ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ – ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Θέλουμε να ενώσουμε τις ανησυχίες μας για τα νέα έντονα φαινόμενα χημικών αεροψεκασμών τα οποία προφανώς συνδέονται με τα πειράματα της γεωμηχανικής ή με προγράμματα διαχείρισης του καιρού. Τα επαρχιακά μας γραφεία το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχθηκαν αρκετά παράπονα από πολίτες που παρατηρούν στον ουρανό αυτό το φαινόμενο (επισυνάπτουμε φωτογραφικό υλικό).

Είναι άλλωστε γνωστό, ότι εδώ και αρκετά χρόνια, παράλληλα με τη διεθνή κινητοποίηση για μείωση των βιομηχανικών ρύπων που ευθύνονται για τις κλιματικές αλλαγές, σε ορισμένα επιστημονικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Βρετανίας και αλλού, αναπτύσσεται η θεωρία της γεωμηχανικής (Geoengineering).

Η γεωμηχανική αφορά συγκεκριμένα στην επέμβαση στις κλιματολογικές συνθήκες με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Η πιο πρόσφατη, τα τελευταία είκοσι χρόνια, έκδοση της γεωμηχανικής, ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνικών που θα μειώσουν τις επιπτώσεις στο κλίμα της Γης, από την αύξηση των θερμοκηπιακών αερίων. Στα πλαίσια της γεωμηχανικής προωθούνται διάφορα σχέδια, όπως παραδείγματος χάριν το γνωστό σχέδιο των αεροψεκασμών με σωματίδια αλουμινίου και βαρίου, που εμφανίζεται στους ουρανούς ως ύποπτες ουρές αεροψεκασμών, πιο γνωστά ως chem-trails. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα “The Guardian”, η CIA και η NASA έχουν ήδη χρηματοδοτήσει σχετική έρευνα και το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ οργανώνει τακτικά σχετικά σεμινάρια.

Αν και κατά το παρελθόν έχουν γίνει ενέργειες στη Βουλή από το Κίνημά μας, ζητώντας εξηγήσεις για τα φαινόμενα που παρατηρούνται στον κυπριακό ουρανό, πειστικές απαντήσεις δεν έχουμε λάβει ποτέ.

Ακόμα και η περσινή δέσμευση του υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Ν. Κουγιάλη για διενέργεια αξιόπιστης και ανεξάρτητης μελέτης, δεν υλοποιήθηκε.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

ΠΗΓΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *