Οι ακτιβιστές ενάντια στους μυστικούς αεροψεκασμούς κάνουν την πρώτη τους εκδήλωση της περιόδου 2015-2016

herndon

H Ομάδα Enouranois, σε συνεργασία με φίλους ακτιβιστές, συνεχίζει τις δράσεις της παρουσιάζοντας την έρευνα του αμερικάνου καθηγητή J. Marvin Herndon, ο οποίος έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το κύριο υλικό που περιέχεται στους μυστικούς αεροψεκασμούς είναι τέφρα παράγωγο της καύσης άνθρακα από εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Δεν είμαστε όλοι της ίδιας άποψης ως προς την πειστικότητα των πορισμάτων του καθηγητή Herndon. Οι περισσότεροι συμφωνούν όμως ότι χρειάζεται να συζητηθούν. Αν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες αυτές, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι πίσω από τους ψεκασμούς μπορεί να υπάρχουν επιπλέον, μέχρι πρότεινος απαρατήρητα, κίνητρα, με άλλα λόγια ότι πρόκειται – όπως στην περίπτωση του απεμπλουτισμένου ουρανίου – για επικερδή τρόπο διαχείρισης αυτών των τοξικών αποβλήτων. Ψεκάζονται στην ατμόσφαιρα που όλοι αναπνέουμε.

Είναι εύλογα λοιπόν τα ακόλουθα ερωτήματα:

Χρησιμοποιείται άραγε για αυτό το σκοπό και η τέφρα καύσης των ελληνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος;

Έχει οικονομική συμμετοχή το ελληνικό κράτος στην όλη υπόθεση των αεροψεκασμών;

Την έρευνα του κυρίου Herndon θα παρουσιάσει στις 4 Οκτωβρίου ο καθηγήτης Νίκος Κατσαρός. θα προβληθεί βίντεο με μήνυμα από τον ίδιο τον αμερικάνο καθηγητή. Θα γίνει επίσης ανασκόπηση της δραστηριότητας των ακτιβιστών από το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Πολυχώρος ΑΙΤΙΟΝ
Τζιραίων 8-10
Σταθμός μετρό Ακρόπολη, Μακρυγιάννη.
Κυριακή 4 Οκτωβρίου, ώρα 18.00