να γνωρίζει γι ‘αυτούς εάν ενεργεί με τον τρόπο που κάνεις εσύ, και επιπλέον μοιράζεται μια κάποια ευθύνη για έναν αυξανόμενο αριθμό οπαδών. Έτσι, εσύ και το κίνημα “Παρασκευές για το Μέλλον” νοιάζεστε για την κατάσταση της γης και τα αίτια της, αλλά δεν φαίνεται να γνωρίζετε πολλά γι ‘αυτή!

Αντίθετα, έχετε υιοθετήσει τους ισχυρισμούς διεθνών οργανισμών, ορισμένων επιστημόνων πρώτης τάξης της ΔΕΚΑ(IPCC), της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, καθώς και εταιρειών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ανθρώπων του χρηματοπιστωτικού τομέα. Λένε ότι το CO2 είναι το κύριο, και μάλιστα το μόνο πρόβλημα του πλανήτη, και το πολύ χαμηλό του ποσοστό O.04% στην ατμόσφαιρα (από το οποίο μόνο ένα μικρό μέρος είναι ανθρωπογενές) είναι ακόμη και η αιτία πουέχει σαν αποτέλεσμα την πλανητικής “κλιματικής αλλαγής”. Αυτή θα κατέστρεφε τις συνθήκες διαβίωσης στη γη και σύντομα θα έπαιρνε απειλητικές για τη ζωή διαστάσεις με τη μορφή της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Για αυτό, όπως αποφασίστηκε στη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι το 2015, πρέπει να αναληφθεί δράση εναντίον της ελαττώνοντας μαζικά τις εκπομπές του CO2. Στο όνομα μιας δήθεν «πράσινης» Νέας Συμφωνίας, θα ξεκινήσει τώρα μια «συστημική αλλαγή» εναντίον αυτής της «κλιματικής αλλαγής» και των καπιταλιστικών αιτιών της. Αυτή η συστημική αλλαγή θα συνίσταται στην εισαγωγή ενός «βιώσιμου τρόπου ζωής» στην κοινωνία, όπου η κατανάλωση και η χρήση ιδιαίτερα εντατικών προϊόντων CO2 θα μειωνόταν δραστικά, αλλιώς θα πρέπει να καταβάλονται υψηλότεροι φόροι. Αυτό υποτίθεται θα σταματούσε την “κλιματική αλλαγή” και θα “έσωζε” τη γη.

Αυτά για τη “λογική” των παραπάνω επιχειρημάτων, την οποία υιοθέτησες άψογα και με εκπληκτικά καλή συμπεριφορά, χωρίς καμία αντίρρηση.

Τι λάθος υπάρχει σε αυτό; Αρκετά:
1. Παραδόξως, η σχεδιασμένη συστημική αλλαγή με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας υπονομεύεται σήμερα από τα σχέδια για μια μαζική ανάπτυξη των πιο έντονων ενεργειακά διαστάσεων υψηλής τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή, γεγονός που θα πρέπει να οδηγήσει στην ψηφιοποίηση όλων των τομέων της ζωής, στο σχέδιο των αντίστοιχων “Έξυπνων Πόλεων” και στην εγκατάσταση της απαραίτητης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε επίπεδο 5G. Αυτός ο τρόπος αποσυναρμολόγησης, αλλά ταυτόχρονα και η ανασυγκρότηση και η ανοικοδόμηση της βιομηχανικής κοινωνίας, έχει ήδη γίνει μια τεράστια επιχείρηση στην οποία διακυβεύονται τρισεκατομμύρια δολάρια (1) και σίγουρα δεν είναι κάτι «πράσινο» που σώζει τη γη! Πράγματι, η συχνότητα 5G απαιτεί την κοπή πολλών δέντρων στις πόλεις. Μέχρι στιγμής, η συχνότητα των 5G έχει χρησιμοποιηθεί μόνο στον στρατιωτικό τομέα, καθώς είναι ένα όπλο που θα καταστρέψει ακόμη και τη ζωή στη Γη σε άγνωστο βαθμό, αρχίζοντας με τα έντομα, τα πουλιά και τα μωρά στη μήτρα και στη συνέχεια με τους ηλικιωμένους, ενώ οι μεσήλικες θα πρέπει να αναμένουν σοβαρές βλάβες στην υγεία τους (2).

