11η Σεπ. 2001 – το Κίνημα για την Αλήθεια 13 χρόνια μετά

11η Σεπτεμβρίου 2001 –
το Κίνημα για την Αλήθεια 13 χρόνια μετά

 

911

Απ’ όσο ξέρω πότε δεν υπήρξε στην Ελλάδα σοβαρό κίνημα για την αλήθεια των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου. Εκείνοι που συνειδητοποίησαν ότι η πραγματικότητα διαφέρει από τις επίσημες ανακοινώσεις παρέμειναν μεμονωμένες φωνές. Εν τούτοις, οι αντιδράσεις ενάντια στην “επίσημη θεωρία συνομωσίας” της αμερικάνικης κυβέρνησης ξεκίνησαν νωρίς. Το βίντεο της παρουσίασης που έκανε οMichael Ruppert στο κρατικό πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ, Όρεγκον “Truth and Lies of 911” (“Αλήθεια και Ψέματα της 11ης Σεπτεμβρίου”) άρχισε να κυκλοφορεί το Νοέμβριο του 2001.Πολύ γρήγορα απέκτησε ελληνικούς υπότιτλους. Προβλήθηκε σε συντομευμένη μορφή στην ταβέρνα των Εξαρχείων “Άμα Λάχει” από την κίνηση πολιτών ATTAC-Hellas, προκαλώντας ανάμεικτες αντιδράσεις. Ορισμένοι απέδωσαν στον Ruppert, πρώην αστυνομικό της Los Angeles, την κατηγορία του να είναι «δεξιός», άρα ανάξιος προβολής. Αποδείχθηκε σαφώς ότι το ATTAC-Hellas, πόσο μάλλον το διεθνές κίνημα πολιτών ATTAC σαν σύνολο, δεν θα μπορούσε να κινητοποιηθεί γύρω από το ζήτημα για την Αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως παρουσιάστηκε από τον Ruppert.

Στην Αίγινα όμως, μια ιδιωτική προβολή της ομιλίας του Ruppert στο Πόρτλαντ, ΄Ορεγκον στον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου οδήγησε σε κάποιες εξελίξεις. Ο Κούλογλου αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αμερική και να γυρίσει ντοκυμαντέρ για τον Ruppert και το περίγυρο του, συμπεριλαμβανομένης και του τότε μέλους τη; Γερουσίας Cynthia McKinney. Το ντοκυμαντέρ που γύρισε για τη σειρά προγραμμάτων «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα» προβλήθηκε από την ΕΡΤ αλλά πέρασε σχεδόν απαρατήρητο. Αυτή η αδιαφορία μπορεί να έχει επηρεάσει τον Κούλογλου αφού στην μετέπειτα του ταινία «Εξομολογήσεις ενός Οικονομικού Δολοφόνου» η εκδοχή για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου που δέχθηκε ως αυτονόητη υπήρξε η «επίσημη θεωρία συνομωσίας» του αμερικάνικου (και διεθνούς) κατεστημένου.

Το ντοκυμαντέρ του Κούλογλου για τον Ruppert και τον περίγυρο του προβλήθηκε το 2008 στην Αίγινα στην έβδομη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στις 18 Μαρτίου 2007 είχε γίνει επίσης προβολή στην Αίγινα της ταινίας της Sofia Smallstorm“Μυστήρια της 11ης Σεπτεμβρίου» σχετικά με τον τρόπο κατάρρευσης των δίδυμων πύργων. Η προβολή, όπως και οι δραστηριότητες εκείνης της ημέρας στην Αίγινα, έγιναν θέμα άλλου ενός βίντεο που μπορεί να έχει κάποιο ενδιαφέροναπό ιστορική άποψη (http://www.enouranois.eu/enouranois/video/monoelliniko.wmv).Μέσα στο βίντεο η κυρία Smallstorm απευθύνει μήνυμα ειδικά στον λαό της Αίγινας.

Το 2013 στην Ευρωβουλή πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση ακτιβιστών από την Ελλάδα και την Κύπρο με τον Giulietto Chiesa, που η ταινία του για 11ης Σεπτεμβρίου “Zero” είχε προβληθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008 όταν ήταν Ευρωβουλευτής. Πάλι η προβολή αγνοήθηκε σχεδόν παντελώς από τους δημοσιογράφους και τους άλλους Ευρωβουλευτές. Το 2013 ο Chiesa μίλησε επίσης στην Αίγινα σε εκδήλωση με τίτλο Ευρωπαϊκή Ένωση: Διάλυση ή Επανεκκίνηση.

Στις 24 Αυγούστου 2014 μέσα στο κλίμα προετοιμασίας για την 13η επέτειο, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο του James Hufferd, ‘συντονιστή της βάσης’ του Κινήματος για την Αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου πού έθεσε την ερώτηση «Μήπως πάλι μας κοροϊδεύουν;». To θέμα του άρθρου ήταν το χαλιφάτο (ή ‘χαλιφάτο’) που έχει αναγγείλει το τρομοκρατικό «Ισλαμικό Κράτος» (ΙSIS) στο Ιράκ και στη Συρία. Ο Hufferd υιοθετεί την άποψη ότι το Ισλαμικό Κράτος «πολύ πιθανόν δεν είναι τίποτα περισσότερα (όπως ομολογουμένως και η Αλ Κάιντα) από ένα εντελώς ψεύτικό δημιούργημα της ΣΙΑ και των άλλων δυτικών μυστικών υπηρεσιών.»

Αυτό δεν αποκλείεται καθόλου, αλλά παραμένει το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα απ ό τι ο αληθινός η παραμυθένιος Οσάμα Μπιν Λάντεν και η πληθώρα άλλων ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων των τελευταίων ετών. Όπως σημειώθηκε, έχει διακηρύξει την ίδρυση χαλιφάτου με χαλίφη (δηλαδή διάδοχο του Προφήτη Μωάμεθ και ηγέτη των Μουσουλμάνων του κόσμου) τον τζιχαντιστή Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι. Δημοσιογραφικές αναφορές έχουν προβλέψει ότι αυτή η ενέργεια του Ισλαμικού κράτους θα προκαλέσει ένα χείμαρρο από ανταγωνιστικές διακηρύξεις και δηλώσεις. Πραγματικά, αυτό ήδη άρχισε να σημειώνεται. Ένα βίντεο των τζιχαντιστών αποκαλύπτει ότι ο ισλαμιστής ηγέτης Αϋμαν αλ Ζαουάχρι έχει ιδρύσει στην Ινδία ένα παρακλάδι της μαχητικής του οργάνωσης κάτω από τον τίτλο «Αλ Κάιντα στην ινδική υποήπειρο» με στόχο να προωθηθεί η επικράτηση του Ισλάμ, να σηκωθεί το λάβαρο του τζιχάντ στην περιοχή. Ο Αλ Ζζαουάχρι καλεί το «ούμμα», το έθνος του Ισλάμ, να ενωθεί γύρω από την αρχή της «ταουχήντ» ή μονοθεϊσμού, να διεξάγει ιερό πόλεμο ενάντια στους εχθρούς του Ισλάμ, να απελευθερωθεί η γη του, να αποκατασταθεί η κυριαρχία του, να επανέλθει το χαλιφάτο του.»

Ο Ζαουάχρι προφανώς δεν αναγνωρίζει ούτε το χαλιφάτοτου ISIS ούτε τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ως χαλίφη. Σημειώνεται ότι η οργάνωση του αναγνωρίζει ως υπέρτατη ηγέτη τον Αφγανό Μουλά Μωχάμεντ ΄Ομαρ, ότι σκοπεύει να έχει ως στρατιωτικό ηγέτη τον Πακιστανό πολεμιστή Ασίμ Ουμαρ και ότι τέλος, σχεδιάζει να διορίσει επίσημο εκπρόσωπο.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα των ΗΠΑ φέρεται να έχει πει ότι «το μεγαλειώδες όραμα της Αλ Κάιντα για μια παγκόσμια κυριαρχία δια μέσου ενός βίαιου χαλιφάτου, είναι γελοίο, μια αρρωστημένη αυταπάτη που δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιηθεί.»

Απ’ όσο γνωρίζω, η γνώμη του Προέδρου των ΗΠΑ δεν ζητείται από την Αγία Έδρα κατά τη διάρκεια της εκλογής ενός Πάπα, ούτε ζητείται για το διορισμό οποιουδήποτε θρησκευτικού ηγέτη. (Έτσι δεν είναι;)

Oι πολίτες παντού, όμως, έχουν το «δικαίωμα» να ζητήσουν από οποιοδήποτε «εκπρόσωπο», συμπεριλαμβανομένου και του μελλοντικού εκπροσώπου της «Αλ Κάιντα» στην Ινδία-Πακιστάν, του εκπροσώπου του Ισλαμικού Κράτους, ή/και του εκπροσώπου όποιου άλλου υποτιθέμενου μελλοντικού υποψηφίου για το αξίωμα του «χαλίφη» αν αναγνωρίζουν ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον δεν ήταν το έργο ισλαμιστών.

Ορισμένοι (ελάχιστοι) θαρραλέοι πολιτικοί του διεθνούς κατεστημένου όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας Μαχαθίρ Μοχάμαντ έχουν προβάλει δημοσίως τέτοιες κατηγορίες αλλά απ’ ότι ακούω από εξέχοντα μέλη του κινήματος για την Αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου, αρκετοί τζιχαντιστές, όπως και οι οπαδοί τους, δυσανασχετούν με την άποψη ότι οι επιθέσεις στις 11ης Σεπτεμβρίου 2001 δεν είχαν καμία σχέση με τους ίδιους.

Επομένως θα ήταν επιθυμητό για το Κίνημα για την Αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου να βρεθεί ένας «εκπρόσωπος» που να ρωτήσει όλους τους σημερινούς και μελλοντικούς υποψήφιους χαλίφηδες αν είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν δημοσίως τις κατηγορίες του Κινήματος για την Αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου ότι οι εν λόγω επιθέσεις δεν οφείλονταν σε μουσουλμάνους τρομοκράτες αλλά υπήρξαν «δουλειά εκ των έσω».

Κλείνοντας, αξίζει ίσως να σημειώσουμε ότι ο Michael Ruppert αυτοκτόνησε στις 13 Απριλίου 2014 κι’ έτσι δεν είναι διαθέσιμος ως ο κατάλληλος «εκπρόσωπος» που έμοιαζε να είναι στις αρχές της ιστορίας του Κινήματος για την Αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου, δεκατρία χρόνια πριν.

Την εποχή που προετοιμαζόταν για το πρώτο του ταξίδι στην Ευρώπη, στα πρώτα χρόνια αυτού του αιώνα, ο Ruppert συγκλονίστηκε από την πλήρη αδιαφορία για το μήνυμα του που έδειξε ο ιδρυτής της ATTAC Bernard Cassen, ένας χαρακτηριστικός αντιπρόσωπος της Παρισινής αριστερής διανόησης. Αυτό αποτέλεσε την πρώτη από τις πολλές μετέπειτα απογοητεύσεις που ο έζησε ο Ruppert.

Γ. Χωλ, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *