H νέα κυβέρνηση να σβήσει τις λέξεις «Κλιματική Αλλαγή» από τον τίτλο του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Το Ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος λέγεται “YΠEKA”: « Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής». Ενισχύεται άραγε η θέση των Ελλήνων ακτιβιστών για το κλίμα με το να συμπεριλαμβάνονται οι λέξεις «και κλιματικής αλλαγής» στον τίτλο αυτού του υπουργείου;

Ο συμβατικός δημόσιος διάλογος για το κλίμα δεν αποτελεί επιστημονική συζήτηση αλλά εξαιρετικά πολιτικοποιημένη διαμάχη, η οποία μοιάζει να έχει διαμορφωθεί με κριτήριο τις ανάγκες του δικομματικού πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ, με τους Ρεπουμπλικάνους «σκεπτικιστές» και τους Δημοκρατικούς «πεπεισμένους». Ακόμα και την κατηγορία ότι δεν είναι επιστημονική η συζήτηση, την έχει σφετεριστεί η μία πλευρά τις διαμάχης, η πλευρά των «σκεπτικιστών», πάλι για πολιτικούς και όχι για επιστημονικούς λόγους. Ο συμβατικός διάλογος για το κλίμα είναι παραπλανητικός επειδή το ζήτημα κλειδί τόσο για τις κυβερνήσεις όσο και για τους πολίτες δεν είναι εάν τα κλιματικά φαινόμενα οφείλονται «στον άνθρωπο» ή «στη φύση». Το ζήτημα είναι εάν τα ανθρωπογενή κλιματικά φαινόμενα (δηλαδή τα κλιματικά φαινόμενα που μπορούν να είναι αντικείμενο κυβερνητικών αποφάσεων) οφείλονται σε άσχετες ανθρώπινες ενέργειες ή αντίθετα σε σκόπιμα επιλεγμένες πολιτικές για την τροποποίηση του κλίματος.

Αν οι πολιτικές σκόπιμης τροποποίησης του κλίματος κρύβονται πίσω από επίσημους ισχυρισμούς περί «κλιματικής αλλαγής», τότε αυτό αποτελεί σοβαρό λόγο για αποκλεισμό του όρου «κλιματική αλλαγή» από τα επίσημα κυβερνητικά και διακυβερνητικά έντυπα, όπως και από τα ονόματα των υπουργείων. Τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους.

Την 25η Μαρτίου 2014 η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε ότι η διαμαρτυρία εναντίων των μυστικών προγραμμάτων τροποποίησης του κλίματος που είχε υποβάλλει το 2013 η διεθνής πλατφόρμα Skyguards είναι αποδεκτή «σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο μέτρο που το θέμα εμπίπτει στη σφαίρα των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Mακάρι αύτη η στάση της Επιτροπής Αναφορών να αποτελέσει το πρώτο μικρό βήμα προς την αποσύνδεση της Ευρώπης από τα παραλυτικά σενάρια «διαίρει και βασίλευε» που επιβάλλουν επανειλημμένα οι ΗΠΑ: πρώτο μικρό βήμα προς μια αυτόνομη Ευρώπη των πολιτών.

Υπάρχουν σκεπτικιστές για τις κλιματικές αλλαγές οι οποίοι συνηγορούν υπέρ της κατάργησης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC). Ο Δρ. VincentGray της Νέας Ζηλανδίας λέει, για παράδειγμα: “Η IPCC είναι θεμελιακά διεφθαρμένη. Η μόνη ‘μεταρρύθμιση΄ που θα μπορούσα να φανταστώ θα ήταν η κατάργησή της.”

Άλλοι σκεπτικιστές προβάλλουν πιο επίμονα και με εκτεταμένη τεκμηρίωση το ίδιο αίτημα. Η συγγραφέας και ακτιβίστρια DonnaLaframboise τελειώνει το βιβλίο της «O Έφηβος Εγκληματίας – Ξεσκέπασμα της IPCC» με την παρότρυνση «Διαλύστε την IPCC”». Γράφει: «χρειάζεται επανεξέταση η υπόθεση (των κλιματικών αλλαγών) – με ολοκαινούργιο δικαστή, ολοκαινούργιοι ένορκοι, ολοκαινούργιο εισαγγελέα. Αυτή η νέα αμόλυντη ομάδα θα πρέπει να ξαναρχίσει από την αρχή.» “Επί χρόνια μας έλεγαν ότι η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος είναι αξιοπρεπής οργάνωση επαγγελματιών (…) Στην πραγματικότητα είναι παραβατικό αναξιόπιστο τσογλάνι. Αποκλείεται να μη συμφωνούν οι ακτιβιστές για το κλίμα και οι σκεπτικιστές τουλάχιστον στο σημείο ότι το μέλλον του πλανήτη είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφήνεται σε τέτοια χέρια. Θα έπρεπε οι κυβερνήσεις να κόψουν αμέσως τα κονδύλια και να διαλυθεί η IPCC.”

Τάδε έφη Donna Laframboise. Αυτή η τολμηρότατη πρόκληση αξίζει ανταπόκρισης. Η Donna και οι ομοϊδεάτες της είναι άραγε αρκετά αντίθετοι στην IPCC ώστε να είναι έτοιμοι να επιχειρήσουν τη δημιουργία της “νέας IPCC” σε συνεργασία με τη διεθνή πλατφόρμα Skyguards και τις ομάδες πολιτών που έχουν ίδιους στόχους;

7 Ιανουαρίου 2015

1 thought on “H νέα κυβέρνηση να σβήσει τις λέξεις «Κλιματική Αλλαγή» από τον τίτλο του Υπουργείου Περιβάλλοντος”

  1. I hear you are the Pitbull of Chemtrail. I am in the States and am currently collecting the evidence that Chemtrails really do exist and then I will be taking it to our State Representatives (Oregon). I believe the fight needs to be at a State level. Once I present the evidence and if the Representatives decide to still deny Chemtrails, they will be put on legal notice and could be charged up to $1,000,000 a day the spraying continues. This will be a tough battle but I am in it or the long haul. Protesting and such is a good way to bring awareness but it’s way past time that people take the next step. Enough is enough. I would love to hear from you with any evidence that you feel would be beneficial to present. You can contact me at pdx_miss_fire@yahoo.com.
    Sheri

Comments are closed.