Λοιπόν, τα σχέδια για το τι σημαίνει η “συστημική αλλαγή” που επιθυμείς, έχουν αναπτυχθεί ήδη εδώ και κάποιο διάστημα . Δεν έχουν καμία σχέση με την κατάργηση του καπιταλισμού και ήδη προωθούνται σε πλήρη ισχύ από τα ”πάνω”. Κατά συνέπεια, υπάρχουν πολλά απλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν: Τι είναι “βιώσιμο” για αυτή την αλλαγή; Από πού θα προέρχεται η ενέργεια γι ‘αυτή; Σε ποιον θα πρέπει να κατοχυρωθεί; Επειδή αυτό το επίπεδο ενέργειας δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ορυκτά καύσιμα και μόνο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ τα ορυκτά καύσιμα τελειώνουν ούτως ή άλλως και τα ανανεώσιμα μπορούν να αυξηθούν μόνο μέσω της πρόσθετης μετατροπής της γεωργίας σε ενεργειακό τομέα και των δασών σε φυτείες φοινικέλαιου – με άλλα λόγια μέσω μαζικής καταστροφής και παραγωγής πείνας παγκοσμίως – για να μην αναφέρουμε τις ζημίες που προκαλούνται από ανεμογεννήτριες, για παράδειγμα, ή ακόμη και από φράγματα για μια “εναλλακτική” παροχή νερού. Είναι λοιπόν ζήτημα επέκτασης της πυρηνικής ενέργειας για την οποία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα ο στρατός; Λοιπόν, τι είδους συστημική αλλαγή είναι αυτή, τι αλλάζει για το «κλίμα» που είναι ένα τεράστιο πλανητικό σύστημα μεγάλης κλίμακας, και ποιος απωθείται ;: Τα θύματα του 5G, οι μεγάλες περιοχές του Νότου, τα θύματα της ραδιενεργού μόλυνσης και … και και;

Γιατί δεν λέτε τίποτα για αυτή τη “συστημική αλλαγή”, Γκρέτα;
Αλλά η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Γιατί ακόμη και η θέση για το CO2 στην οποία βασίζονται τα πάντα δεν είναι καθόλου σωστή!

2. ΔΕΝ είναι καθόλου αλήθεια ότι το CO2 απειλεί τη γη. Ναι, η γη θα χρειαζόταν επί του παρόντος ακόμη περισσότερο CO2 για τα φυτά της και τη ζωή γενικά, επειδή το CO2 είναι ένα αόρατο φυτικό αέριο και όχι βρωμιά, που προέρχεται από καμινάδες, όπως υποδηλώνεται διαρκώς (3), πράγμα για το οποίο δεν μιλάει κανένας καθόλου. Επίσης, Το CO2 δεν είναι ένα αέριο θερμοκηπίου από τη στιγμή που η γη είναι ανοιχτή στον ουρανό και ως τέτοια λοιπόν δεν είναι ένα θερμοκήπιο. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν μπορεί να συμβεί σε έναν πλανήτη. Ναι, το CO2 διασφαλίζει ότι έχουμε οξυγόνο για να αναπνέουμε, επειδή τα φυτά το μετατρέπουν σε οξυγόνο. Έτσι, αν το CO2 εξαφανιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο από την ατμόσφαιρα, όπως υποστηρίζεις, τότε θα καταλήξουμε να πεθαίνουμε από ασφυξία μαζί με όλη τη ζωή στον πλανήτη! Έτσι, υπάρχει κάτι θεμελιωδώς λανθασμένο σε όλη την επιχειρηματολογία. Είναι αβάσιμη.

Αν πιστεύεις στην επιστήμη, όπως λες συνέχεια, τότε δεν πρέπει να πιστεύεις στην ΔΕΚΑ, τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή, επειδή δεν είναι μια επιστημονική, αλλά μια πολιτική οργάνωση. Χιλιάδες επιστήμονες στον κόσμο έχουν στο μεταξύ μιλήσει εναντίον της (4), ακριβώς επειδή η ΔΕΚΑ ισχυρίζεται ότι πρέπει να κατηγορηθεί το CO2 για αυτή την «κλιματική αλλαγή». Οι επιστήμονες που δεν δεσμεύονται από την ΔΕΚΑ και τις πολιτικές της υπερασπίζονται το CO2, όπως μόλις έκανα εγώ. Άλλοι λένε ότι η αλλαγή του κλίματος μπορεί να προκύψει μόνο από μια αλλαγή στην ηλιακή δραστηριότητα. Αλλά δεν μπορούν να το προσδιορίσουν για την περίοδο που εξετάζουμε. Η άνοδος της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας που ισχυρίζεται η ΔΕΚΑ δεν έχει καν συμβεί τα τελευταία 20 χρόνια, υποστηρίζει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA. Εκτός αυτού, η μέση θερμοκρασία για ολόκληρο τον πλανήτη είναι βέβαια μια ακατάλληλη, ακόμη και ανόητη μέτρηση, επειδή εξαρτάται από τους αντίστοιχους σταθμούς μέτρησης, οι οποίοι επίσης έχουν αλλάξει, και επειδή απλώς καταλήγει σε τεράστιες διαφορές, έτσι ώστε στο τέλος δεν έχει καθόλου σημασία.

3. Αυτό που οι περισσότεροι επιστήμονες, ωστόσο, δεν λένε είναι πώς να ερμηνευτούν οι αισθητές καιρικές αλλαγές που όλοι παρατηρούμε. Αυτές οι αλλαγές δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση, αλλά δεν πρέπει να συγχέονται με το παγκόσμιο κλιματικό σύστημα, το οποίο είναι μακροπρόθεσμο και περιεκτικό. Η σκόπιμη χειραγώγηση του παγκόσμιου κλίματος θα ήταν ένα εξαιρετικά πολύπλοκο εγχείρημα, πιθανόν δεν είναι καθόλου εφικτό, και ασφαλώς όχι μέσω της χρήσης ή του περιορισμού σε ένα μόνο φυτικό αέριο όπως το CO2. Το παγκόσμιο κλίμα είναι απλώς μια άλλη διάσταση, ασύγκριτο με τις τοπικές καιρικές συνθήκες. Το ερώτημα λοιπόν είναι, από πού προέρχονται αυτές οι καιρικές μεταβολές, είτε πρόκειται για ξηρασίες, πλημμύρες, τοπικές αυξήσεις κυμάτων ζέστης ή ψύχους, καταιγίδες και ακραία καιρικά συστήματα που παραμένουν τοπικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, η θέρμανση της Αρκτικής που είναι σημαντικά ανώτερη από όλες τις μεταβολές θερμοκρασίας (τουλάχιστον μέχρι το 2012), οι υποτιθέμενες ”δασικές” πυρκαγιές στην περιοχή της Καλιφόρνιας, της Αυστραλίας και της Πορτογαλίας, οι οποίες κατέστρεψαν σπίτια ως τα θεμέλια και έλιωσαν αυτοκίνητα, αλλά άφησαν τα δένδρα γύρω τους σχεδόν ανέπαφα (5), για να μην αναφέρουμε τις καταστροφικές πυρκαγιές στη ζούγκλα του Αμαζόνιου, της Αφρικής και της Νότιας Ασίας που προκαλούνται ξεκάθαρα από ανθρώπινη παρέμβαση. Επίσης, ο μαζικός αφανισμός ζώων και φυτών, π.χ. εντόμων, πτηνών, κοραλλιών και δέντρων, καθώς και η κατά τα άλλα αυξανώμενη απώλεια ειδών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εξηγηθεί από το CO2! Αυτό είναι εντελώς αδύνατο και απλά ανόητο. Το ίδιο ισχύει και για τη ρύπανση του αέρα, του εδάφους και του νερού όχι μόνο με λεπτή σκόνη, αλλά με μια λεπτή σκόνη αλουμινίου, στροντίου, βαρίου, λιθίου, πολυμερών, τέφρας, γενετικά τροποποιημένων ουσιών, βακτηρίων και πολλών άλλων ουσιών που διεισδύουν σε όλα τα όργανα μέχρι τον εγκέφαλο, το οποίο έχει αποδειχθεί για δύο και πλέον δεκαετίες τώρα, μεταξύ άλλων με την εφαρμογή αερολυμάτων στην ατμόσφαιρα, κυρίως στο βόρειο ημισφαίριο. Η μέθοδος του ψεκασμού αερολυμάτων έχει επιστημονική ονομασία, ονομάζεται SRM(ΔΗΑ), Διαχείριση της Ηλιακής Ακτινοβολίας, και προτείνεται δήθεν για τη φραγή της ηλιακής ακτινοβολίας για να ευνοήσει χαμηλότερες θερμοκρασίες στη Γη – αλλά στην πραγματικότητα έχει χρησιμοποιηθεί εκτεταμμένα για πολύ διαφορετικούς σκοπούς, σε κάθε περίπτωση για εκείνους που βλάπτουν όλη τη ζωή στη Γη μέχρι την εξαφάνισή της και προκαλούν πολλές ασθένειες επιδημικών διαστάσεων (6). Και τέλος, αντίθετα με τις προβλέψεις, τα τελευταία χρόνια η στιβάδα του όζοντος στην ατμόσφαιρα καταστρέφεται όλο και περισσότερο, γεγονός που έχει οδηγήσει την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία να φτάνει αφιλτράριστη πλέον στη γη, παντού στο βόρειο ημισφαίριο, και να απειλεί ιδιαίτερα τους μικροοργανισμούς. Η τροφική αλυσίδα στη στεριά και στους ωκεανούς έχει ήδη δεχθεί επίθεση και τα κοράλλια “λιμοκτονούν” (7). Επομένως, εάν δεν συμβεί κάτι σύντομα για να ενισχυθεί μόνιμα το στρώμα του όζοντος, εννοώ τις επόμενες δεκαετίες, το οποίο να περιλαμβάνει τη γνώση και την αποδοχή των αιτίων από τα οποία πραγματικά υποφέρει – και αυτό σίγουρα δεν είναι μόνο το CFC(χλωροφθοράνθρακας) που υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνο γι ‘αυτό, και το CO2 δεν έχει καμία σχέση με αυτό – τότε θα μπορούσαμε σύντομα να απειλούμαστε εμείς οι ίδιοι, επειδή η γεωργία μπορεί να καταρρεύσει ξαφνικά με το να είναι μόνιμα εκτεθειμένη σε τοξική ακτινοβολία UV-B και C. Ωστόσο, η στιβάδα του όζοντος δεν μπορεί να ενισχυθεί με την τεχνητή εισαγωγή όζοντος στη στρατόσφαιρα, αλλά μόνο με την παύση της επίδρασης σε αυτό το λεπτό αλλά απόλυτα ζωτικό στρώμα – το οποίο στην πραγματικότητα επηρεάζεται από τη ραδιενέργεια, τη θέρμανση της ιονόσφαιρας, τα μικροκύματα, την εναέρια κυκλοφορία, τα καύσιμα πυραύλων και τις υπερηχητικές πτήσεις, για παράδειγμα. Οι πολλοί πόλεμοι στον κόσμο και οι μη αναστρέψιμες συνέπειες της εκτεταμένης χρήσης απεμπλουτισμένου ουρανίου, ενός αποβλήτου από πυρηνικούς σταθμούς, για παράδειγμα, ούτε που αναφέρονται εδώ (8).

Όπως βλέπεις, σου έχουν στερηθεί σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την πραγματική κατάσταση του πλανήτη, τους κινδύνους και τις αιτίες τους, εξηγώντας τα πάντα με το CO2, ανεξάρτητα από το τι ήταν, και απλά το πίστεψες. Μέχρι σήμερα, όμως, έχεις χαράξει την πορεία σου ισχυριζόμενη ότι έχεις κατανοήσει τον πυρήνα του θέματος και πρέπει να παρουσιάσεις αυτό που φαίνεται να προκύπτει από αυτό. Καταλαβαίνω επίσης ότι στα 16 δε μπορείς να ξέρεις τα πάντα. Αλλά αυτό που εσύ και οι άλλοι πρέπει να ξέρετε, αν πραγματικά θέλετε να είστε ένα κίνημα συνειδητοποιημένο για την ευθύνη του προς τη Μητέρα Γη και όχι εναντίον της, είναι ότι η γνώση αυτή υπάρχει! Οπότε κάνετέ τη κτήμα σας αν είστε σοβαροί για το κίνημά σας. Διαφορετικά, η αξιοπιστία σας σύντομα θα χαθεί αναπόφευκτα (9). Αλλιώς, θα διαπιστώσουμε σχετικά σύντομα εάν οι μειώσεις του CO2 έχουν επιπτώσεις στο “κλίμα” ή / και στον καιρό, κάτι που φυσικά δεν θα συμβεί καθόλου, αφού δεν είναι η αιτία των προβλημάτων.

4. Η άγνωστη σε εσένα γνώση προήλθε κυρίως επειδή η Δρ. Ροζαλί Μπερτέλ, την οποία σου συνέστησα ήδη στην πρώτη επιστολή μου και η οποία έλαβε επίσης το ΒΟΔ(RLA), το Βραβείο Ορθής Διαβίωσης, πριν από 33 χρόνια. Εργάστηκε ως βιομετρικός και περιβαλλοντικός επιστήμονας για τον ΟΗΕ για την ιστορία των στρατιωτικών τεχνολογιών στην Ανατολή και τη Δύση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτές οι τεχνολογίες είναι το κλειδί για την απάντηση στο ερώτημα τι συμβαίνει ή τι μπορεί να γίνει σήμερα για να συμβεί αυτό. Αναφέρει ειδικά τις ζημίες που προκλήθηκαν από πυρηνικές επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα η έκρηξη πάνω από δύο χιλιάδων ατομικών βομβών και βομβών υδρογόνου (!) στην ατμόσφαιρα και στη Γη, οι οποίες συνέβησαν σε διάρκεια μισού αιώνα. Συνεχίζει εξηγόντας τις μεταπυρηνικές τεχνολογίες. Αυτές είναι εκείνες που χρησιμοποιούνται για «πόλεμους καιρού, όπλα πλάσματος και στρατιωτική γεωμηχανική», εφευρέθηκαν τα τελευταία 70 χρόνια βασισμένες στην ανακάλυψη του τρόπου χρήσης των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Αυτή η τεχνολογία αναπτύχθηκε από τον φυσικό Νίκολα Τέσλα και τώρα εφαρμόζεται ολοένα και περισσότερο παντού στον πλανήτη, για παράδειγμα από έναν αυξανόμενο αριθμό εγκαταστάσεων αποκαλούμενων ”θερμοσίφωνων ιονόσφαιρας”. Ωστόσο, όλα αυτά δεν έχουν γίνει δημόσια αποδεκτά! Αλλά συμβαίνουν, όπως μπορεί να αναγνωστεί στη λεγόμενη Σύμβαση (ΠΕΡΤΡΟΠ)ENMOD των Ηνωμένων Εθνών του 1977, στη Σύμβαση Περιβαλλοντικής Τροποποίησης, ή στην έκθεση «Ο Καιρός ως Πολλαπλασιαστής Ισχύος – Εξουσιάζοντας τον Καιρό το 2025» της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε το 1996. Οι τεχνολογίες αυτές έχουν ήδη συζητηθεί δύο φορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το 1999 και το 2013, μέχρι που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε στο Ευρωπα’ι’κό Κοινοβούλιο να τις εξετάσει περαιτέρω το 2016, με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για στρατιωτικά ζητήματα(!). Οι στρατιωτικές δραστηριότητες που ήταν και είναι κρυφές για το κοινό, εξηγούν όλα όσα παρατηρούμε στην πραγματικότητα και αυτό που γενικά αναφέρεται ως “κλιματική αλλαγή”. Αυτό είναι αποτέλεσμα δεκαετιών πολέμου ενάντια στη γη και η μετατροπή της σε ένα κυριολεκτικά “όπλο πολέμου” του στρατού στην Ανατολή και τη Δύση.

Η Ροζαλί Μπερτέλ, που ήρθε στη Γερμανία από τις ΗΠΑ το 2010, λίγο πριν από το θάνατό της, βοηθώντας στην 30ή επέτειο του βραβείου “Ορθής Διαβίωσης”, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα μεταξύ των συναδέλφων της, οι οποίοι ήταν επίσης βραβευμένοι, φωνάζοντας:

“Δεν είναι CO2! Είναι ο στρατός! “

Και εμφάνισε ένα υπόμνημα, το οποίο υπογράφηκε από όλους τους παρόντες. Αναφέρει:

“Είναι ηθικά καταδικαστέο και διακύρηξη πολέμου κατά της ανθρωπότητας και της γης η παρέμβαση στην κανονική λειτουργία της πλανητικής τάξης μέσω της πρόκλησης ή εντατικοποίησης καταιγίδων, τυφώνων, τσουνάμι, μουσώνων, κατολισθήσεων, ξηρασιών, πλημμύρων, σεισμών ή ηφαιστειακών εκρήξεων!”

Έτσι, αν εσύ και το κίνημά σου θέλετε να ξεφύγετε από τη σύγχυση σας σχετικά με τα πραγματικά προβλήματα του πλανήτη μας και την ανυπόστατη υιοθέτηση συνθημάτων από ”ανώτερους” και αν θέλετε να προσεγγίσετε την αλήθεια και να κάνετε αυτό που χρειάζεται τώρα η Μητέρα Γη, δηλαδή την αλληλεγγύη μας εξαιτίας αυτών που υπομένει. Αυτό καθορίζει το μέλλον μας, και όχι το CO2, το οποίο ανήκει στη φύση και το οποίο, αντιθέτως, απεικονίζετε ως εχθρό της!

Γιατί όλα αυτά είναι τόσο διαστρεβλωμένα?Γιατί σου στερούν την αληθινή γνώση και για ποιο λόγο υφίσταται η προπαγάνδα του CO2? Όλα αυτά θα πρέπει να τα ανακαλύψεις μόνη σου. Γιατί υπάρχουν εκείνα τα συμφέροντα από πίσω, τα οποία υποτίθεται ότι πολεμάς με το κίνημά σου. Αυτά τα συμφέροντα είναι αυτά που χρηματοδοτούν και οργανώνουν τα πάντα παγκοσμίως σε ευρεία κλίμακα: Τις εβδομαδιαίες διαμαρτυρίες του ”Παρασκευές για το μέλλον”, τα «κόμματα της Αποκάλυψης» όπως τα αποκαλώ, μαζί με τους «Die-ins», μια προβλέψιμη πρακτική που σβήνει – Δεν συνειδητοποιείς τι είδους διαστρέβλωση είναι αυτή; Είναι αυτοί που παράγουν και παρέχουν τα περιφερειακά γραφεία σας παγκοσμίως, που οργανώνουν τα μεγάλα θεάματα, για παράδειγμα με διάσημους πιανίστες, τις ταινίες, τα βίντεο, το έργο των μέσων ενημέρωσης, το προπαγανδιστικό υλικό και όλα αυτά – το κάνουν γιατί τους αρέσεις τόσο πολύ;

5. Αυτά τα συμφέροντα σας χρειάζονται και έχουν ανάγκη εσάς να παρασύρετε τη νεολαία και ειδικά τις γυναίκες στο πλευρό τους! Γιατί οι γυναίκες πάντοτε ασχολούνταν περισσότερο με το θέμα της φύσης και της οικολογίας από τους άντρες, απλά και μόνο επειδή συνδέονται ιστορικά και σωματικά με αυτά. Τώρα εκμεταλλεύονται εσάς για να εκπροσωπεύσετε εσείς τα νέα σχέδια και τα συμφέροντα του μεγάλου Κεφαλαίου, για να τα προωθήσετε και να διασφαλίσετε την υλοποίηση των στόχων τους. Είστε εσείς που υποτίθεται ότι προωθείτε ένα είδος «πολιτιστικής επανάστασης» ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση ανάπτυξης και ενέργειας του καπιταλισμού, να δημιουργηθεί ένα επιπλέον επιχειρηματικό μοντέλο, και η επανεκκίνηση του συστήματος να συντελεστεί κερδοφόρα και σε μια τεχνολογικά πιο σύγχρονη, πιο αποτελεσματική αλλά και πιο περιορισμένη (!) βάση – φυσικά αφήνοντας πίσω ένα σωρό θρυμματισμένων ερειπίων με τη μορφή της “παλιάς” κοινωνίας, η οποία πρέπει πρώτα να συνθλιβεί και να καταστραφεί! Πώς αλλιώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό, δηλαδή χωρίς εσάς, και άρα χωρίς να προκαλέσει την εξέγερση – και αυτή τη φορά μία τέτοια για μια πραγματικά αντικαπιταλιστική κοινωνία για όλους; Έτσι, ο ρόλος σας είναι να τους χαρίσετε μια τέτοια πραγματική αναταραχή!

Γιατί τους βοηθάτε;
Είναι υπέροχο που οι νέοι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι για τη Μητέρα Γη. Περίμενα πολύ καίρο για να συμβεί αυτό. Αλλά είναι αρκετά παράξενο, αυτό που κάνετε τώρα δεν είναι ευλογία για τη Μητέρα Γη, αλλά χλευασμός της! Αυτό που έχετε κάνει μέχρι τώρα είναι αντίθετο από αυτό που χρειάζεται. Είναι πραγματικά το αντίστροφό του.

Δεν αντιλαμβάνεσται καθόλου, Γκρέτα και όλοι οι άνθρωποι που εμπνευστήκατε από αυτή, με τι έχετε μπλέξει;

Θα απογοητευτείτε πολύ βλέποντας ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε πραγματικά, δηλαδή εκείνα που είναι υπεύθυνα για την κατάσταση της γης για την οποία διαμαρτύρεστε ενώ πιστεύετε ότι είστε μια δύναμη του καλού. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να υποκινείται εναντίον της γενιάς που σε ανέθρεψε και κατά της γενιάς που θα μπορούσατε να αναθρέψετε εσείς, επειδή δήθεν αφήνουν ένα “αποτύπωμα άνθρακα” που θα έπρεπε να αποφευχθεί με κάθε κόστος. Αυτό θα σήμαινε ότι κατηγορούμε την ίδια τη ζωή αντί να κατηγορούμε αυτούς που την καταστρέφουν!
Τώρα, όμως, ίσως να μπορείτε να εξηγήσετε στον εαυτό σας την δυσφορία που μπορεί να αισθάνεσται ήδη λόγω αυτών των σύγχυσεων. Το πρόσωπό σου, Γκρέτα, δείχνει αυτό έτσι και αλλιώς.

Έτσι, μην αφήνεις τον εαυτό σας να τον καταχραστούν από εδώ και πέρα για το αντίθετο από αυτό που θέλετε να υποστηρίξετε, από ανθρώπους που έχουν τα πάντα εκτός από το καλό της Μητέρας Γης στο μυαλό, και επιπλέον εργάζονται για την καταστροφή της! Θα ήταν ένα γιγαντιαίο λάθος, μια μάταιη προσπάθεια και μια απώλεια χρόνου που όλοι απελπισμένα έχουμε ανάγκη για να αγωνιστούμε πραγματικά για τον πλανήτη μας. Ο χρόνος κυλά, αλλά όχι για τη μείωση του CO2!
Συμπέρασμα:

Εσύ, Γκρέτα, και όλοι όσοι κινητοποιούνται μαζί σου, έχετε χάσει το στόχο και έχετε πει άθελα στον κόσμο ένα ψέμα. Θέλετε να ενισχύσετε μια πολιτική που δεν ωφελεί ούτε τη γη ούτε τον καιρό ή το κλίμα, αλλά το μέλλον και τα κέρδη ορισμένων επενδυτών και εταιρειών, καθώς και την καταστροφή κοινωνικών δομών και υπάρξεων που δεν φέρνουν πλέον κέρδη. Τέλος, έχετε αποσπάσει την προσοχή από τις καταστροφές που διαπράττονται όλο και περισσότερο στη γη για δεκαετίες και που προσθέτονται σε εκείνες που είναι ήδη γνωστές, όπως αυτές που διαπράττονται από το στρατό – στο έδαφος, στο νερό και στον αέρα, και πιο πρόσφατα και από το διάστημα. Με αυτόν τον τρόπο εμποδίζετε τελείως την παρακολούθηση των ολοένα και πιο τεράστιων κινδύνων για τη ζωή στη γη και για την ίδια τη γη από το να παρατηρηθούν, να αναγνωριστούν και να αντιμετωπιστούν.

Κάνετε ζημιά στη Γη. Αλλά υπάρχει ακόμα χρόνος να επιστρέψουμε και να καταλάβουμε και να περιγράψουμε τα πραγματικά προβλήματα αντί των ψεύτικων!
Φοβάμαι, ωστόσο, ότι “αυτοί” δεν θα το επιτρέψουν.

Καθηγήτρια Δρ Κλαούντια Φον Βέρλχοφ, Πλανητικό Κίνημα για τη Μητέρα Γη, Αυστρία

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομάδα Συζήτησης του ΠΚΜΓ(PBME-Πλανητικό Κίνημα για τη Μητέρα Γη) για τα πολλά σχόλια και την αφοσιωμένη συζήτηση και συνεργασία για τη σύνταξη αυτής της επιστολής!

Η πορτογαλική, η ισπανική, η ιταλική, η ιαπωνική και η κινεζική έκδοση αυτής της επιστολής βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας.